• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

50 yaş üstü Londra’da buluştu

50 yaş üstü Londra’da buluştu
Londra 50+ Fuarı'na THTDC ile Afyon Oruçoğlu Termal Resort ortak katılarak Türkiye’nin termal ve medikal turizmini tanıttılar.

LONDRA- Londra’da her yıl düzenlenen 50+ Fuarı’nı 50 yaş üstü yüksek gelirli 11 bin İngiliz vatandaşın buluşturdu. Fuara Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC ile Afyon Oruçoğlu Termal Resort ortak katılarak Türkiye’nin termal ve medikal turizmini tanıttılar.
Fuarda oldukça büyük stantla yer alan Türkiye İngilizlerin ilgi odağı oldu. Standı ziyaret edenlere Afyon üretimi çikolatalı lokum ikram edildi. Afyon Oruçoğlu Termal Resort büyük ilgi gösteren ziyaretçiler termal yanı sıra diş, göz ve estetik tedaviler hakkında bilgi aldılar.

londra-50+-10.jpg

londra-50+-5.jpg

KONSEY ÜYELERİNİN TANITIMI YAPILDI

Oruçoğlu grubunu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oruç ve Yönetim Kurulu Baş Danışmanı Yunus Gürkan temsil etti. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak fuar ziyaretçilerine yeni hazırlanan içersinde tüm konsey üyelerinin yer aldığı 138 sayfalık sağlık turizm kitapçığını dağıtarak tanıtım yaptı.
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC Başkanı Emin Çakmak 50+ yaş grubunun sağlık turizmi için Avrupa’dan Türkiye’ye gelecek önemli hedef kitleyi oluşturduğunu söyledi. Çakmak, emekli ve ekonomik bakımdan güçlü, seyahat özgürlüğüne kavuşmuş olan bu yaş grubunun Türkiye’nin sağlık tesisleri için en önemli müşteri kitlesini oluşturacak kesim olduğunu bildirdi.

londra-50+-7.jpg
THTDC Başkanı Emin Çakmak

EKİM’DE AMERİKA, KASIM’DA İSVEÇ

THTDC Başkanı Emin Çakmak ileriye dönük planları şöyle özetledi: “Kasım ayında İsveç’te düzenlenecek olan 55+ fuarına katılarak yine konsey üyelerini etkin tanıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki Ekim ayında Amerika’nın Chicago kentinde düzenlenecek olan 4.Dünya Global Medikal Turizm Kongresi’ne güçlü bir heyetle katılıyoruz. Bu yıl özel hastanelerin yanı sıra, üniversite hastaneleri yer alıyor. Ayrıca İzmir ve Bursa illeri de şehirlerini sağlık destinasyonu olarak tanıtmak ve markalaştırmak için etkin katılımda bulunuyorlar.”

londra-50+-8.jpg
THTDC Başkanı Emin Çakmak ve Oruçoğlu Termal Resort Yönetim Kurulu Baş Danışmanı Yunus Gürkan

50 YAŞ ÜSTÜ HEDEF 10 MİLYAR EURO

Emin Çakmak, Avrupa’da 50 yaş üstü seyahat eden yolcu potansiyelinin 100 milyar Euro civarında olduğunu belirterek şöyle devam etti:
”Türkiye olarak bunun yüzde 10 nu alsak 10 milyar euro yapar. Birlik, beraberlik sağlanıp aktif ve doğru noktalarda tanıtım yapılırsa pasta payımızı yüzde 2’lerden yüzde10’lara kolayca taşıyabiliriz.
Bu çalışmada Kültür ve Turizm Bakanlığı’na büyük rol düşüyor. Bizler özel sektör olarak eldeki imkanlarla bu kadarını başarabiliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın biraz destek vermesi, tanıtma bütçesinden pay ayırması durumunda sağlık turizminde çok başarılı bir noktaya geleceğimizden eminim. Yeter ki ilgili kurumlar birlik ve beraberlik içerisinde çalışsın. “Sen yaptın ben yaptım” kavgasını bırakıp birlik içerisinde hareket etmeliyiz. Başarıya ulaşmak için, önümüz tıkanmamalı bilakis açılmalı ve teşvik edilmelidir. Meyve veren ağaç misali taşlanamamalıyız.

londra-50+-3.jpg

BAKANLIK GEREKLİ DESTEĞİ VERMELİDİR

Kültür ve Turizm Bakanı’mız Ertuğrul Günay’dan randevu talep edip konsey üyeleri ile “Hayırlı olsun”a gideceğiz. Bu ziyarette gelecek dönemde sağlık turizmine gereken desteğin verilmesi hususunda ricamızı ve taleplerimizi ileteceğiz. Eminim ki bakanımız sağ duyulu davranarak gereken desteği bu dönem vereceklerdir.
2023’de 2 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar geliri hedef olarak belirledik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Konseyimiz Dünya Medikal Turizm Birliği’nde kurucu ve Türkiye temsilcisi olarak 111 üyesi ile yer alıyor. Halen dünyanın en büyük sağlık platformuna sahip konumda olması bizleri güçlü kılıyor. Bize verdiği bu güç ve enerji ile yolumuza ve hedeflerimize hızla devam ediyoruz.”

londra-50+-4.jpg

THY İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDİLİYOR

Emin Çakmak, THTDC’nin THY ve ilgili kurumlarla işbirliği yaparak 5 yıl içinde gerçekleştirdiği etkinlikleri şöyle sıralarken “THY yönetimine ve ilgili kurumlara verdikleri desteklerden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Emin Çakmak, THY yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile geçen hafta başı sağlık turizmini değerlendirmek ve değerli görüşlerini almak üzere, bir araya geldiklerini söyledi. Görüşmede birlikte gerçekleştirdikleri 5 yıllık faaliyet raporunu sunarak kendisine konsey adına şükranlarını ve minnettarlığını sunduğunu belirterek “İşbirliğimizin devam edeceği hususun da mutabık kaldık. THY olarak desteklerinin devam edeceğini belirttiler. Bu da bizler için en büyük destektir. THY’nın üstlenmiş olduğu misyon ve gelişmeleri ile ülke ekonomimize direk ve dolaylı olarak milyarlarca dolar katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

londra-50+-2.jpg

THY’NIN AFRİKA UÇUŞU SAĞLIK TURİZMİNİ GÜÇLENDİRDİ

Emin Çakmak THY destekli yapılan çalışmaları şöyle anlattı:
”Afrika’nın 18 noktasından hasta alıyoruz. Nasıl mı? Çünkü THY Afrika’ya direk uçuyor. Ülkemizi bu ülkelerle bağlıyor. Ayrıca yaptığımız tüm tanıtım gezilerinde ulaşımda en büyük desteği sağlıyor. Konseylerimizin başarısının arkasında en büyük pay THY’na aittir. THY’nın mevcut yönetimi vizyon ve dünya görüşleri ile son 8.5 yılda dünya devlerini arkada bırakarak bir çok alanda ve hizmette öncü ve birincilikler kazandılar. Bu da bizlere büyük gurur ve güç veriyor. Daha büyük THY demek daha büyük Türkiye ve daha çok turist demektir. Bu da eşittir milyarlarca dolar katkı demektir. THY’nı bu başarıları ve gelişmelerinden dolayı kutluyor devamını diliyorum. Azimli çalışmaları sonucu 2023 yılında dünyanın ilk sıralarında en büyük hava yolu konumunu alacaktır.”

londra-50+-12.jpg

londra-50+-6.jpg

londra-50+-11.jpg

londra-50+-9.jpg
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.