• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Otelciler ruhsat eylemi yaptı

Otelciler ruhsat eylemi yaptı
Sultanahmet-Ayasofya Bölgesi otelcileri, Fatih Belediyesi'nin geçici ruhsatla çalışan otelleri kapatma kararı alması üzerine eylem yaptı.

İSTANBUL- Sultanahmet-Ayasofya Bölgesi otelcileri, Fatih Belediyesi'nin geçici ruhsatla çalışan otelleri kapatma kararı alması üzerine eylem yaptı. Sultanahmet Meydanı'nda saat 14.00 sıralarında toplanan grup, üzerinde "Turizme mühür vurmayın", "Kapanan otelleri açın", "Hedef 2023, 42 milyon turist nerede yatacak?", "Esnafı mağdur etmeyin" yazılı pankartlar taşıdı ve "Fatih'in demiri duy sesimizi", "Otele ruhsat istihdam demek" şeklinde slogan attı

otelci-eylemi2.jpg

Ardından, grup adına Yaşar Yavuz basın açıklamasını okudu. Yaşar Yavuz, açıklamada, bu ayların sektörlerinin hazırlık ayı olduğunu ifade ederek, uygulama nedeniyle 2015 yılını kaybettiklerini savundu. Yavuz, "Otellerin halihazırda konaklayanları olduğu gibi, gelecek dönemde de gelecek misafirleri bulunmaktadır. Bu misafirlere ve acentelere ulaşıp haberdar etmek, mağduriyetlerini önlemek mümkün olmuyor. Uluslararası acentelerle yaptığımız anlaşmalar, altından kalkamayacağımız bir yük taşımaktadır. İmar planında halihazırda bölgede bulunan özel işletmeleri yok sayan ve konut alanı ilan eden kararın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konut ve konaklama alanı olarak değiştirilmesini ve kapatılan işletmelerin acilen açılmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde bölgeye yapılan yatırımlar ve 2 bin 500'e yakın çalışanın mağdur edilmemesi mümkün olur" dedi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

otelci-eylemi3.jpg

FATİH BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Fatih Belediyesi ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Fatih ve Eminönü ilçelerinin 29.03.2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerle birlikte birleştirilerek, tarihi yarımadanın tamamının Fatih olarak adlandırıldığı ve tarihi yarımadanın koruma amaçlı imar planlarının mahkeme kararı ile iptal edildiği belirtildi.
Bu süreçte, belgesiz olarak çalışan otellerin tespitinin yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:
"İmar planlarının 04.10.2012 tarihinde onaylanmasından sonra, tüm işletme sahipleri, otellerini imara uygun hale getirmeleri konusunda defalarca uyarıldı. Ayrıca konut alanında bulunan söz konusu oteller, 2012 yılından önce de olduğu gibi, yine (otel alanı olarak değil) konut alanı olarak kaldığı için bu otellere ruhsat verilmesi mümkün olamamaktadır. 1/5.000'lik yeni imar planlarına göre buradaki otellerle ilgili plan değişikliği (otel alanına alınması) yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyemizdedir. Otel alanında kaldığı halde, işletme ruhsatı almak için yeterli şartlara haiz olmadıklarından dolayı ruhsat alamayan otellerden; belediyemize projeleri ile müracaat edip, eksikliklerini tamamlayarak binalarını yasal hale getiren 35 otel sahibine işletme ruhsatı verilmiştir. Konut alanında kalıp, plandaki fonksiyonu gereği ruhsatlandırılamayan işletme sayısı, iddia edildiği gibi 400 değil, yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilmiş 35 pansiyondur" denildi.

otelci-eylemi5.jpg
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.