• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Orhan Değirmenci, TÜRSAB Asya BTK toplantısı olayını anlattı

Orhan Değirmenci, TÜRSAB Asya BTK toplantısı olayını anlattı
TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya’nın misafir olduğu TÜRSAB Asya BTK toplantısında diğer misafir acenteye kovulma talimatı verdiği olayı TAMGÖR Turizm’in sahibi Orhan Değirmenci anlattı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜRSAB Asya BTK adayının toplantısına, kendisi de TÜRSAB genel merkez başkan adayı olarak davetli ve misafir olduğu halde, diğer davetli misafir olan 41 yıllık TAMGÖR Turizm’in sahibi Orhan Değirmeni’yi eşiyle birlikte salondan kovma talimatı veren Firuz Bağlıkaya’nın davranışı tüm acentelerin tepkisini çekti. Orhan Değirmenci, “Türkiye’nin dört bir yanından kendisini arayan seyahat acentelerine yeni bir açıklama daha yazarak. Olayı başka yöne çekmeye çalışanlar var. Ben gerçekler neyse onu anlattım. Biz TÜRSAB toplantılarını bugüne kadar düğün havası içinde yapardık. Şimdi bu ayrımcılık ve hırs nedendir anlayamıyoruz.” dedi.

orhan-degirmenci,.jpg


ORHAN DEĞİRMENCİ’NİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:
Cumartesi günü sizlere ASYA BTK kahvaltısında başkan Firuz Bağlıkaya ile aramızda geçen diyaloğu yazmıştım.
Şimdi devamı….

Olayın sıcaklığı içinde bazı diyaloglar akla gelmiyor ama daha sonra ayırt edebiliyorsunuz; Ben başkan ile diyalog halinde iken yine yönetim Kurulu üyesi Tolga kardeşim dahil olmaya çalışıyordu tartışmaya. Bana dediği “sen bizim Anadolu gezimizde harcanan paraların TÜRSAB kasasından çıkıyorsa hakkımı haram ediyorum diye yazdın, onu hemen sil dedi!!!! Emredersin, Başka?

orhan-degirmenci,-001.jpg
TÜRSAB’TAN MAAŞ ALANLARI PEŞLERİNDE KOŞTURUYORLAR
Evet yazmıştım yaklaşık 15-20 gün önce. Öyle değil ise faturaları ortaya koyarsınız ben de hem siler hem de özür dilerim. Ama sizin kendi adınıza ödedikleriniz yetmez. Yanınızda taşıdığınız TÜRSAB’dan maaş alan ve mesai saatleri içinde peşinizde taşıdığınız kişilerin faturalarını da ortaya koymalısınız.

Üyeler oraya binbir zahmet ile kazandığı paraları aidat adı altında ödeyecekler, ödeyemenleri tehdit edeceksiniz haciz göndeririz diye sonra o paralar başkana yakın adamların harcamalarına gidecek.
Bu kişilerin de harcama faturalarını görmek üye olarak hakkımız. Bu güne kadar kursağımızdan TÜRSAB toplantılarında verilen ikramlar dışında lokma geçmemiştir. Bundan sonra da geçmez.

orhan-degirmenci,-002.jpg
İDDİALAR HAVADA UÇUŞUYOR
Bu gün duyduğum başka bir iddia ise; Ben güya diyalog sırasında “al k…’lerini git” demişim. Haş! Benim ne haddime, biz ailemizden öyle bir terbiye almadık. O sözü asla söylemedim. Birileri ortalığı karıştırabilmek için plan yapıyor olabilir ama yanlış adamı itham ediyorlar. Orada mutlaka kayıt alan adamlarınız vardır. Kaydı göstersin genel kurulda herkesin önünde kendisinden özür dilerim. Ama öyle bir kayıt bulamayacaklar, çünkü yok.

Çarşamba günü ASYA BTK seçimleri var. Kim seçilirse allah yolunu açık etsin, kendilerinden üyelere hizmet etmesini bekleriz o kadar. ASYA BTK üyeleri olarak biz salonda çekişiriz ama hep beraber kapıdan çıkınca camiye gider namaz da kılarız, kahveye gider tavla da oynarız, yemek de yeriz içki de içeriz. Bizim bu kardeşliğimizi dostluğumuzu ayrıştırmaya çalışmayın genel merkez olarak.

Seçimler sırasında da genel merkezde görevli arkadaşların, hele hele genel başkanın peşinde dolaşanlar buraya gelmesinler, gerek yok. Onların başka işleri vardır. Ona yoğunlaşsınlar. Aldıkları maaşı hak etsinler. Biz işimizi kendimiz görürüz bundan kimsenin şüphesi olmasın.

orhan-degirmenci,-003.jpg
TÜRKİYE TELEFONLA ARADI VE OLAYI KINADI
Ben tartışmalardan sonra eşim ile salondan ayrıldım. Ofise geldim, yazıyı yazdım ve platformlara attım. Aradan 10 dakika geçti geçmedi yaklaşık 150 kişi telefonumdan bana ulaştı. Aralarında basından arayanlar, diğer BTK’larda aday olanlar, diğer şehirlerde ismini duyduğum ama şahsen tanımadığım acentacı kardeşlerim velhasıl birçok kişi destek için aradı. Bu arada ismini vermeyeyim başkana yakın birçok arkadaşım da aradı, geçmiş olsun dedi. Bu işin güzel kısmı idi. 42 yılda biriktirdiğim dostlarımdı. Cumartesi-Pazar telefonlara yetişemedim dersem yalan olmaz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim verdikleri destekten dolayı.

Biraz uzun oldu, teşekkür ederim ilginize….

Bu haber toplam 4154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.