• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 18 °C

7 günde 7 ülkede turizm

7 günde 7 ülkede turizm
7 Körfez ülkesinde 7 ülke başkentinde Türkiye’den ve KKTC’den 10 acente ve 8 otelci 266 acentadan 389 satış elamanına Türkiye’yi tanıttı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM


İSTANBUL- THY ve TMTC Türk-Ortadoğu Turizm Konseyi işbirliği ile 7 günde 7 Körfez ülkesinde 7 ülke başkentini ziyaret eden Türkiye"den ve KKTC"den 10 acente ve 8 otelci 266 acentadan 389 satış elemanına Türkiye"yi tanıtarak inanılmaz bir turizm maratonu gerçekleştirdi.



TMTC Türk-Ortadoğu Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak "Yapılan çalışmalar sonucunda Körfez ülkelerinden Türkiye"ye yönelik turizm hareketinde yüzde 100 artış bekliyoruz” dedi.



TÜRKİYE SATIŞ UZMANI OLMALARI SAĞLANDI

THY ve TMTC Türk-Ortadoğu Turizm Konseyi işbirliği ile 26 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında,Kuveyt, Katar,Bahreyn, Yemen, Umman, Abudabi ve Dubai"de THY nın ulaşım ve organizasyon destekleri ile gerçekleştirilen seri turizm wokshoplarına Türkiye"den 10 Türsab üyesi seyahat acentası 8 Turob üyesi otel ve KKTC Turizm Bakanlığı ile KKTC Seyahat Acentalar Birliği katıldı.
Gittikleri ülkelerde 266 acentadan 389 satış elamanına “Turkey Destination Specialist” destinasyon eğitimleri verilerek ve Türkiye satış uzmanı olmaları sağlanarak sertifikalar verildi.

TÜRK LOKUMU DAĞITILDI
TMTC Türk-Ortadoğu Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
“Anılan ülkelerde gerçekleştirdiğimiz workshoplarda,TMTC konsey üye kataloğu,iğitim presentasyon CDsi,Türkiye destinasyon ve alternatif turizm filimleri DVDsi ve bölgesel turizm katalogları ile her katılımcıya birer paket Türk lokumu dağıtıldı.
Katılımcılarımız ve yerel acentalar arasında ikili görüşmeler yapılarak ilişkilerin geliştirilmesi sağlandı ve THY ile Türkiye etkin olarak tanıtıldı.”

TÜRK TURİZMCİLER KÖRFEZ BASININDA HABER OLDU
Emir Çakmak , yerel acentaların yanı sıra Körfez"deki yerel basın ve medya mensuplarının da bu etkinliklere yoğun ilgi gösterdiklerini ve ertesi gün yazılı basında ve medyada Türk turizmcileri ve Türkiye"ye yoğun olarak yer verildiğini belirterek “ Umman"da ve Abudabi"de büyükelçilerimizde workshoplara katılarak ve Türkiye turizmi hakkında birer konuşma yaptılar” dedi.

TÜRKİYE TURİZMİ VE THY ADINA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU
Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu çalışmalar sonucu gerek yerel acentalardan gerekse katılımcılardan aldığımız geri dönüşüm, bu çalışmanın gerek THY"na gerekse Türkiye adına yapılmış önemli ve çok verimli bir çalışma olduğu belirtildi. İlk defa Körfez ülkelerinde gerçekleştirilen eğitim sertifikalandırma programı yoğun ilgi gördü, katılımlar beklentimizin üzerinde gerçekleşti. THY nın tüm ülke müdürlerine değerli organizasyonlarından ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

KKTC KÖRFEZ ÜLKELERİNDE İYİCE TANINDI
Bu ziyaretimiz çerçevesinde KKTC de tanıtmış olmamız oldukça isabetli olmuş, İstanbul Kıbrıs kombinasyonlu tur paketleri satılmasının başlanması adına önemli bir adım atıldı.
Umutsuzca gittiğimiz Yemen ziyaretimiz oldukça olumlu ve verimli geçti. Yemen"deki acentaların Türkiye"ye olan yoğun ilgisi ve bilgi alışverişleri,workshop ve eğitimlere zamanında gelmiş olmaları hepimizi olumlu yönde etkiledi.

YEMEN"DE VE KÖRFEZ ÜLKELERİNDE SAĞLIK TURİZMİ
Yemen"de hızlı geliştirilmesi mümkün olan bir diğer konu ise medical sağlık turizmidir. Workshop"a gelen acentaların bir çoğu hali hazırda medical turizm çalışmalarını uzakdoğu ve Avrupa ülkelerine yaptıklarını belirterek Türkiye"nin imkanlarını görünce fikirlerini değiştirdiklerini söylediler. Yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla önümüzdeki günlerde Körfez ülkelerinden sağlık turizmi içn ülkemize yoğun akın olacağını tespit ettik.

KARADENİZ TANITIMI YAPILACAK
Bu yıl bu ülkelerde yaz tatili temmuz ayı başında başlayacağından haziran ayının ilk haftasında 4-7 haziran Trabzon-Uzungöl-Rize-Ayder Bölgeleri ve 7-10 haziran KKTC Turizm Bakanlığı ile Kıbrıs bölgesinin tanıtılması için workshop düzenlediğimiz ülkelerden üçer acenta ve ikişer basın mensubu davet edilerek bu bölgelerin tanıtılmas ıda planlanDI

İNTERNET SİTESİNDEN TANITIMA BAŞLADIK
TMTC konseyimizin resmi web sitesi www.tm-tc.info olarak yayına başladı. Tüm üyelerimizin detaylı tanıtımları sürekli olarak devam ediyor. Ayda bir olmak üzere aylık bültenlerimizi tüm Ortadoğu networku"ne göndererek turizmde ve ülkemizdeki gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

KUVEYT WORKSHOP
















KATAR WORKSHOP





















BAHREYN WORKSHOP


























MUSCAT WORKSHOP



















ABUDABİ WORKSHOP













DUBAI WORKSHOP











Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.