• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Moskova'da '2008' toplantısı

Moskova'da '2008' toplantısı
Rusya'da faaliyet gösteren Türk ve Rus tur operatörleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla, 2008 yılını konuştular.

MOSKOVA- Rusya'da faaliyet gösteren Türk ve Rus tur operatörleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla, Moskova'da "Rusya-Türkiye turizminde 2008 sezonu değerlendirmeleri" toplantıda bir araya geldi. Toplantıda pazarın geliştirilmesi adına neler yapılması gerektiği konuşuldu.

 

Moskova'da "Rusya-Türkiye turizminde 2008 sezonu değerlendirmeleri adlı toplantıda önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir konuşma yaptı. Rusya'dan Türkiye'ye giren turist sayısının 10 milyona ulaşması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Günay, "140 milyon Rus'un birçoğunun daha pasaportu yok, pasaport sayısı artıkça Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak. Türkiye turizmde ciddi anlamda atağa geçerek gelecek yıllarda dünyanın en çok turist çeken 5. ülkesi olacak" dedi.

 

OTELLERİN RUSLARA SUNDUĞU HİZMET-FİYAT DENGESİ MAKULDUR

 

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ise Türk otelcilerin verdikleri hizmetle Rusların gönüllerini fethettiğini söyledi. Barut, "Türkiye'ye 2,2 milyon Rus turist gönderen tur operatörlerine, 2007 yüksek Türkiye performansı için teşekkür ederim. Biz turizmde Ruslarla beraber büyümek istiyoruz, hizmet ve ürünü beraber oluşturmak istiyoruz. Ruslar ile beraber Ruslar için hizmet etmek istiyoruz, tesislerimizde hizmet kalitesini artırmak için Rus personel çalıştırıyoruz. Onları eğitiyoruz. Bunlar olurken pazarda maalesef bazı tesisleri abartılı slogan ve tanıtımlar kullanarak sunanlar var, yanlış anlamalar, şişirilmiş beklentileri beraberinde getiriyor. Türk otellerinin Ruslara sunduğu hizmet-fiyat dengesi makuldur. Pazarın dürüst bir anlayış içinde gelişmesini, hem karşılıklı müşterilerimiz, hem de iki ülkenin turizm sektörü için istiyoruz" diye konuştu.

 

ULAŞIM SORUNU MASAYA YATIRILDI

 

Türk Kökenli tur operatörü Turtess'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ak ise Türkiye ile Moskova arasındaki ulaşımın iyileştirilmesi için çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi. Kayı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü de ulaşım için yeni modeller üzerinde çalışıldığını ve Rusya Türkiye arası gelişecek trafiğin tahminlerin üstünde gerçekleşeceğini bildirdi. OTİ Grubu Başkanı Ayhan Bektaş da, 2010 yılından itibaren Rusya'dan Türkiye'ye gidecek yolcunun 3.5 milyona ulaşmasını beklediklerini ancak sürdürülebilir bir fiyat politikası için önlemler alınması gerektiğini söyledi.

 

ÇORABATIR NE DEDİ?

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır da, Türkiye'nin Rus pazarında tanıtımının 4 aya sıkıştırılmaması,12 ay boyuca devam etmesi konusunda uyarıda bulundu. TUROB Başkanı Timur Bayındır da Türkiye'deki kış turizminin Rus turisti için cazibeli hale getirilebileceğinin önemini vurguladı.

 

PAZARI SEZONLUK TAHMİNLERE BIRAKAMAYIZ

 

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner de, iki büyük ülke olan Rusya ve Türkiye'nin Turizm sektöründe birbirlerine son derece ihtiyaç duyduklarını anlattı. Türkiye olamadan Rusya'da turizm anlayışının gelişmeyeceğini ifade eden Baraner, Rusya olmadan da Türkiye'deki turizm yatırımlarında bazı vizyonların gerçekleştirilemeyeceğini kaydetti.

Rusya'nın büyük bir Pazar olduğuna dikkat çeken Baraner, şunları söyledi:

"Bu pazarı sezonluk tesadüfler, iddialara ve tahminlere bırakamayız. İvedi olarak bir Rus-Türk turizm geliştirme komisyonu kurup iki komşu ülke arasında turizm sektörünün tüm katmanları ile kurumsal ve sağlıklı büyümesini sağlamalıyız. Turizm Rusya ile çok daha büyüyecek, ihracatımızın vitrini olacaktır. Ortak markalar yaratarak dünya pazarlarında yer kapabiliriz." 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.