• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rusya pazarında Türkiye şanslı

Rusya pazarında Türkiye şanslı
TÜROFED Başkanı Osman Ayık: Rusya pazarında dinamik hareket eden ve kurlar dengeye oturunca hızlı şekilde pazara girebilen tur operatörleri Türkiye’nin şansıdır

İSTANBUL- Emitt 2015 Fuarı’na yönetim kurulu üyeleri ile katılan Türkiye Otelciler Federasyonu-TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya pazarında dinamik hareket eden ve kurlar dengeye oturunca hızlı bir şekilde pazara girebilen tur operatörlerinin Türkiye’nin şansı olduğunu söyledi

MART FUARLARı BELIRLEYICI OLACAKTıR
Osman Ayık, turizmde belirsizlik olduğunu ve geleceğe yönelik tahmin yapmanın zor olduğunu belirterek “Sezonun nasıl gideceğini gösterecek ve sektöre yön verecek gerçek fuarlar mart ayındakilerdir” dedi.
Osman Ayık, şimdiye kadar yapılan üç fuarın etkisi olmayacağını belirterek şöyle devam etti: “Bütün sıkıntılara rağmen Avrupa pazarında kayıp beklemiyoruz. Çok büyük artışta olmayacak. Ancak sıfr ile artı 5 arasında düşüşle Avrupa pazarını kapatabiliriz.”

RUBLENİN DÜZELMESİNİ BEKLEMELİYİZ
Rusya ve Federasyonu ve BDT ülkeleri hakkında konuşmak için erken olduğunu söyleyen Osman Ayık, rublenin dolar ve euro karşısında stabil olmadığını belirterek “Paket fiyatları yapmakta zorlanılıyor. Tur operatörleri paket tur fiyatlarını ilan edemiyorlar. Rusya’ya istikrar, pariteye denge gelmeli ve pazarın oturması sağlanmalıdır. Bir kaç ay daha bekleyerek sonucu görmemiz lazım. Pazarda dinamik hareket eden tur operatörleri kurlar dengeye oturunca hızlı bir şekilde pazara girebilirler. Tur operatörleri için özel teşvik ve destekler verilmesi lazım. Rusya'daki diğer şansımız ise, Rusların tatil yapmasında birinci tercihin Türkiye olmasıdır.”

TURIST TÜRKIYE'YE GELMIYOR’ DIYE BAKMAK LAZIM
Ege Bölgesindeki otellerin Antalya Pazarı korkusu için ise Osman Ayık, her bölgeden otelcinin olaylara, pazar pazar, ülke ülke, bölge bölge çok dikkatli bakması lazım geldiğini belirterek şunları söyledi: “Aksiyon alınması gereken yerde aksiyon almak, hızlı davranmak gereken yerde çabuk davranmak lazım. Bunları yaparken de sağlıklı düşünmek gerekiyor.
Çok anlık hareketlerden de kaçınmak lazım. Çünkü bu herkese zarar verebilir. ‘Turist Ege'ye gelmiyor, Antalya'ya gidiyor’ diye değil, ‘Turist Türkiye'ye gelmiyor’ diye bakmak lazım.

AKDENİZ ÜLKELERİ ERKEN DOYACAK
Avrupa ülkelerinden İspanya, Yunanistan ve İtalya’ya yönelik satışlar bize göre daha iyi gidiyor. Bunun anlamı şu: Bu pazarlar bizden daha erken doygunluğa ulaşacaklar. Bu aşamadan sonra Türkiye'nin şansı artacaktır.

ÖZEL TEŞVİKLER İSTEDİK
Fiyatlar ve sayı anlamında bizim Mısır ile bir benzerliğimiz yok. Mısır'ın sezonu bitmek üzere ve yüzde 50 – 60 kayıpla gidiyor. Mısır'ın yaşadığı bu kayıplar, her geçen gün telafisi mümkün olmayacak bir noktaya doğru ilerliyor. Çünkü zaman bitiyor. Ama bizim önümüzde daha 3 – 4 aylık bir satış periyodumuz var. Kültür ve Turizm Bakanlığı dahil, tüm kamu kurumlarına, 'Bu sene fevkalade bir yıl olacak ve bu yüzden tur operatörlerine ve uçak şirketlerine birtakım aksiyonlar özel teşvikler sağlanması gerekiyor' dedik. Çünkü, rekabet ettiğimiz ülkeler bu uygulamaları yapıyorlar. Kayıp yaşamamak ve geldiğimiz noktadan geri düşmemek için bizim de bunu yapmamız lazım.’’

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.