• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Rehberler Bakan Günay’ı seçti

Rehberler Bakan Günay’ı seçti
21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle, ‘Yılın Turizm Adamı Ödülü’ Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ‘a verildi.

ANKARA- 21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle, ‘Yılın Turizm Adamı Ödülü’  Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ‘a verildi. Profesyonel turist rehberlerinin üye olduğu derneklerin buluştuğu Turist Rehberleri Birliği tarafından ödül Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sunuluyor.

Turist Rehberleri Birliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

 

21 ŞUBAT 2008

BASIN DUYURUSU

 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

 

21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle,  ‘Yılın Turizm Adamı Ödül’ü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a verildi.
Ülkemizde her geçen yıl gelişmekte olan Turizm, sosyo-ekonomik faydaları, pek çok değişik iş sektöründe ekonomiye katkısı ve sağladığı girdi sayesinde ülkemizin dış ticaret açığının kapatılması ve işsizliğin önlenmesinde ki katkısı ile ülkemizin lokomotif sektörü oldu.
Türkiye turizminin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve hizmet kalitesini sağlamak üzere, tüm paydaşların üzerine düşen her türlü gayreti sarf etmesinin, kaçınılmaz bir zorunluluk olduğuna düşünmekteyiz. Sürdürülebilir rekabet açısından kongre, golf, inanç, sağlık gibi turizm çeşitlemesiyle, daha geniş bir turist profiline hizmet verilebileceğini değerlendirmekte ve çok yakında bu kazanımları elde edeceğimize inanmaktayız.

KAMU, ÖZEL SEKTÖR, SİVİL TOPLUM HAREKETİ
Türkiye'nin turizmde çok ciddi potansiyeli bulunmaktadır. Bulunduğu coğrafyadaki sosyal farklılıklardan kaynaklanan kültürel zenginliğimiz ve bununla birlikte, Tek şansızlığımız, çeşitli faktörlerin sebep olduğu karışıklıklardır. Bu olumsuz koşullara rağmen son zamanlarda turizm yatırımları ve siyasi erkin yerinde çalışmalarıyla turizmin gelişmesinde büyük ilerlemeler kaydedilmektedir. Sektörümüzde, kamu, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etme alışkanlığı olumlu yönde ivme kazandı.


BAKAN GÜNAY SEKTÖRE POZİTİF ENERJİ VERDİ
Bakan Ertuğrul Günay'ın göreve gelişi elde edilen kazanımların başında gelmektedir.

Tüm kurumların kenetlenerek oluşturduğu sinerji, Türk turizmini başarıya götürecektir.Tarihi, kültürel, doğal potansiyeli, mevcut tesisleri ve kalifiye insan kaynağıyla, Türkiye'nin dünya

çapında ki pazarda turizmde rekabet edebilir bir güce sahip olduğumuz inancımıza, Bakan Ertuğrul Günay'ın bugüne kadar sektöre verdiği pozitif enerji daha  güven ve şevk verici olmuştur.


TURİST REHBERLERİ SEÇTİ

Bakan Ertuğrul Günay'ın turizm sektörünün sorunlarının çözümündeki olumlu katkıları, acil ihtiyaç olan yasal düzenlerin tesis edilmesine gösterdiği yakınlık, samimiyet ve bu yöndeki çalışmalar, bizi ve turizm sektörünü mutlu etmektedir. Ülke tanıtımında, birlikte çalıştığı bürokratlarıyla, ülke içi ve dışında başarılı çalışmalarda bulunmuşlardır. Her biri birer tanıtım  elçisi olarak yetkilenmiş olan turist rehberleri, yapılan bu çalışmaları takdirle karşılamaktadır.
1998 yılından bu yana Turist Rehberleri Birliği çatısı altında toplanan bizler her yıl 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla, turizm sektörünün duayenlerine, emekçilerine, Türk turizminin gelişmesi ve ilerlemesi için çalışan kurum ve kişilere şükranlarımızı sunmak için turist rehberleri adına organizasyon düzenlemekteyiz.

YILIN TURİZM ADAMI BAKAN GÜNAY
2008 yılında Turist Rehberleri Birliği olarak ödül dağıtma töreni düzenlemek yerine daha değişik bir etkinlik yapmayı uygun gördük. Bu amaçla, bölgelerde çeşitli organizasyonlar yapmaktayız.
21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle,  “Yılın Turizm Adamı Ödülü”, 2007 yılında turizmin yapılabilirliğine verdiği katkı, ülke tanıtımı, kültür varlıklarının korunması ve yaşatılması ve profesyonel turist rehberliği mesleğinin yasal zeminde var olması çalışmalarından dolayı; Antalya Rehberler Esnaf Odası, İzmir Turist Rehberleri Esnaf Odası, Antalya Turist Rehberleri Birliği Derneği, Çince Rehberler Derneği, Çukurova Rehberler Derneği, Marmaris Rehberler Derneği, Gaziantep Rehberler Derneği üyeleri profesyonel turist hehberlerinin oylarıyla Bakan Ertuğrul Günay'a verildi. Ülkemizde sürdürülebilir turizmin yapılabilirliğine katkının daha da artarak devam edeceğinden hiç kuşkumuz bulunmamaktadır.

 

Artalya Turist Rehberleri Esnaf Odası
Antalya Turist Rehberleri Birliği Derneği
Turist Rehberleri Birliği
Yönetim Kurulu Başkanı
Osman Özbuldu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.