• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Otellere LNG sevkiyatı başladı

Otellere LNG sevkiyatı başladı
AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, "İragaz, Habaş, Koç gibi tedarikçi firmalarla görüştüm. Bütün tankerlerine şu anda rampalarda dolum yapılıyor" dedi.

ANTALYA - İran'ın doğalgazı kesmesiyle nedeniyle sıvılaştırılmış gaz (LNG) temininde zorluk yaşayan otellerdeki sıkıntının hafiflediği bildirildi. Dün akşamdan itibaren tedarikçi firmaların Antalya'ya gaz vermeye başladığı bilgisini veren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, "İragaz, Habaş, Koç gibi tedarikçi firmalarla görüştüm. Bütün tankerlerine şu anda rampalarda dolum yapılıyor." dedi. Çorabatır, firmaların sevkıyat yapan tır sayısını da artırdığını ekledi.

İran'ın doğalgaz akışını durdurması otelleri sıkıntıya soktu. Nijerya ve Cezayir'den tankerle getirilen LNG'ler kesinti sebebiyle evlere dağıtılınca İran'ın yaptığı kesintiden oteller de dolaylı olarak etkilendi. Kesintiden etkilenen oteller arasında Antalya'daki tesislerde bulunuyor. Bir süredir Antalya bölgesindeki otellerin ihtiyacını karşılayacak miktarda LNG gazı verilmediğini söyleyen Ruhi Çorabatır, "Valilik ve bakanlık ile görüştük. Firmalar 10 tanker mal veriyorsa sayıyı 12'ye çıkardı. Dün akşamdan itibaren Antalya ile ilgili gaz verilmeye başlandı." diye konuştu.

 

Olayın ortaya çıkması üzerine bazı yayın organlarında çıkan "Oteller boşaldı, rezervasyonlar iptal edildi." yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına da değinen Çorabatır, "Sorun var ama otel boşaltılması, rezervasyon iptal edilmesi şeklinde değil. Şu anda kısıtlı verilen gaz için -oteller boşaltılıyor, yandık bittik- demek doğru değil. Birkaç otelimizde müşterilerimiz soğuktan şikayet etmiş. Otel değiştirmeye kalkmış. Ancak sistem yeniden devreye sokulunca problem ortadan kalkmış." sözleri ile konuya açıklık getirdi. Çorabatır, LNG sıkıntı sebebiyle bazı otellerin yedekte beklettikleri LPG sistemini devreye sokarak çözüm ürettikleri bilgisini de verdi.

 

LNG'nin otelin ısıtılmasında, mutfakta ve çamaşırhanede kullanıldığına dikkat çeken Çorabatır, "Hiç gaz verilmezse hizmet aksayacaktı. İpragaz, Habaş ve Koç gibi tedarikçi firmalarla konuştum. Bunların bütün arabaları şu anda rampalarda dolum yapıyor. Son aldığımız bilgiye göre İran'dan doğal gaz salınmış. Tedarikçi firmalardan aldığım bilgi de Antalya'ya sevkıyatın devam ettiği yönünde." şeklinde konuştu.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.