ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-Rezervasyonlarının büyük bölümünü internet üzerinden yapan Sultanahmet"teki butik otellerin bağlı olduğu Özel Belgeli, Özel Nitelikli ve Butik Otelciler Turistik İşletmeciler Birliği Derneği ÖZBİ, dünyanın önemli rezervasyon sitelerinden LastMinute.com"u Sirkeci konak Oteli"nde üyeleriyle buluşturdu. Last Minute.com ve Travelocity adlı sitelerin temsilcisi Alexandra Kaukolian ÖZBİ üyelerine sistemin işleyişini anlatarak üye olmaları için çağrıda bulundu.

ÖZBİ Başkanı Hasan Gülkaynak ile lastminute.com temsilcisi
ÖZBİ Başkanı, Acropol ile Best Western Premier Regency Suites otellerinin sahibi Hasan Gülkaynak üyelerini aydınlatmak ve pazar paylarını artırmak için dünya çapında kuruluşlarla işbirliğine girerek çalışmalar yaptıklarını belirterek, İngiltere kökenli Lastminute.com adlı site gibi bir çok rezervasyon sitesi ile çalışıyoruz. Dünyadainternet üzerinden satış yapan dev kuruluşları ağırlayarak üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Amacımız Türkiye"ye çok turist getirmek ve üyelerimizin en iyi şekilde kazanmalarını sağlamaktır. Bu gibi internet siteleri ile toplu halde çalışma yaparak İstanbul"un en önemli bölgesi olan Sultanahmet"in tanıtımınıa da katkıda bulunuyoruz dedi.

Konuşmalara ÖZBİ Başkanı Hasan Gülkaynak'ta katıldı

ÖZBİ Başkanı Hasan Gülkaynak, Genel Sekreter Adnan Mordeniz. konuk lastminuite.com temsilcisi Alexandra Kaukolian'a Türk usulü simit ve çay ikram ettiler
ÖZBİ Genel Sekreteri Poem Oteli İşletmecisi Adnan Mordeniz internet çağına en çabuk uyum sağlayan derneklerden biri olduklarını belirterek, Satışlarımızın tamamını internetten yapıyoruz. Üyeleriize yönelik aydınlatma faaliyetlerimizi sürdüreceğiz dedi.

ÖZBİ'inin bilgilendirme toplantısına büyük katılım oldu
Toplantının yapıldığı Sirkeci Konak Oteli Yönetim Kurulu Başkanı ve TUROB Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Boyacı internetten rezervasyon yapılan sitelere Sultanahmet otellerini koymak için komusyonlarda iyi pazarlıklar yapılması gerektiğini belirtti. OZBİ ile bu konuda çalışma yapacaklarını belirten Boyacı, koplu ginrişte toplu pazarlık imkanımız var. Bu gibi siteler Avrupa"daki otellere uyguladığı komisyon oranlarını Türkiye"ye de uygulamak zorundalar dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.