• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Noel'e Türk bayraklı kart

Noel'e Türk bayraklı kart
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik turistler, turizm şehrinin tanıtımını ülkelerine gönderdikleri Noel Bayramı tebrikleri ile yapıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik turistler, turizm şehrinin tanıtımını ülkelerine gönderdikleri Noel Bayramı tebrikleri ile yapıyor.

Dünyaca ünlü turizm şehri Manavgat ve beldeleri Side, Ilıca, Evrenseki, Kızılot, Çolaklı, Taşağıl, Oymapınar ve Sarılar'da 17 değişik ülkeden 897 yerleşik turist yaşıyor. Turizm şehrinde yaşayan yerleşik turistler, ülkelerine gönderdikleri kutlamaların Noel arifesi(24 Aralık) öncesi ulaşması için Manavgat PTT'sinde kartpostal gönderimine 1 Aralık'ta başladı. İsveç'in başkenti Stokholm'da 10 yıl önce emekli olduktan sonra Side beldesinde ev alarak Türkiye'ye yerleştiğini belirten hemşire Mayvor Ström(69), Hristiyanların 25 Aralık'ta kutladıkları Noel Bayramını 7 yıldır Manavgat'taki evinde kutladığını söyledi. Mayvor Ström, oğlu ve kızı ile 5 torununa 12 adet Türk Bayrağı ile turizm beldesinin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren kartlar gönderdi. Ström, Side'ye bir daha İsveç'e dönmemek üzere yerleştiğini belirtti.

 

1 yıldır Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılot beldesinde yaşadığını belirten bilgisayar mühendisi Danimarkalı Ghita Desiree Olsen (25), Ramazan ayının ikinci haftasında Müslüman olarak Deniz ismini aldığını ve Kopengah'daki akrabaları ve arkadaşlarına Noel Bayramı kartı yanında Kurban Bayramı tebriki de gönderdiğini söyledi.

 

Öte yandan Manavgat Kültürler Arası Diyalog Merkezi(MAKDİM) turizm şehrinin tanıtımı için Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri(ABD), İskandinav ülkeleri ve Rus turistlere bin adet yılbaşı kutlaması ile birlikte tanıtım katalogu gönderdi. Her yıl derneklerine gelen ve tanıştıkları turistlere yılbaşı kartı ile birlikte Manavgat ve Side'yi tanıtan kataloglar gönderdiklerini ifade eden MAKDİM Başkanı Mesut Bişkin, kartları alan turistlerin telefonla teşekkürlerini ilettiğini veya turizm sezonunda Manavgat'a yeniden tatile geldiklerini söyledi. Manavgat PTT Müdürlüğü verilerine göre 1 Aralık'tan itibaren 18 ülkeye bin 788 bayram tebrik kartı gönderildiği belirtildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.