• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

ODDER: Turizmde kaçak işbirliği ile çözülür

ODDER: Turizmde kaçak işbirliği ile çözülür
ODDER: "Turizmde meslek kimliği oluşturulmalıdır. O zaman herkes görevini layıkıyla yerine getirirse Türkiye turizmini kimse geçemez”denildi.

İSTANBUL- Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği- ODDER Yönetim Kurulu Talimhane bölgesinde kaçak turizm faaliyetlerinin seyahat acentelerine haksız rekabet yarattığını belirterek engellenmesi için önlemleri tartıştı. ODDER yönetimi turizmde kaçak faaliyetlerin önlenmesi için, sorumluluğu sadece kamuya bırakmamak gerektiğini, turizme mal ve hizmet üreten tüm birimlerin işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini belirterek “Turizmde meslek kimliği oluşturulmalıdır. O zaman herkes görevini layıkıyla yerine getirirse Türkiye turizmini kimse geçemez”denildi.

odder.jpgARAP TURİST AKININA KARŞI SAĞLIKLI ORTAM HAZIRLANMALI
İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin , Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir‘in katıldığı toplantıda son yıllarda Türkiye’nin Ortadoğu’dan gelen Arap turist akınının sağlıklı bir ortama kavuşması konuşuldu.

odder-001.jpgİSTANBUL’U YÖNETENLER OLARAK YANINIZDAYIZ
Ortadoğu ile çalışan acentelerin özellikle kayıtdışı turizm yapanlar yüzünden sorunlar yaşadığı ve Türk turizminin önemli mali kayıplara uğradığı belirtilerek sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde ‘kaçak turizm” hakkında önlemler alması gerektiği anlatıldı.
İstanbul’un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin İstanbul’un sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli cazibe merkezi bir şehir olduğunu hatırlatarak acentelerin sorunlarının çözümü için her zaman birlikte hareket ettiklerini söyledi. Gültekin, ODDER’in bu konu ile yaşacağı çalışmalara destek vereceklerini belirterek geliştirilen her projede yer alacaklarını bildirdi.

odder-002.jpgTALİMHANE BÖLGESİ KONTROL ALTINA ALINMALIDIR
Toplantıya katılan Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, Talimhane bölgesinin kontrolü için kolluk kuvvetleri ve yerel yönetimle işbirliği içinde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ise TÜROB olarak turizme zarar veren her türlü unsurun karşısında olduklarını belirterek, otelciler olarak üyelerinin hak ve menfaatlerini gözetirken, otellere iş sağlayan, tanıtımlarını yapan ve onları pazarlayan seyahat acenteleri olmadan Türk turizminin istenilen düzeye gelemeyeceğini söyledi.


KAÇAK ÖNLENİRSE TÜRKİYE KAZANIR
Ortadoğu turizmine yön veren ODDER üyesi acentelerin toplantısına katılan Mercan Turizm’in Başkanı Cüneyt Mengü ile Adonis Turizm’in Başkanı Tamer Çiçek’te yapılacak çalışmalarda yer alacaklarını belirterek “Hedefimiz Türk turizminin kazanmasıdır. Kaçak turizm faaliyetleri Türkiye’nin en önemli sektörü olan turist endüstirisine zarar verdiği kadar acentelerin Türkiye’yi yurt dışında gerçek değerinde pazarlamasına engel meydana getiriyorlar. Turizmde işler sağlıklı yürürse turizmi hizmet eden birimler ve Türkiye kazanır” dediler.
Ortadoğu acentelerinin yaşadığı sıkıntıların dile getirildiği ve işbirliği adına olumlu geçen toplantıda ODDER yönetimi Vali Yardımcısı ve Kaymakam’a yardımları için teşekkür edildi.

Bu haber toplam 8719 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.