• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Ordu'da mavi yolculuk

Ordu'da mavi yolculuk
ORTAK tarafından 'Ordu-Fatsa Arası Mavi Yolculuk Deniz Turizmi Projesi'nin en geç ağustos ayında başlayacağı bildirildi.

ORDU- Ordu Tanıtım Kulübü'nün (ORTAK) tarafından 'Ordu-Fatsa Arası Mavi Yolculuk Deniz Turizmi Projesi'nin en geç ağustos ayında başlayacağı bildirildi.

ORTAK'ın dünya çapındaki koylara, ilginç kıyı oluşumlarına ve muhteşem bir yeşil görünüme sahip Ordu-Fatsa arasındaki doğa harikası güzellikleri dünyaya tanıtarak, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek amacıyla geliştirdiği günü birlik tekne turları projesi çalışmalarını sürüyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun arkaya alınmasıyla trafik kirliliğinden arınmış bölgenin turizm merkezi olmaya aday olduğunu belirten ORTAK Başkanı Arzu Tosunoğlu, günü birlik tekne turlarını başlamasıyla bölgenin en az Marmaris ve Foça kadar ünlü bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Projenin hayata geçirilmesi için komisyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Tosunoğlu, "Ordu Valiliği'nin organizatörlüğünde konuyla ilgili tüm birimlerin bulunduğu bir komisyon oluşturulduktan sonra tüm iş seyahat acentelerine kalacak. A grubu işletme belgesine sahip tüm acenteler bu projenin içerisinde yer alabilecek" dedi.

 

TEKNELER REVİZYONA GİRECEK

Tekne turlarının düzenleneceği güzergahlarında belli olduğunu ve teknelerin Taşbaşı İskelesi'nden kalkacağını kaydeden Tosunoğlu, "Uygulanacak paket programlarla gelen turistlerimiz kıyı boyunca yer alan Belicesu, Timsah Kayası, Okçulu Koyu, Yalancı Yason, Yasonburnu, Çaka kumsalı, Hoynat Adası, Kuş Cenneti, Mersin koyu, Çamburnu Falezleri, Aktaş Plajı ve Efirli sahilleri, mavi ile yeşilin her renginin harmanlandığı muhteşem tabloyu görme fırsatını yakalayacaklar" diye konuştu.

Bu doğa harikası kıyıların bu zamana kadar bir türlü gezi ve tatil turizmine kazandırılamadığını belirten Tosunoğlu, şöyle konuştu: "Bu güzelliklerimizi ne yazık ki bu zamana kadar değerlendiremedik. Ancak bir yerden başlamak gerekiyordu. Bunun için Ordu-Fatsa arasında karşılıklı mavi tur gezileri düzenlenmesi için harekete geçtik. Bu kapsamda geçen yıl Fatsa'da faaliyete başlayan bir yatçılık şirketiyle görüştük ve olumlu yanıt aldık. Bölgedeki balıkçılarımızdan da olumlu yanıtlar geliyor. Teknelerini revizyona sokarak tekne turlarına uygun bir yapıya kavuşturabileceklerini söylediler. Ayrıca günü birlik tekne turlarının hayata geçirilmesinden sonra bölgede su sporlarının da gelişeceğine inanıyoruz. Projen tam olarak hayata geçtiğinde turizm açısında ölü denizimizi canlandırmış olacağız."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.