• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Palandöken'e yabancı akını

Palandöken'e yabancı akını
Kış turizminde Avrupa'nın gözde kayak merkezlerinden olan Palandöken, Kurban Bayramı tatili süresince kayakseverlerin akınına uğradı.

ERZURUM -Kış turizminde Avrupa'nın gözde kayak merkezlerinden olan Palandöken, Kurban Bayramı tatili süresince kayakseverlerin akınına uğradı. Pistlerin uzunluğu, karın kalitesi ve güneşi ile tatilcilerin vazgeçemediği Palandöken'deki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.




Avrupa'nın en uzun ve doğal kayak pistlerine sahip olmakla birlikte aynı anda 30 bin kişinin kayak yapabildiği Palandöken'e Kurban Bayramı tatili için gelen yerli turistler yerini yavaş yavaş yabancı turistlere bırakmaya başladı. Yaşadıkları iş ve okul stresini zirvede atmaya çalışan kayakseverler, Palandöken'e hayran kaldıklarını ifade ettiler. Kayak yaparken kendilerini tüm sıkıntılardan uzak hissettiklerini ifade eden tatilciler, güzel bir tatil geçirdiklerini ve gelecek yıl daha erken gelmeye çalışacaklarını söyledi.

 



Şehir merkezine 5 kilometre, havalimana ise sadece 15 dakika uzaklıkta olan Palandöken Kayak Merkezi'nin Avrupa'nın önde gelen kayak pistilerine sahip olduğunu belirten Palandöken Dedeman Oteli Genel Müdürü Mehmet Varol, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın yapılacağı Palandöken'in yıldızının giderek parladığını söyledi.

 

Palandöken'in Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Varol, "Kaliteli kar, uzun süren kayak sezonu kayakseverlere sınırsız kayak keyfi sunuyor. Bu sezon karın erken ve fazla yağması nedeniyle ilk kez kasım ayında kayak yapıldı. Şuna pistlerdeki ezilmiş kar kalınlığı 90 santimmetre. Normal kış şartlarında ise bu yükseklik 2 ya da 3 metreye kadar çıkıyor. Palandöken Kayak Merkezi'nin 3 bin 125 metrelik pisti, Türkiye'nin en yüksek rakımlı pisti. Ayrıca, 3 bin 125 metreden bin 800 metre rakımına kadar hiç durmadan kayarak inmek mümkün. Palandöken'de ikisi FIS tarafından tescilli olimpik olmak üzere 30 ayrı pist bulunuyor. Avrupa'nın en uzun kayak pistine sahip Palandöken'de snowboardcular için de ezilmemiş, doğal pistler var. Zaten bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz snowboard turnuvasına şimdiden 500'ün üzerinde müracaat oldu. Dünyanın dört bir yanından snowboratcılar Palandöken'e gelecek. Uçak, otobüs ya da trenle Erzurum'a gelenler en fazla 15 dakika içinde pist ve otellere ulaşabiliyor. En sert hava koşullarında bile ulaşım sorunu yaşanmıyor" şeklinde konuştu.

 

Genel Müdür Varol, bayram tatilinin bitmesi ile birlikte yerli turistlerin yerlerini yabancı konuklara bıraktığını da hatırlatarak, hafta başından itibaren yabancı turist kafilelerinin Palandöken'e geleceğini açıkladı. Özellikle bir hafta sonraki yeni yıl nedeniyle çok sayıda yabancı turistlerin otellerde rezervasyon yaptırdığını belirten Varol, ocak ve şubat ayı içerisinde Palandöken'e gelecek olan misafirlerin yüzde 80 ile 90'ını yabancı misafirlerin oluşturacağını vurguladı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.