• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Öncelik havaalanı ve Uludağ

Öncelik havaalanı ve Uludağ
TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Handan Amcaoğlu, öncelikli hedeflerinin Yenişehir havaalanı ve Uludağ olduğunu söyledi.

BURSA -Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Handan Amcaoğlu, öncelikli hedeflerinin Yenişehir havaalanının geliştirilmesi ve Uludağ turizminin daha aktif hale getirilmesi olduğunu söyledi.

24 Ocak itibariyle görevi devraldıktan sonra basın toplantısı düzenleyerek üyeleri tanıtan Amcaoğlu, Bursa turizmini ve kentteki turizm acentelerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. 7 bin yıllık geçmişi bulunan Bursa için yalnız TÜRSAB'ın değil, bütün sivil toplum kuruluşları ve Bursalıların birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Amacoğlu, "Yeni yönetim kadrosuyla birlikte tarih, kültür ve sanat şehri olan Bursa için güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Öncelikle hedeflerimiz, üyelerimizin gelişimine destek olunması ve isteklerinin takip edilmesi, hava alanının geliştirilmesi, Uludağ turizminin daha aktif hale getirilmesi, kongre merkezinin takip edilmesi, çevreye, tarihe ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaktır. Her konuya bakış açımız pozitif, herkesi olumlu ve iyi niyetli görüyoruz.'' dedi.

 

'Atatürk Kongre Kültür Merkezi ve Merinos Parkı' hakkındaki görüşlerini de açıklayan Amcaoğlu, şunları söyledi: "TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nı yapan mimarları, Bursa'ya getirerek, buradaki inşaatta görevli mimarlarla görüştürdü. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Sorumluluğu genel başkanımız üstlenmiş durumda. Konu hakkında çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam edecek. Çok güzel ve büyük bir proje olarak değerlendiriyoruz. Özellikle büyük kongreler için çok ideal bir yer olmuş. Ancak küçük çaplı kongreler için birtakım ilavelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle burasının daha rantabl hale geleceğini düşünüyorum.''

 

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı Hasan Eker ise, Başbakan Erdoğan'ın Uludağ'la ilgili değerlendirmelerini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Uludağ'ın öncelikle altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulması gerekiyor. Uludağ'daki otel sahipleriyle sık sık görüştüğüm için konuyu yakından biliyorum. İtfaiye, sağlık merkezi, kanalizasyon, ısınma, su şebekesi, otopark gibi sorunların zaman kaybedilmeden bir bir ortadan kaldırılması gerekiyor. Sayın Başbakan'ın konu hakkındaki görüşleri çok olumlu. Bu sorunlar 10-15 milyon YTL gibi bir harcamayla çözülebilir. Uludağ gibi bir yer için bu çok fazla değil. Uludağ'a her yıl yaklaşık 1 milyon insanın geldiği söyleniyor. Bu da göz önüne alındığında sorunların çok da büyük olmadığı görülür. Uludağ'da bilindiği gibi bir yetki karmaşası da var. Şüphesiz Uludağ'da tek bir yetkili olması gerekiyor'' diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.