• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

POYD Başkanı: BDT pazarı büyür

POYD Başkanı: BDT pazarı büyür
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, gelecek yıl turizmin 2007 yılından daha iyi olacağını söyledi.

ANTALYA- Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, gelecek yıl turizmin 2007 yılından daha iyi olacağını söyledi. Şimşek, Avrupa ve diğer ülkelerden Türkiye'ye otel rezervasyonlarının başladığını ve alınan rezervasyonların umut vereci olduğunu belirtti. ''Son bir yıldır kaybedilmeye başlanan'' Almanya pazarında bile büyük canlılık yaşandığına dikkati çeken Şimşek, Avrupa'nın, Türkiye'yi yeniden keşfetmeye başladığını kaydetti.

 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, gelecek yıl turizmin 2007 yılından daha iyi olacağını söyledi.

 

Şimşek, Avrupa ve diğer ülkelerden Türkiye'ye otel rezervasyonlarının başladığını ve alınan rezervasyonların umut vereci olduğunu belirtti. ''Son bir yıldır kaybedilmeye başlanan'' Almanya pazarında bile büyük canlılık yaşandığına dikkati çeken Şimşek, Avrupa'nın, Türkiye'yi yeniden keşfetmeye başladığını kaydetti.

İngiltere'deki turizm fuarında Türkiye'ye yoğun ilginin umutları bir kat daha artırdığını ifade eden Şimşek, ''gelecek yıl Almanya, İngiltere, Benelüks ülkeleri ve Balkanlar'dan gelecek turist sayısında önemli artışlar olacak'' dedi.

Volkan Şimşek, Rusya, Ukrayna başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Beyaz Rusya, Kazakistan gibi ülkelerde turizmde büyük hareketlilik yaşandığını, bu ülkelerden yurt dışına çıkanların büyük bölümünün tatil için Türkiye'yi tercih edeceğini kaydetti. Şimşek, ''Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya gibi ülkelerden gelen turist sayısı artarak devam edecek'' diye konuştu.

POYD Başkanı Şimşek, İran, İsrail, Lübnan, Ürdün gibi Orta Doğu ülkelerinin de tatil için Türkiye'yi tercih ettiğini, Orta Doğu'dan tatile çıkanların sayısının her yıl arttığını ifade etti.

 

''TANITIM TURİZMDE ETKİLİ OLACAK''-

 

Volkan Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün bu yıl yurt dışı tanıtımlara erken başladığını da vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

''Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü ve ekibinin tanıtım çalışmalarını turizm camiası yürekten destekliyor. Bu yıl tanıtıma erken başlandı. Tanıtım atakları çok olumlu. Tanıtımın erken başlaması turizm sezonunun iyi geçmesine neden olacaktır. Turizmde güzel gelişmeler yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın dediği gibi Türkiye, dünyanın en fazla turizm geliri elde eden 5. ülkesi haline gelecektir. Biz turizm camiası olarak buna inanıyoruz. Türkiye bu konuma gelecektir.''

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.