• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Palau Adaları’na Çinli akını

Palau Adaları’na Çinli akını
Zenginleşen Çinliler Mikronezya’ya akın edince “Samanyolu” denilen doğa cenneti Palua Adaları yöneticileri şaşkına döndüler

PALAU- Çinliler zenginlştikçe dünyada yeni yerler keşfetmek üzere seyahate çıkıyorlar. Mikronezya yerlilerinin “Samanyolu” adını verdikleri cennet adalar Çinli turistlerle dolup taşıyor. Çinliler Mikronezya’nın Palau Adaları’na akın ediyorlar. Sarı renkli cankurtaran yelekleri giymiş çinli grupların teknelerle akın ettiği Palau’nun lagünleri bir kaç ay öncesine kadar sadece seyirlikti.

_jpeg6.jpg

2014’ün Ocak ayından itibaren Çinliler tarafından keşfedilince bölgenin yüzde 62’sini Çinli turistler oluşturdu. Daha önce Çin’de Yangtze Nehri’nde çalışan ve işsizlikten mürttebatını kaybeden "Xian Ni" adlı gemisi ise zengin Çinlileri Palau’ya taşıyarak yine eski parlak günlerine döndü.

_jpeg3.jpg

SAMANYOLU ADALARI

Giderek zenginleşen Çinlilerin artek macera aradıklarını belirten Çin'in Sichuan eyaletinde Chengdu’dan işadamı Du Chuang, tatil heyecanı yaşadıklarını söyledi. Çinlilerin Güney Çin Denizi'nde adaları ziyaret ederek başladıkları tatillerini Maldivlerde ve Tayland’da dalış sporları ile sürdürdüklerini söyledi.

_jpeg7.jpg

Du Chuang, Palau’nun dalış sporu için önemli olduğunu belirtirken “Buradaki mercan kayaları daha güzel” dedi. Yerlilerin “Samanyolu” diye adlandırdıkları Palau Adalarının keyfini çıkaranlar “Palau küçük ve muhteşem” diyorlar.
İrarışlarına göre güneşten kendilerini korumak için vücutlarını saran kıyafetler giyen Çinli kadırnlar, ellerindeki telefonlarla selfie yaparak yakınlarıyla paylaşıyorlar.
Palau altı günlük gezi için1000 € ödeyerek tatil yapan Jia Yixin, Shanghai "Burası cennet gibi… Şanghay'da hava kirlenmiş ama burada insanlar çevreye saygılı" dedi.

_jpeg4.jpg

_jpeg5.jpg

PALAU, TURİZM GÖREVLİLERİ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Mikronezya Adaları’nın 18 bin nüfusu bulunuyor. Çinlilerin akınıyla çevreye etkiler alacağından endişe duyuluyor. Palau, Çinli turistler gelmeye başladığı 2013 yılına kadar kendi halinde yaşayan bir toplumdu. Geçen yıl kendi nüfusunun üzerinde 141 bin kişiyi ağırladı. Bu yılın Şubat ayına bakıldığında Çinli ziyaretçilerin 10.955 bin kişi fazla olduğu görüldü. Gelirin yüzde 85(I turizmden olurken uzun vadede çevreye zarar verebileçeği belirtiliyor.
Bu kadar çok turist gelişine hazır olmadıklarını söyleyen Palau Ziyaretçi Kurumu Müdürü Nanae Singeo, Çinli turistlerin deniz Anası Gölü denilen bölgede yüzmeşi çok sevdiklerini söyledi. Akının çok ani olduğunu belirten Nanae Singeo, durumu anlamak ve önlem almak için çalıştıklarını belirterek "Biz daha önce bu kadar yoğun turizm yaşamamıştık. Akının büyüklüğü gerçekten bize çok baskı veriyor. Bu ani artış bizim için bilinmeyen bir sorundur . Kıt kaynaklar ile yaşayan çok küçük bir ülkeyiz "dedi.

MERCAN TARLALARI TAHRİP EDİLİYOR
Palau’nun bozulmamış mercan tarlalarına dalanların vereceği zarar yayında yüzde 70’ini ziyaretçilerin yiyecek içecek sorunları bulunduğu bildirildi.
Japon, Tayvanlı ve Koreli ziyaretçilere alışkın olan bir system bulunduğunu belirten Palau turizm yetkilileri, Çinli turistlerin akınına şaşırdıklarını belirttiler.

_jpeg2.20150316193812.jpg

AKINI DURDURMAK İÇİN UÇAK SEFERLERİ AZALTILIYOR

Singeo "Biz ziyaretçi sayısıa göre bir büyüme oranına sahip değiliz. Yüzde 34 oranında artış karşısında yüzde 30 fayda görmeliyiz. Ancak zarar veriyorlar. Mercan kayalarının bulunduğu yerlere çöp atıyorlar ve kayaları tahrip ediyorlar. Deniz kaplumbağalarını birlikte fotğraf çektirmek için sudan çıkarıp tutuyorlar. Bu gibi olaylar Palau’da büyük tepkiye neden oluyor. Doğa harikası Deniz Anası Gölü’nde deniz analarının doğal yapısını bozuyorlar. Yaban hayata zarar veriyorlar.” Dedi.
Palau hükümeti Batı Pasifik Okyanusu adalara hücüm eden Çinli turistlerin akınını kesmek için yeni yollar aıyor. Bu nedenle Çin'den charter uçuşlarının sayısı önümüzdeki ay yarı yarıya azaltılacağı bildirildi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.