• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Otel cirosunun %25'i SPA'dan

Otel cirosunun %25'i SPA'dan
Doğru dizayn edilen ve iyi yönetilen SPA merkezleri, bünyesinde bulunduğu otelin cirosunun yüzde 25'ini oluşturuyor.

ANTALYA -Doğru dizayn edilen ve iyi yönetilen SPA merkezleri, bünyesinde bulunduğu otelin cirosunun yüzde 25'ini oluşturuyor. Geçen yıl otellerin cirosunun yüzde 23'ünü SPA merkezleri yaptı. SPA'larda en fazla gelir getiren kalem ise masaj uygulamaları oldu. Türkiye'deki 385 otelin SPA ve Welness merkezi bulunuyor.

Ulusal SPA ve Wellness Kongresi'nde bir sunum yapan Richmond Nua Wellness Spa Eski Genel Müdürü Gracy Sorel Kohen, Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre şu anda işletmede olan otellerden 385'inde SPA ve Wellness merkezi bulunduğunu söyledi. Bu otellerin 245'inin kıyı bölgelerinde bulunduğunu, 140'ının da şehir otellerinde olduğunu anlatan Kohen, bunların 214'ünün 5 yıldızlı otellerde ve 1. sınıf tatil köylerinde, 77 tanesinin 4 yıldızlı otellerde, 26'sının ise 3 yıldızlı otellerde bulunduğunu dile getirdi. SPA merkezlerinin ziyaretçilerin otel seçiminde önemli rol oynadığını dile getiren Kohen, "Araştırmaya göre, SPA'sını iyi pazarlayan bir otelde müşterilerin yüzde 20'si muhakkak bu merkezi ziyaret etmekte ve harcama yapmaktadır. Doğru dizayn edilmiş ve iyi yöneltilen bir SPA merkezi otelin cirosunun yüzde 25'ini oluşturmaktadır." dedi.

Türkiye'de geçen yıl SPA merkezlerinin elde ettiği cironun otel gelirlerinin yüzde 23'ünü oluşturduğuna dikkat çeken Kohen, "Bunun yüzde 39'unu ise masaj gelirleri oluşturuyor." diye konuştu. Son yıllarda hızla gelişen SPA endüstrisinin dünyada 100 milyar dolarlık hacme ulaştığını vurgulayan Kohen, bu endüstrinin sağlık sektöründen de önemli bir pay almaya başladığını vurguladı. Kohen bu sebeple yeni turizm yatırımlarında SPA ve Wellness merkezlerinin yer aldığını kaydetti. Kohen, turizmi 12 aya yaymak çalışmalarında SPA ve Welness merkezlerinin önemli rol oynayabileceğine dikkat çekti.

 

SPA WELLNESS NEDİR?

Latince 'Salus Per Aquam' kelimelerinin kısaltması olan SPA, 'Sudan Gelen Sağlık' olarak tanımlanıyor. Suyun değişik uygulamaları ile kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi olarak kullanılıyor.

Akıl, vücut, ruh ve ilişkilerde iyi ve zinde olmayı ifade ediyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.