• BIST 11068.5
  • Altın 2499.143
  • Dolar 32.1832
  • Euro 35.0188
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 34 °C

Polatoğlu: Kelle saymayalım

Polatoğlu: Kelle saymayalım
Baracuda Turizm’in Başkanı Cem Polatoğlu: 10 milyon turist gelsin, ama 30 milyar dolar bıraksın. Az ve öz gelip çok para bırakan turist en iyi turisttir.
ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM

İSTANBUL- Türk turizminin deneyimli isimlerinden Baracuda Turizm"in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu Türkiye"de nicelik ve nitelik kavramının yeniden unutulduğunu belirterek “Tarifim biraz sert kaçacak, ama turizmde kelle saymaktan vazgeçelim” dedi. Polatoğlu, önemli olanın turistin yaptığı harcama ve bıraktığı para olduğunu belirterek “İsterse 10 milyon turist gelsin, ama 30 milyar dolar bıraksın. Az ve öz gelip çok para bırakan turist en iyi turisttir” dedi.
Avrupa"nın en çok turist çeken ülkelerinin para harcayan turistleri ağırladığını söyleyen Polatoğlu “Türkiye"ye gelen bir turist 600 dolar yerine 1500 dolar harcar ve konaklama süresi uzarsa bir çok şeyi hallederiz” şeklinde konuştu.



PANİK İÇİNDE KELLE SAYIYORLAR

Dünyayı saran ekonomik kriz nedeniyle turist sayısında azalma görülmesi üzerine siyasilerin kamuoyunu rahatlatmak için “kelle saymak” şeklinde gelen turist sayısını telaffuz etmeye başladıklarını söyleyen Cem Polatoğlu “İlk zamanlar nicelik değil nitelik kavramını konuşuyorlardı. Turist gelişindeki azalmalar nedeniyle yeniden nicelik konuşulmaya başlandı. Bizler için önemli olan kaç kişi getirdiğin değil. Kaç para kazandığın önemlidir. Bir atasözünde denildiği gibi:"Para cepte biline"…”

RAMAZAN AYINDA YÜZDE 40 AZALMA VAR
Ramazan ayının yaz sezonunu ortasına gelmesi ile iç ve dış turizmde yüzde 40 azalma olduğunu söyleyen Cem Polatoğlu,aradak farkı bayram satışları ile kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Ramazan bayramının arkasından bir bayram ve yılbaşı geldiğini söyleyen Polatoğlu, "Yoğun bir döneme giriyoruz. Herkes hiç çalışmadan iş olsun beklentisi içinde. Bayramda aldığımız rezervasyonlar Ramazan ayının boşluğunu kapatıyor. Krazi dönemlerini gözönüne almadan yapılan çalışmalardan sonuç alınmaz. Herkesin her duruma karşı ikinci bir planı olmalıdır. İleri görmeden turizm yapılamaz."şeklinde konuştu



KALİTE ŞİKAYETLERİ AZALTTI

Polatoğlu, hazırladıkları paket turlarda fiyatıyla birlikte kalite artınca şikayetlerinde aza indiğini söyledi. Bir çok turizm şirketinin ucuz tesis seçimi nedeniyle müşterilerle aralarında sorunlar yaşadıklarını belirterek “199 euroya 2 yıldızlı şehir kenarı otelde kalan müşteri yerine 3000 euroya Kenya"da safari, Zanzibar"da okyanus keyfi,Nepal"de mistik dünyayı yaşayan müşteri hem kendini nem de bizleri memnu ediyor. Aslında her iki kategorideki müşteri için verdiğimiz emek, tanıtım ve işgücü aynıdır.

GAZETELERE BÜYÜK İLAN VERİP BATMAYAN YOK
Gazetelere büyük ilen veren tur operatörlerinin sıkıntılar yaşadığını söyleyen Cem Polatoğlu, seçici olan acentenin uzun ömürlü olabileceğini söyledi.
Polatoğlu, gazetelere büyük ilan verenlerin sonunun hüsarn olduğunu belirten Polatoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Gazetelere 9 sütun ilan çıkan birkaç acente dışında batmayan acente yoktur. 30 yıllık turizmciyim, bu şekilde yaptıktan sonra batmayanı görmedim. Bugüne kadar batan acente sayısı 100"ü geçti. Bunun en büyük şahidi Hürriyet gazetesidir.”
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.