• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Rusya'ya turizm desteği uzatılsın

Rusya'ya turizm desteği uzatılsın
TUROB Başkanı Başkanı Timur Bayındır, Turizm Destek Paketi' uygulamasının yaza aylarında sürmesinin hissedilir fark yaratacağını söyledi

İSTANBUL- Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Başkanı Timur Bayındır, hükümetin Mart ve Mayıs aylarına yönelik ‘Turizm Destek Paketi' uygulamasının yaza aylarında da sürmesinin hissedilir fark yaratacağını söyledi.
Türkiye'de turistler

Antalya'ya gelen Rus turist sayısı yüzde 47 azaldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı ilk üç aylık turizm verilerine göre, Rusya pazarından gelen ziyaretçi sayısında ciddi düşüş yaşandı. Türkiye'yi ziyaret eden Rus turistlerin sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 27,44 oranında düşerek 150 bin 840 seviyelerine geriledi. Özellikle Rusların büyük rağbet gösterdiği Antalya bölgesinde önemli pazar kaybı var. Sputnik ajansına konuşan Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmin çok kırılgan bir sektör olduğunu vurgulayarak, rublenin değer kaybetmesi nedeniyle Rus pazarına yönelik turizm iş hacminin etkilendiğini ifade etti.

'DESTEK PAKETİ PAZARA İVME KAZANDIRDI'
Hükümetin Rusya dahil dış pazarlardaki turist kaybını önlemek için uygulamaya geçirdiği 2 aylık ‘Turizm Destek Paketinin' çok memnuniyet verici bir hadise olduğunu söyleyen TUROB Başkanı Bayındır, pazara ivme kazandıran bu desteğin uzatılması gerektiğini dile getirdi. Nisan-Mayıs ayı ile sınırlı tutulan tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği düzenlemesinin yaz aylarına da yansıtılmasını teklif eden TUROB Başkanı, "Rusya, Türk turizmi için her zaman çok önemli bir pazar.

Turizmde en büyük kayıp Rusya'dan
Bu destek, pazara hareket kazandırması ve ülkemizin Rus Turizm pazarına verdiği değer anlamında oldukça önemli. Ancak desteğin rağbet gören yaz aylarına da yansıtılması ve kapsamının İstanbul dahil edilerek genişletilmesi, hissedilir bir fark yaratacaktır" diye konuştu.

'KİMLİK KARTIYLA GİRİŞ, RUS TURİST SAYISINI ARTIRIR'
Turizmcilere göre, Rus turizm pazarındaki kan kaybını önlemek adına başvurulabilecek bir diğer önlem de "iç pasaportla giriş" yani "kimlik kartları ile giriş" uygulamasının da devreye alınması. Benzer modelin Gürcistan ile başarıyla uygulandığına dikkat çeken TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Rusya'da uluslararası pasaport çıkartma işlemi, prosedürler nedeniyle en az 1 ay sürüyor. Ruslar, Türkiye ziyaretlerini aileleriyle yapıyor. 4 kişilik bir ailede bu işlem çok fazla zaman aldığı için caydırıcı oluyor. İç pasaportun Türkiye'de geçerli olması halinde 2015'te Rus turist kaybının önüne geçilebilir. Benzer model Gürcistan'la uygulanıyor. Bu uygulama ile Rus turist sayısında artış yaşanacağı kuvvetli bir öngörüdür" ifadelerini kullandı

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.