• BIST 10962.52
  • Altın 2511.801
  • Dolar 32.1907
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 31 °C

Ramazan seyahati düşürmedi

Ramazan seyahati düşürmedi
Turizmciler Ramazan ayına özel hazırladığı kampanyalarına ilgi gösterirken, otobüs seferlerinin doluluk oranlarında büyük dalgalanmalar gözlenmiyor.

İSTANBUL- Tatilciler, turizm operatörleri, otellerin yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayına özel hazırladığı kampanyalarına ilgi gösterirken, otobüs seferlerinin doluluk oranlarında büyük dalgalanmalar gözlenmiyor.
Hey Travel Trends Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Bektaş, insanların tatil iştahının düştüğü Ramazan ayının bu yıl yaz sezonuna gelmesi dolayısıyla, bu döneme özel kampanyalar, özel indirimler yaptıklarını söyledi.
Ramazan ayının, insanların evinde geçirmeyi tercih ettikleri bir dönem olduğunu ve seyahatlerde önceki aylara göre yüzde 20, yüzde 30'lara varan düşüşlere yol açabildiğini belirten Bektaş, büyük azalmaların şu anda söz konusu olmadığı kaydetti.
Ramazan için cruise seyahatlerinde 449 avrodan başlayan fiyatlarla 8 günlük Yunan adaları turları bulunduğuna değinen Bektaş, yurt içi otellerde, yurt içi turlarda yüzde 25-30'a varan indirimler olduğunu dile getirdi.
Bektaş, Ramazan ayındaki tercihleri bildikleri için, önceden yapılan indirimler sayesinde yurt içinde de iç talebin düşmemesini sağladıklarını ifade ederek, şunları anlattı:
“Ramazan ayı olsa da, turizmin sezonundan bahsediyoruz. İnsanlar uygun fırsatları kaçırmak istemiyorlar. Bu bağlamda geri dönüşler alıyoruz. Ramazan ile sezon örtüşmeseydi, böyle fırsatlar olmazdı. İnsanların tatile devam edebilmesi için avantajlar sağlıyoruz.”
Erken rezervasyonda talebin büyük kısmının Ramazan öncesinde toplandığına ve Ramazan öncesi ile sonrası arasında önemli farklılık gözlendiğine işaret eden Bektaş, “Operatörler bunu göz önünde bulundurarak, düşüşü tahmin ettiğinden çeşitli kampanyalar oluşturdu. Kampanyalar, Türkiye'de turizmin önünü iyi gördüğünü ve bu tarz durumlara doğru şekilde çözümler bulduğunu gösteriyor” dedi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 80'LERİN ÜZERİNDE
Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Bilgiseven, Ramazan ayı geldiğinde genellikle doluluk oranlarında dalgalanma gerçekleşirken, bu yıl doluluk oranların çarpıcı bir dalgalanma olmadığını söyledi.
Metro Turizm olarak bu yıl geçen yıl Ramazan ayını göz önünde bulundurarak sefer sayılarını ve saatlerini düzenlediklerini kaydeden Bilgiseven, “Bu nedenle, doluluk oranımızı belli bir ölçüde korumayı başarıyoruz. Ramazan ayında dalgalanma yaşanıyor olsa da şu an doluluk oranlarımız yüzde 80'lerin üzerinde gerçekleşiyor” dedi.
Bilgiseven, hedeflerinin yolculara konforlu ve güvenli bir seyahat sağlarken, onların beklenti ve taleplerini karşılayabilmek olduğunu belirterek, Ramazan ayında oruçlu olan yolcuları düşünerek iftar ve sahur saatine denk gelen seferlerde yolculara özel ikramlarda bulunduklarını anlattı.Doğal olarak Ramazan ayında tatil yörelerine yapılan seferlerin taleplerinde azalma gözlendiğini ancak önceki Ramazan aylarına göre daha yüksek talep olduğunu dile getiren Bilgiseven, şunları söyledi:
“Oran olarak çarpıcı bir değişiklik gözlemlemiyoruz ancak yoğunluk, saat dilimlerine göre farklılaştı. Yolcularımız seyahatlerini genellikle iftar ve sahur saatlerine göre ayarlıyor ya da uzun yolculuklarda iftar saatinde nerede olacaklarını bilmek istiyorlar. Bazı yolcularımız iftar saatinde mola verilen tesislere göre tercihlerine yön veriyor. Biz de yolcularımızın tüm taleplerini değerlendirerek sefer saatlerinde, mola yerlerinde ve sefer sayılarında gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.