• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Peninsula'dan Didim turizmine katkı

Peninsula'dan Didim turizmine katkı
Kuşadası ve Ege Bölgesi'ndeki faaliyetleriyle ünlü tur operatörü Peninsula Turizm Didim'deki Tes-İş Tesisleri'ni 10 yıllığına kiraladı.

İZMİR- Kuşadası ve Ege Bölgesi'ndeki faaliyetleriyle ünlü tur operatörü Peninsula Turizm Didim'deki Tes-İş Tesisleri'ni kiraladı.

Peninsula Turizm'in sahibi Tevfik Bağcı, 10 yıllığına kiraladığı tesislerin yeniden düzenlenerek Haziran 2008'de hizmete gireceğini bildirdi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı makamında ziyaret eden Tevfik Bağcı, çalışmaları hakkında bilgi vererek yeni düzenlemelerle birlikte tesislerin Didim'e çok şey kazandıracağını söyledi.

Yurt içinde ve dünyanın değişik ülkelerinde çok sayıda turizm şirketlerine sahip olduklarını ve TES-İŞ tesislerinde verilecek kaliteli hizmetle aynı zamanda Didim'in reklamının da gerçekleştirileceğini ifade eden Tevfik Bağcı, tesis içinde bir tesis daha inşa etmeyi hedeflediklerini, bu şekilde en az 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Tesislerde 2 oda 1 salon ve 1 oda 1 salondan oluşan iki tip villaların yer aldığını söyleyen Bağcı "Et-Balık Kurumu'nun yerine inşa edeceğimiz yeni tesis ise yedi yıldızlı bir otel olacak. Kongre merkezi, 1500, 500, 300, kişilik salonlarında yaz-kış kurum ve kuruluşların toplantılarına ev sahipliği yapacağız. Hatta bu salonlarımızdan ücretsiz dahi yararlanılabilecek. Tabii, bu büyük salonlarda konferans ve kongrelerin düzenlenebilmesi için tesisin yatak kapasitesinin yüksek olması gerekiyor. Hiç değilse konferans katılımcılarının en az yarısının konaklamasını sağlamış olalım. Belki ilk etapta zorlanırız ama sistem iki yılda oturmuş olur." dedi.

Yurt içi ve yurt dışında bağlantı kurdukları şirketler ve tur operatörleri sayesinde turist konusunda kesinlikle sıkıntı çekmeyeceklerini, hatta geçmişte olduğu gibi Didim ilçe merkezindeki diğer tesislere de turist gönderebileceklerini söyleyen Tevfik Bağcı "Şunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Tesis içerisinde alış-veriş merkezleri olmayacak. Didim esnafının hakkını koruyacağız. Herşey dahil sistemi doğru bir sistem değildir. Turistin otele kapanıp kalmaması, çıkıp Didim esnafından alış-veriş yapmasını, kısacası para sirkülasyonunu sağlayacağız. İngiltere'den, Rusya'dan, Tayland'dan, Vietnam'dan, Belçika'dan, Norveç'ten, Almanya'dan, Hollanda'dan elit turist getireceğiz. Para harcayan turist olacak. Kuşadası'nda, Antalya'da bunu yaptık. Didim'de de yaparız,” dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile birlikte düzenledikleri toplantıda Tevfik Bağcı, turizmde makyaj ve imajın çok önemli olduğunu belirtti.

Turizmin en önemli sorunlarından olan hanutçuluğun ülke turizmine çok zarar verdiğini ifade eden Tevfik Bağcı, turist şikayetlerinin yüzde 95'inin bu konuyla ilgili olduğuna, Didim'in turizmden bugüne kadar payına düşeni alamadığına dikkati çekti.

 

Bağcı şöyle konuştu:

"Didim bugüne kadar ikinci konutları olan Ankara, İstanbul, İzmir ve Aydın'dan gelen yerli turistleri ağırlamanın ötesine pek fazla geçemeyen bir kasaba oldu. Son yıllarda bir gelişim söz konusu. Turizm gelişim bölgesi ilan edilmesi, Doğuş Grubu'nun yaptığı Yat Limanı da gelişime büyük katkı sağlayacak. Kaliteli turizm için makyaj ve imaj çok önemli. Örneğin ilçenin dış görünüşü konusunda belediyeye büyük işler düşüyor. Buradaki inşaatlar sezona mutlaka yetiştirilmeli ve dış cephesi boyasız, yarım kalmış, tuğlalı binalara müsaade edilmemeli. Bu işler bir şekilde çözümlenebilir ama imaj daha da önemlidir, hanutçuluk büyük bir sorun. İşletmelerin bunu yapması mutlaka önlenmeli."

Didim turizminin gelişimi için bundan sonra denize sıfır kooperatif inşaatlarına da izin verilmemesinin önemli olduğunu söyleyen Bağcı "Kooperatif inşaatları için en az 500 metre uzaklık standardı konması gerekir. Gerçi bunları da bir şekilde deliyorlar. Vatandaş gidip Ankara'dan işini hallediyor. Bunu Kuşadası'nda yaptılar," dedi.

1980'li yıllarda, ülkeye 250 bin turist geldiği günlerde Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın bu sayının kısa vadede sürekli yükselerek Türkiye'nin dünya turizmindeki yerinin ilk sıralarda olacağını söylediğini anımsatan Bağcı "O tarihte rahmetli Özal bunları söylediğinde herkes gülmüştü ama bugün ülkemize gelen turist sayısı 27 milyonlara yükseldi ve dünya sıralamasında yedinci sıradayız. İnanıyorum ki birkaç yıl içerisinde ilk sıralara yükseleceğiz," şeklinde konuştu.

Eldeki verilere göre 2008 turizm sezonunun 2007 sezonundan daha iyi olacağını belirten Tevfik Bağcı, rezervasyonların olumlu yönde geliştiğini kaydetti.

Türkiye'ye gelen turistlerin önceki yıllara oranla daha az para harcadığına dikkati çeken Bağcı " Araştırmalara göre Türkiye'ye gelen yabancı turistler son iki yıldır az para harcamaya başladı. Özellikle esnafın bu konuyu göz önüne alarak fazla riske girmemesi gerekiyor. 2008 turizm sezonu için şu anki veriler çok olumlu ancak kesin konuşmak için Mart ayının başında, Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek olan ITB Uluslararası Turizm Fuarı'nı beklemek gerekiyor. ITB 2008 turizm sezonu için belirleyici olacak," dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim'in yararına olan her türlü projeyi desteklemeye hazır olduklarını belirterek Tavfik Bağcı'ya başarı diledi.

Başkan Kamacı, Bağcı'yı diğer yatırımcıların takip edeceğine inandığını ve Didim'de olumlu gelişmelerin devam edeceğini, belediye olarak üzerlerine düşenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.