• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Otelde israfa karşı uyarılar yapıldı

Otelde israfa karşı uyarılar yapıldı
Hotel Monopol'ün Genel Müdürü Brigitte Heller, konukların yemek salonlarında yemek israflarını engellemek için masalara çarpıcı uyarılar koydurdu

LUCERNE - İsviçre’nin 4 yıldızlı Hotel Monopol'ün Genel Müdürü Brigitte Heller, konukların yemek salonlarında yemek israflarını engellemek için çecreye çarpıcı uyarılar astırdı. Böylece dünyada ki refahın ülkelere eşit dağıtılmadığı belirtildi. Bunun en büyük tetikleyicisibi olan açlık ve yoksulluk hakkında duyarlı bir davranış İsviçre’den gelmiş oldu.

monopoly-hotel2.jpg

MİSAFİRLERİ DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Hotel Monopol'ün Genel Müdürü Brigitte Heller bu problemi görmezden gelemeyeceğini belirterek, yaptığı uyarı mesajları ile yemek vakitlerinde tabaklarına gereğinden fazla yemek alıp israf eden misafirlerini duyarlı olmaya davet ettiğini belirtti.

İSVIÇRE’DE INSANLAR YEMEK ISRAF EDIYOR
Otelin genel müdürü Heller Shangaiist yapılan ropörtajda “Eksik beslenen çocuklar ölüyor ve İsviçre’de insanlar yemek israf ediyor, çöpe atıyor. Bu İsviçreli ler için etik ve manevi açıdan kabul edilemez bir durum” dedi.

monopoly-hotel4.jpg

OTELIN SALONLARıNA UYARıLAR ASTıRDı

Heller otelin yemek salonundaki masalara dostça tonda hazırlanan dikkat çekici etkisi yüksek görsellerle bazı uyarılar yerleştirmiş. “Günaydın sevgili misafirler– Etik ve Manevi nedenlerle İsviçre’de bizler hiçbir yiyeceği çöpe atmayız. Lütfen tabağınıza yiyebileceğiniz kadar yemek alınız. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”
Notlar için Kevin Carter’in ikonik Pulitzer Ödüllü Sudanlı kız fotoğrafını kullanan Heller, fotoğrafın altına ” Yardım Edin! Yardım Edin! Dünyayı daha iyi bir yer haline getirdiğiniz için teşekkürler.”

hotel-monopol-switzerland.jpg

TÜM ÜLKELER BUNA UYMALı

“Belki dünyayı değiştiremem ancak bu bir başlangıç” diyen Heller’in hassas davranışı aslında tüm ülkelerde de olması gereken davranış olarak görülüyor. Ayrıca Heller, her nasıl İsviçreli turistlerin seyahat etikleri ülkelerin kurallarına uymaları bekleniyorsa, İsviçre’ye gelen misafirlerinde yerel gelenek ve anlayışa uymaları gerektiğinin söylüyor.

Daily Mail
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.