• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Öğrencilerin işbaşı heyecanı

Öğrencilerin işbaşı heyecanı
Aşçılık, Servis ve Resepsiyon dallarında mesleki eğitimini tamamlayan 32 öğrenci, Türkiye’de bulunan üç Robinson Club’de bu yaz sezonunda işe girecek

ANTALYA- Türkiye Robinson Kulüpleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde Aşçılık, Servis ve Resepsiyon dallarında mesleki eğitimini tamamlayan 32 öğrenci, Türkiye’de bulunan üç Robinson Club’de bu yaz sezonunda işe girecek

 

Robinson Otelleri Türkiye’de ki tesislerinde düzenlediği mesleki eğitimlerini ara vermeden sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Antalya Mesleki Eğitim Merkezi ve Robinson Kulüpleri arasında yapılan sözleşme kapsamında sürdürülen eğitim kapsamında son iki yıllık dönemde 32 öğrenci mezun olacak.

Son sınavlarında da başarı ile geçen ve kısa bir süre sonra düzenlenecek programla belgelerini alacak öğrenciler Türkiye genelinde faaliyet gösteren üç Robinson Club’de işe başlayacak.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren

Robinson Kulüpleri İnsan Kaynakları Müdürü Gülsün Candar, “ Türkiye’deki meslek eğitimine destek vermek, nitelikli iş gücünü sektöre kazandırmak ve turizm sektöründe yaşanan nitelikli personel açığını ortadan kaldırmak maksadıyla yıllardır Kulüplerimiz bünyesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Eğitimlerimiz Robinson kalite ve standartlarında gerçekleştirilmektedir. Lise mezunları için 1 yıl, İlköğretim mezunları için ise eğitim süremiz iki yıl sürmektedir. Eğitim çalışmalarına MEB öğretmenleri, Antalya Mesleki eğitim Merkezi ve Robinson departman müdürleri katılıyor. Son olarak Servis, Aşçılık ve Resepsiyon branşlarında eğitim gören öğrencilerimiz kurum içerisinde yapılan teorik ve pratik sınavlara tabi tutuldu. Bu dönem 32 mezun veren Robinson, 1 Şubat tarihi itibari ile Mutfak ve Servis branşlarında yeni eğitim dönemine başlayacak. Mezun olan öğrencilerimiz Türkiye genelinde bulunan üç tesisimizde işe başlayacaklar” dedi.

Tesiste gerçekleştirilen son sınavlarda Antalya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hanefi İnce’de hazır bulundu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.