• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 17 °C

Rusya krizini fırsata çevireceğiz’

Rusya krizini fırsata çevireceğiz’
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı turizm yaptırımlarına karşı çözüm üretmek amacıyla turizmcilerle kriz zirvesi gerçekleştirdi.

ANTALYA- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı turizm yaptırımlarına karşı çözüm üretmek amacıyla turizmcilerle kriz zirvesi gerçekleştirdi.
Ünal "Biz Bakanlık olarak turizm sektörümüzün bu süreçten en az etkilenmesi, hatta bunun bir fırsata dönüştürülmesinden yanayız. Her kriz kendi içinde birçok fırsatı barındırır" diye konuştu. Bakan Ünal, Rusya ile yaşanan tayyare krizinin ardından bugüne kadar Bakanlığın aldığı önlemleri anlatırken, turizmciler ise Ünal'a krizin aşılması yönündeki talepleri iletti.

mahir-unal5.jpg

İKİ GÜNLÜK ÇALIŞTAY

Sektörden aldığı talepleri Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunacak olan Bakan Ünal, İstanbul'da da daha kapsamlı ikinci bir turizm zirvesi gerçekleştirecek. Bakan Ünal, turizmcilere şöyle seslendi: "Rusya ile yaşanan hadise her iki ülkeyi de etkiledi. Biz Bakanlık olarak turizm sektörümüzün bu süreçten en az etkilenmesi, hatta bunun bir fırsata dönüştürülmesinden yanayız. Her kriz kendi içinde birçok fırsatı barındırır. Önümüzdeki ay içinde Türkiye turizmine dönük iki günlük bir çalıştay yapacağız.

mahir-unal3.20151206091038.jpg

Sektörün tüm sorunlarını masaya yatıracağız ve devlet tarafından nasıl desteklenmesi gerektiği, yeni bir turizm strateji belgesinin hazırlanması gerektiği, önümüzdeki dört sene yapılması gereken yasal düzenlemelerin altyapısını yapacağımız geniş bir toplantı olacak." Bakan Ünal, şu anda rakip ülkelerin Rusya'nın ‘Türkiye güvenli bir memleket değil' siyah propagandasını kullanmaya çalıştığını belirterek buna fırsat vermeyeceklerini söyledi. Ünal, seyahat acentalarının ve tur operatörlerinin yaz sezonu için rezervasyon aldıklarını belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.