• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye sağlık turizmi Utrech'te

Türkiye sağlık turizmi Utrech'te
Kültür ve Tuzm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı THTDC Başkanı Emin Çakmak ve katılımcıları Hollanda Utrecht Fuarı'nda kutladı.

UTRECHT – 2013'te yılboyu yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 350’yi aşkın etkinlik yapan ve fuara katılan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC, 2014 yılının ilk fuarı olan Vakantiebeurs 2014 adlı Hollanda Utrecht Turizm ve Eğlence Fuarı’na katıldı.

thtdc-utrecht-1a.jpg
Bakan Yardımcısı Arıcı THTDC standında Emin Çakmak ve Yunus Gürkan'la görüştü

BAKAN YARDIMCISI ABDURRAHMAN ARICI: YANINZDAYIZ

THTDC Başkanı Emin Çakmak'ın Utrceht Fuarı'ndaki standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı "Eski bir sağlıkçi olarak yaptığınız çalışmaları takdirler karşılıyorum. Bu konuda yapacağınız çalışymalarda yanınızda olacağız. Türkiye'nin sağlıktaki gelişmeleri ülkemizin dünyadaki değerini daha da artırıyor.Bakanlık olarak sizlere destek olacağız" dedi.

thtdc-utrecht-3.20140115101716.jpg

300 DEV KURULUŞLA TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNİ 5 KITADA TANITIYORUZ

Bakanlığın her zaman kendilerinin yanında olduğunu ve katıldıkları tüm fuarlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Yolları'nı tanıttıklarını söyleyen Emin Çakmak,  Bakan Yardımcısı Arıcı'ya 2014 yılında Türkiye’nin sağlık turizmini ve Türk turizmini tanıtmak için 400’ü aşkın etkinlikte yer alarak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtacaklarını söyledi. Çakmak, Bakan Yardımcısı Arıcı'ya THTDC'ye üye olan Türkiye'nin 300'ü aşkın turizm ve sağlık kuruluşu katalaoğunui göstererek "Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için 2006'dan beri dünyada 5 kıtada yollara düştük" dedi. 

thtdc-utrecht-8.jpg

SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEFİMİZ 20 MİLYAR DOLAR GELİRDİR

Sağlık turizmi için yapılacak etkinliklere Türkiye'nin tüm seyahat acenteleri, otelleri, taşımacaılıra ile turizmin tüm paylaşımcıları yanında , sağlık kuruluşlarının katılması gerektiğini ve davet ettiklerini belirten Emin Çakmak sağlık turizmi hakkında şunları söyledi:  "Türkiye'nin sağlık turizmi için 2006 yılında başlattığımız hareket çığ gfibi büyüyor.Böylesine önemli bir pazarı harekete geçiren Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi üyesi kuruluşlarla birlikte gurur duyuyoruz. Turizmzde normal bir turist 600 ile 800 dolar arasında bırakıyor. Sağlık turizminde ise bir hasta turist 8-10 bin dolar bırakıyor ve Türkiye'de en az 15 gün kalıyor. Geçtiğimiz  yıl Türkiye'ye gelen 6 bini aşkın hasta turistin bıraktığı 4 buçuk milyar dolar bunun en büyük göstergesiidir. Sağlık turizminde hedefimiz Türkiye'ye 20 milyar dolar geler getirecek seviyeye ulaştırmaktır."

thtdc-utrecht-6.jpg

DÜNYAYA TÜRKİYE’NİN SAĞLIK TURİZMİNİ TANITIYORUZ

Emin Çakmak fuarın her yıl büyüdüğünü belirterek “Tüm dünyadan birçok seyahat acenteleri, ülkeler, tiyatrolar ve kültürel dernekler kendilerini ve ülkelerini anıtıyorlar. İlginç ve heyecan verici yerler keşfetmek ve farklı ve şaşırtıcı seyahatler tanıtılıyor. Tatil, macera seyahat sunuluyor. Bizlerde burada Türkiye’nin sağlık turizmindeki değerlerini ve gücünü sunuyoruz”dedi.

thtdc-utrecht-2.jpg
Emin Çakmak, Ferhat Kayan, Yunus Gürkan


TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ SAĞLIK TURİZMCİLERİ FUARDA

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC ve dönem başkanlığını Türkiye’nin yürüttüğü Dünya Turizmi Sağlık Konsey-GHTC, Avrupa’nın önemli fuarlarından Hollanda’nın Utrecht Turizm Fuarı’nda sağlık turizmini tanıttı. 15-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuara Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Termal Turizmi Başkanı Yunus Gürkan ve beraberlerinde Anadolu Hastanaleri, Aspendos Hastaneleri adına Antalya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Ferhat Kayan ve çeşitli sağlık kuruluşları ile birlikte katıldılar.

ferhat-kayan-utrecht1.jpg
Aspenos Hastanesi ve Anadolu Hastaneleri'nden, Antalya Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Ferhat Kayan "Hollanda ve katılımcı Avrupa ülkeleri Türkiye'nin sağlık turizmi için en önemli ziyaretçilerdir" dedi.

yunus-gurkan-utrecht.jpg
THTDC Termal Grup Başkanı ve Dünya Sağlık Turizmi-GTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan "2014'te Türkiye'nin sağlık turizmini geliştirmek için önemli çalışmalar yapacağız. Bu yılın ilk katılımı olan Utrecht'te Türkiye'de yapılacak Dünya Sağlık Turizmi Kongresi'nin ilk görüşmelerini yaptık. Dünya sağlık turizminde Türkiye'yi izliyor" dedi.


thtdc-utrecht-5.jpg
Utrecht Fuarı'nda Türsab, her fuarda olduğu gibi bir standla yer aldı.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.