• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Polislere beden dili eğitimi

Polislere beden dili eğitimi
Antalya Havalimanı'nda turisti ilk karşılayan ve yolcu eden polisler, yabancılara uygulanan kanunlar ve beden dili konusunda eğitiliyor.

ANTALYA -Antalya Havalimanı'nda turisti ilk karşılayan ve yolcu eden polisler, yabancılara uygulanan kanunlar ve beden dili konusunda eğitiliyor. Turizmciler, turistlerden gelen tepki ve görüşleri bu eğitim programında polislerle paylaşıyor.




Antalya Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şubesi'inde görev yapan 375 polis, başta beden dili olmak üzere, mesleki yazışma, yakalama, ifade alma, Kabahatler Kanunu, pasaport çeşitleri, vize mevzuatı ve çeşitleri gibi konularda hizmet içi eğitimden geçiriliyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkan Yardımcısı Mustafa Egemen, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, ve AKTOB Eeğitim Müdürü Kubilay Özer'in katılıyla gerçekleşen eğitim, havalimanında sorumlu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Tonbul'un başkanlığında yapılıyor.



Personelin eğitim çalışmaları kapsamında, ülkeye ve Antalya'ya gelen turistlerin polis teşkilatı hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Tonbul, hizmet içi eğitimin 15 gün süreceğini söyledi. Eğitim çalışmalarında polisin dışardan nasıl göründüğünü tespit edip varsa yanlış veya hatalı davranışların düzeltileceğini kaydeden Tonbul, şöyle konuştu: "Çünkü bir turist ülkeye geldiğinde ilk ve son gördüğü kişi polis oluyor. Antalya'da 15 gün kalıp ve son derece mutlu bir tatil geçirmiş olan bir turiztin, son anda polisin ters bir hareketiyle Türkiye hakkındaki görüşü değişebilir. Emniyet personelimizin hepsi dil bilmiyor. Ancak burada polisin gelen misafirlere karşı gösterdiği beden dili çok önemli. Konuşma olmasa beden diliyle mesaj verilir."

Türkiye'ye gelen her turist ülkeye giriş yapamıyor. Bununla ilgili genelgeye göre hareket ettiklerini aktaran Tonbul, en basit örneğiyle aşırı alkollü şekilde gelen yabancıları ilk uçakla ülkelerine geri gönderdiklerini kaydetti. Bu yıl içerisinde vize almadan gelen, kimliksiz, sahte pasaportla geriş yapmaya kalkan toplam 615 kişiyi geri gönderildi. Vize ve pasaport sahteciliği yaparak Türkiye'ye giriş yapmaya kalkışan 132 kişi savcılığa sevk edildi. Antalya Havalimanı'nda meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı pasaporttan son uçuş noktasına kadar bütün tedbirleri aldıklarını belirten Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürü Ayhan Kara, özellikle bagaj tarama sistemi en hassas cihazlardan oluştuğunu söyledi.

 

Polisin hizmet içi eğitim programına eğitimci olarak katılan AKTOB Başkanı Osman Ayık, Antalya'ya gelen uçak sayısının ekimden itibaren azaldığını söyledi. Özellikle Rusya'dan gelen uçak sayısında yüzde 70 azalma olduğunu bildiren Ayık, şu bilgileri verdi: "Kış aylarında Rusya'dan gelen uçak sayısı yüzde 70 değil de yüzde 30 azaltılmış olsa, 2007'de Antalya'ya gelen turist sayısı kasım ayına kadar 8 milyonu yakalayacaktı." Rusya'dan turist getiren uçakların ortalama yüzde 80-90 doluluk oranına ulaştığına dikkat çeken Ayık, "Rusya'dan Antalya'ya tatile gelecek turist potansiyeli henüz bilinmiyor. Gelen zengin turistler de otellerin dışına çıkarılmıyor. Paralı turist Antalya'ya geliyor ama dışarı çıkmıyor, çünkü dışarıda hayat yok. Bu turistler biraz dışarı çıksalar, yer yerinden oynar." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, 31 Aralık 2007 sabah saatlerindeki rakamlara göre, Antalya'ya gelen turist sayısı 7 milyon 665 bin 580. Giden yolcu sayısı ise 7 milyon 523 bin 651.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.