• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Sağlıkçılar İstanbul Health Expo'da

Sağlıkçılar İstanbul Health Expo'da
Sağlıklı yaşamın kursları Sağlık Fuarı ile birleştirerek Türkiye’nin katma değerinin artaması hedefleniyor ve Türkiye’nin bir model olması amaçlanıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin nüfusunun yaşlandığını belirten Evde Sağlık Hizmetleri Derneği EVSAD Başkanı Doç. Dr. Orhan Koç, yaşlanan Türkiye için evde bakım hizmetleri başta olmak üzere yeniden planlama yapılması gerektiğini belirterek “İstanbul’da düzenlenecek İstanbul Health Expo Sağlık Fuarı’na katılacak uzmanlar tarafından insan sağlığı için çok önemli olan yara ve ostomoni bakım, acil utrason, beslenme, palyatif bakım, mobbing temel danışmanlık, kardiyovasküler rehabilitasyon kursları verilecek. Bu kursları bir Sağlık Fuarı ile birleştirerek Türkiye’nin katma değerinin artaması hedefleniyor ve Türkiye’nin bir model olmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

GELİŞMİŞLİK ÖMRÜ UZATIYOR
Dr.Koç, Türkiye’de halen 65 yaş üzeri yaşlı olarak bilindiğini belirterek “Ancak gelişmişlikle birlikte yaşlılık 80-85’e çıktı. Halen yaşlı nüfusu yüzde 7’dir. Bu rakam 2021’de yüzde 15 olacak ve ileri yıllarda “iyi bakım” ve “gelişmişlik” sonucu ölümler azalacak ve yaşlı nüfus artacaktır. Eskiden gençler basıt kazalarda ölüyordu. Artık gelişen teknolojiyle ölümler azalıyor”dedi.

saglik-fuari3.jpg

50 ÜLKEDEN 3500 YÖNETİCİ 1500 SON KULLANICI
İstanbul Health Expo adıyla 21-23 Ekim 2015’te CNR Expo’da düzenlenen 3. Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri Fuarı’nda 50 ülkeden 3500 yönetici ve 1500 civarında son kullanıcı katılımı bekleniyor. İntercontinental İstanbul Oteli’nde 17 kuruluşu temsilen katılan SADEFE- Sağlık ve Sosyal Hizmetler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mine Tuncel ve Doç. Dr. Orhan Koç ile CHR Genel Müdürü Mustafa Tokatlı İstanbul Health Expo’nun tanıtımın yaptılar.

İNSAN SAĞLIĞININ HER AŞAMASI SUNULACAK
Fuarda Medikal ve sağlık ekipmanları, ekipman tedarikçileri töründe üretilen hizmetleri sağlayan ekip ve tedarikçilerini çeşitli kongre, sempozyum , kurslarda bir araya getirilecek.
Dr.Orhan Koç, sağlık hizmetlerini koruyucu, teşhis ve tedavi, rehabilitasyon başlıkları altında gördüklerini söyledi. Dr.Koç fuarda düzenlenecek seminerlerde insan sağlığının her aşamasını ve verilecek hizmetlerin ele alınacağını belirterek “Kongrede hem yüksek teknoloji konuşulacak, bir yandan evde sağlık hizmetlerinin nasıl giderileceğini konuşacağız. İnsan sağlığı hizmetlerini bir arada konuşacağız. Sağlık hizmetlerine hazırlıktan bitimine kadar yapılan aşamaları ele alacağız” dedi.

DEMO HASTANE KURULACAK
Fuarda medikal cihazı bektöründe yapılan ihracatın katma değerini yükselterek, sector rekabetini artırma hedefiyl gerçeleştirilen İstanbul Health Expo’da pek çok ürün çeşidi sergilenecek. Sektör profesyonellerinin ağırlanacağı fuarda “Demo Hastane” kurularak hızla gelişen sağlık sektöründeki hizmet noktasının geldiği son nokta gözler önüne serilecek.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.