• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

ODDER Başkanı Cüneyt Mengü: Kapatmada acenteye ayrıcalık olmalı

ODDER Başkanı Cüneyt Mengü: Kapatmada acenteye ayrıcalık olmalı
ODDER Başkanı Cüneyt Mengü, turistlere refakat eden seyahat acentesi saha personellerinin kapama döneminde ofislerinde çalışabilmeleri sağlanması gerektiğini bildirdi

İSTANBUL- Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği-ODDER Başkanı Cüneyt Mengü, turistlere refakat eden seyahat acentesi saha personellerinin kapama döneminde ofislerinde çalışabilmeleri sağlanması gerektiğini bildirdi. Mengü, sigortalı sayısının % 20‘si gibi rehber, şoför, transfermen istisna kapsamında değerlendirilmesinin genelgeye eklenmesi gerektiğini belirterek “Seyahat acentası saha personellerinin istisna kapsamında değerlendirilmesine paralel olarak , koordinasyonun sağlanması amacıyla iş yeri kanadında görevli operasyon, rezervasyon ve finans departmanlarının da muaf olması elzemdir” dedi.

odder-baskani-cuneyt-mengu-001.jpg

Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği-ODDER Başkanı Cüneyt Mengü’nün yaptığı açıklama şöyle:

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
ANKARA

Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy

Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği olarak ; Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkerinden, en çok sayıda turist ve en yüksek miktarda döviz girdisi sağlayan seyahat acentalarından oluşan sivil toplum kuruluşuyuz .
Derneğimiz kurucuları arasında yer alan 15 büyük incoming yapan seyahat acentasının yıllık ciroları yaklaşık olarak 500 milyon $‘ın üzerindedir .
Bu bağlamda hem sektörel açıdan hem de ülkemiz ekonomisi açısından büyük katmadeğer sağlayan seyahat acentalarından müteşekkil derneğimiz adına belirtmek isteriz ki ;

Ülkemiz genelinde 29 Nisan 2021 tarihi itibariyle hayata geçecek olan kapatma sürecinin etkinliği kadar , bazı iş yerlerinin de muaf tutulması da ekonomik açıdan önem arz etmektedir .

Bu bağlamda turizmden beklenen ana hedefin ülkeye en yüksek sayıda turist gelişleriyle gelir sağlamak olduğuna göre sektörün önemli aktörlerinden olan ve özellikle ülkeye turist getiren incoming yapan seyahat acentalarının de genelge de istisna kapsamında değerlendirilmemesi büyük bir eksiklik teşkil etmektedir.

Uygulanmakta olan kısıtlama döneminde dahi ; bazı dernek üyelerimizin günlük 250-500 kişi arasında turist getirdiği ve bu gelişlerin Mayıs ayı içerisinde de devam ettiğini gösteren belgeler elimize bulunmaktadır .


Turistlere refakat eden Seyahat acentası saha personellerinin (rehber , şoför , transfermen) istisna kapsamında değerlendirilmesine paralel olarak , koordinasyonun sağlanması amacıyla iş yeri kanadında görevli operasyon, rezervasyon ve finans departmanlarının da muaf olması elzemdir,

Bu minvalde üye acentalarımızın ofis çalışanlarının da pandemi şartları göz önünde bulundurularak belirli sayıda (örneğin ; sigortalı sayısının % 20 ‘ si gibi ) personelin kapama döneminde ofislerinde çalışabilmeleri konusunda istisnai müsaadenin genelgeye eklenmesi konusunu saygılarımızla arz ederiz .

Dr. Cüneyt Mengü – ODDER Başkanı (Mercan Turizm CEO )

Bilgi

TÜROB Başkanlığına
TÜRSAB Başkanlığına
UBSAD Başkanlığına

ODDER | Ortadoğu Turizmini Geliştirme Derneği
A: Cumhuriyet Caddesi 125 Sisli Istanbul Turkiye
T: +902122965620 | F: +902122323954
E: odder@mail.com | info@odder.org.tr

Bu haber toplam 4835 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.