• BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Oda seçimlerinde kurumları arkalarına alanlar kaybetti

Oda seçimlerinde kurumları arkalarına alanlar kaybetti
ATSO seçimlerinde Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu’nun destek verdiği Türsab Danışmanı Mehmet Gem’in olduğu liste kaybetti.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye genelinde Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde turizm meslek komitelerinde kurumları ve STK’ları arkalarına alanlar seçimleri kazanamadı. Böylece ortalıkta “Tulum çıkaracağız” şeklinde söylemler yayanların tulumu ATSO seçimleri örneği gibi patlamış oldu. 

İTO'DA FİRUZ-BAŞARAN EKİBİNİN "BİRLEŞİM-DEĞİŞİM" VE "TURİZM-ULAŞIM ELELE" YARIŞI

İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde ise turizm iyice bölündü. Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın ekibinin  ile eski başkan Başaran Ulusoy'un ekibinin işbirliğinde kurulan "Birleşim ve Değişim" listesi ve  hac-umre acenteleri ile otobüsçülerin birlikte olduğu “Turizm ve ulaşım elele” ekibi yönetime girmek için birbirlerini suçlayarak yarışıyor. 

firuz-baglikaya.jpgTicaret ve Sanayi Odası seçimleri devam ederken “TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye genelinde gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde kurum olarak kendilerinin taraf olmadığını ancak seyahat acentalarına listelerinde yer verenlerin yanında olacakları”nı açıkladı. Ancak seçimlerde Türsab’ı ve bazı kurumları arkalarına alanlar kazanamadı.

nezih-antalya.jpg
mehmet-gem-atso-antalya-001.pngANTALYA’DA TÜRSAB’IN ADAYI MEHMET GEM VE ARKADAŞLARI KAYBETTİ


En büyük sürpriz Türsab’ın çok güçlü olduğu ve muhakkak kazanacaklarını iddia aden Antalya Tucaret ve Sanayı Odası ATSO seçimlerinde Türsab Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu’nun destek verdiği Türsab Danışmanı Mehmet Gem’in olduğu liste kaybetti. Antalya iş dünyasının en büyük kuruluşu Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO), 49 meslek komitesinde 271 meslek komitesi üyesi ve 111 meclis üyeliği seçimi tamamlandı. Seçim sonunda ATSO Başkanı Davut Çetin yeniden kazandı.

atsa.jpg

aktob.jpg

KÜÇÜK OTELCİLER, 5 YILDIZLILARA KARŞI KAZANDI

ATSO meslek komitesi ve meclis üyeliği seçiminin en ilginç sonuçlarından biri 36'ncı grupta yaşandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği-AKTOB öncülüğünde 5 yıldızlı otel sahipleriyle, düşük yıldızlı oteller ve pansiyoncular yarıştı. 'Beyaz' listeyle yarışan 5 yıldızlı otelcilere karşı seçimi küçük otelciler kazandı. Toplam 338 oy kullanılan bu grupta 11 oy geçersiz sayılırken, Davut Çetin'i destekleyen 'kırmızı' listeli küçük otelciler 183 oy, 'beyaz' listeli 5 yıldızlı otelciler ise 144 oy aldı. Küçük otelciler 39 oy farkla seçimi kazandı. Böylece ATSO Yönetim Kurulu Üyesi olan Yusuf Hacısüleyman öncülüğünde aralarında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı'nın da bulunduğu 5 yıldızlı otel sahipleri kaybetmiş oldu.

nezih-antalya-001.jpg
Hasan Erdem ve BTSO ekibi

murat-sirin-adana-001.jpg
Murat Şirin

BURSA’DA HASAN ERDEM, ADANA’DA MURAT ŞİRİN


Adana TÜRSAB BYK başkanlığından sonra TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Şirin ise Türsab’a arkasını vermeden bölgedekui fücünü göstererek Adana Ticaret ve sanayi Odası Meslek Komitesi seçimlerini kazanarak rüştünü ispat etti.
Bursa’da ise Türsab 2. Başkanı Hasan Erdem, bölgede yıllardır yaptığı çalışmalarla güçlendiğini Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın komite seçimlerinde turizm ve seyahat acentelerini temsil eden 42. Meslek Komitesi’nden BTSO Meclis Üyeliğine seçilerek gösterdi.


