• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Seçim Aydın EXPO İzmir önemli

Seçim Aydın EXPO İzmir önemli
EXPO 2015 İzmir düşümüze hep birlikte sahip çıkıp, bir an önce gerçeğe dönüştürmek için adımlarımızı hızlandırmalıyız .

TÜROFED 2’nci Başkanı Seçim Aydın "

EXPO 2015 İzmir düşümüze hep birlikte sahip çıkıp, bir an önce gerçeğe dönüştürmek için adımlarımızı hızlandırmalıyız" dedi.

EXPO 2015 İZMİR İÇİN SEFERBERLİĞE HAZIRIZ

31 Mart 2008’de EXPO 2015 için oylama yapılacağını hatırlatan Seçim Aydın Milano ile yarışan İzmir’in bu oylamadan galip çıkması için sürecin daraldığını belirterek tanıtım faaliyetlerimizi hızlandırarak gecikmeye fırsat vermemeliyiz dedi.

 

Bu kapsamda Ocak-Mart döneminde aralarında ITB ve Moskova gibi önemli fırsatların da bulunduğu  turizm fuarlarında ve reklam kampanyaları sırasında uluslararası etkinliklerin düzenleneceği şehirlerimize özel yerler ve imkanlar sağlanmasının üzerinde durulmalı, aday şehirlerimize de oylamada avantaj sağlayacak imkanlar daha da farklı bir anlayışla sağlanmalıdır.

 

TÜROFED bünyesinde yeralan derneklerin herbiri fuarlara  yörelerinin özelliklerine ve hitap ettikleri pazara uygun konseptler ve yeni açılımlar getirecek projelerle katılmaya hazırdır. Bunu özendirecek,  Türkiye açısından farklı ve yeni etkinliklere ulaşılmasını sağlayacak destekler bu projeleri hızlandıracaktır.

 

2010 Avrupa Kültür Başkenti için İstanbul ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları içinse Erzurum’un kabul edilme başarısının gururunu yaşadığımızı ifade eden Seçim Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü;

 

“Turizme hak ettiği değerin verilmesi, doğru bir eksen üzerine oturtulması ancak doğru düşünülmüş etkin bir tanıtımla mümkün olacaktır. Türkiye olarak her adımımızı doğru olarak atmalı ve potansiyellerimizi ayrı ayrı bir bütünlük paralelliği içerisinde tam olarak ifade edebilmeliyiz. Ortaya koyulacak politikalar, arzuladığımız ve hak ettiğimiz hedeflere ulaşmamızda doğrudan bir etkendir. Uygulanan doğru politikalar çerçevesinde 2010 Avrupa kültür Başkenti olma hakkını kazanan İstanbul’un var olan imajı pekişecek, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile Erzurum bölge ülkeler arasında gösterilen kış turizmi “marka”sı haline gelecektir. Kazanılan bu başarılar hepimiz için gurur vericidir.

 

Ancak önümüzde henüz sonuçlanmamış zorlu bir koşu daha var. EXPO-2015 için aday olan ve Milano ile rekabet eden İzmir’i zirveye taşımak. Süreç giderek kısalmakta ve biz kesinlikle geç kalmamalıyız. EXPO 2015 iktidarıyla muhalefetiyle, medyasıyla, sivil toplum örgütleriyle, yerel yöneticileriyle ve halkıyla Türkiye’nin ve Ege’nin tüm kaynaklarını harekete geçirerek İzmir’i dünya kentleri içerisinde zirveye taşıyacak milli bir hedeftir.

 

Tüm Türkiye olarak EXPO 2015 İzmir hedefine kilitlenmeliyiz. 2008 yılında başlayacak İzmir'in adaylığı onaylanırsa 2016 yılına kadar sürecek faaliyetler sadece Türkiye'de ilk defa düzenlenen etkinlikler olmakla kalmayacak, ülkemizin sınırlarının çok ötesine varan bir ivme oluşturacak, uluslar arası kamuoyu ilgisinden pek çok şekilde ve uzun yıllar istifade edilecektir.

 

5 yılda bir yapılan EXPO, Dünya Kupası  ve Olimpiyat organizasyonunu da aşan dünyanın en büyük sosyal etkinliğidir. En az 1500 dönümlük bir araziye kurulan ve 3-6 ay arası açık kalan bu organizasyon kapsamında ziyaretçi sayısı olarak da dünya kupası ve olimpiyatların çok ötesinde bir rakamı ifade ediyor. Bunun ülkemize sağlayacağı avantajları ve tanıtım olanaklarını düşünmek bile geleceğimiz için heyecan verici bir olgu.

 



Erzurum'dan İzmir'e kadar uzanan coğrafyada uluslararası toplantı, kongre ve spor karşılaşmaları gibi büyük etkinliklerin Anadolu'ya yayılıyor olması da bizim için ayrı bir heyecan kaynağı. Çünkü ayrı ayrı destinasyonlar kapsamında bir bütün olarak Türkiye'nin her noktasının tanınması ve etkin olması turizm sektörümüzün geleceği açısından çok önemlidir.

 Biz TÜROFED olarak bu gerçeğin farkındayız ve toplumun bütün kesimleri ile birlikte ülke geleceği için bu önemli adımları başarıyla sonuçlandırma ve Dünyaya Türkiye Markası’nı kazımanın azmindeyiz..

 

Mithatpaşa Caddesi N: 68 /10 Kızılay- ANKARA/TÜRKİYE  Tel : (0.312) 4251414  Fax : (0.312) 4173132

e-mail : atid2005@gmail.com   web : www.atid.org.tr

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.