İSTANBUL TİCARET ODASI’NDA BAŞARAN ULUSOY-FİRUZ BAĞLIKAYA SAVAŞI SÜRÜYOR

İstanbul Ticaret Odası-İTO seçimlerinde ise turizmcilerin savaşı birbirlerine suçlayarak sürüyor. Başı Semih Selimoğlu’nun çektiği ve Türsab eski başkanı Başaran Ulusoy’un ekibinden olanlarla Türsab’ın yeni başkanı Firuz Bağlıkaya’nın ekibinden olanların “Hepimiz Türsab için çalışıyoruz” diyerek birleştiği liste Eymen Demircan’ın başı çektiği “Turizm ve ulaşım elele” sloganıyla çalışan grubu “Hac turizmi yapanlar ile otobüsçüler birleşti.

semih.jpeg

“BİRLEŞİM VE DEĞİŞİM” LİSTESİ


Türsab Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Şahinoğlu ile Semih Selimoğlu’nun başı çektiği liste ise “Önce birleşip liste çıkaracaktık. Ancak aramıza bazı kişileri sokarak İTO yarışında bile turizmi böldüler” dediler. Yapılanları şöyle anlattılar” Biz Türsab’ın geleceği için İTO’ya girmeye çalışıyoruz. Türsab’I sokağa taşıdılar. İTO seçimleri için dolar kavgaları yapılıyor. Başaran Ulusoy’un adamları otobüsçülerle birleşti. Türsab’ı 640 milyon lira zarara uğratan eski Türsab başkanını şükranla anamazsın. Hala ona hizmet etmeye çalışıyorlar. Turizme tarikat karıştırıyorlar.”

SEMİH SELİMOĞLU’NUN DUYURUSU

Değerli Meslektaşlarım
Malumlarınız üzerine Semih Selimoğlu olarak ben ve arkadaşlarım İTO seçimleri ile ilgili bir çalışma başlattık.Türsab Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya ile yaptığımız istişareler neticesinde tüm scentalatın birlikte olması gerekliliğine inandık ve ortak bir liste için karar verdik.Taktir edersinizki ki bizler çeşitli ihtisas alanlarında hizmet veren acentalarız.Bu mealde Değişim ve Birleşim gurubu olarak her ihtisas alanından alınan temsilci meslektaşlarımız ille listemizi Türsab çatısı altında buluşturduk.İTO da daha önce meslek komite üyeliği,meclis üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yapmış biri olarak İTO yapısını bildiğim için Tüsab ında eski yönetim kurulu üyesi ve genel Sekreteri olarak Türsab yapısını bildiğim için acizsne bilgilerimi Firuz Başkan ile paylaştım sağolsun dinledi değerlendirdi ve bugünkü mavi listemiz oluştu.Seçimlere Seyahat acentaları değişim ve birleşim gurubu olarak giriyoruz.Sizlerin desteklerini mesleğimiz adına bekliyoruz.Seyahat acentalarını temsil ettiklerini söyleyen sadece hac ve otobüsçülerden oluşmuş listeyede başarılar diliyot.Her iki listenin taktirini pazartesi günü siz değerli meslektaşlarıma bırakıyorum
Saygılarımla
Mesleğimize ve acentalara sahip çıkmak adına seçime mutlaka bekliyoruz.
Semih Selimoğlu

selami-liste-001.jpeg

HAC UMRECİLER, OTOBÜSÇÜLER VE ACENTELER “TURİZM VE ULAŞIM ELELE”


Öte yandan seçime ayrı olarak Eymen Demircan başkanlığında katılan diğer liste üyeleri hac yapanlar otobüsçüler işbirliğine karşı adaylardan Furum turizm sahibi Mustafa Yıldırım “Herkesin acentesi var ve Türsab üyesidir. Ayrımcılıkla bir yere varılamaz. Burası bir komite burada otobüsçülerde var acentecilerde var” dedi.

eymen-demircan.jpg

mustafa-yildirim-001.jpeg
Mustafa Yıldırım- Forum Turizm

fa315afc-983b-49df-9fa9-37b1dfa3fb52.jpg

Selami Çelebioğlu

whatsapp-image-2018-04-08-at-14.51.49.jpeg

Salih Kutluoğlu
 

Bu haber toplam 4020 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.