28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

TTYD BAŞKANI OYA NARİN: KADININ İŞGÜCÜNE KATILIMI ARTIRILMALIDIR

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan TTYD Başkanı Oya Narin: Kadın istihdamını destekleyen sektörlerin çeşitli politika ve uygulamalar vasıtası ile ön plana çıkartılması gerektiğini düşünmekteyiz.

TTYD Başkanı Oya Narin: Kadının işgücüne katılımı artırılmalıdır

07 Mart 2022 Pazartesi 20:00

İSTANBUL- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan TTYD Başkanı Oya Narin, kadının işgücüne katılımı artırılması gerektiğini söyledi. Oya Narin, “En caydırıcı şekilde mücadele edilmesi gereken ve uzun bir süredir beklediğimiz, kadına yönelik şiddette cezaları artıracak ve iyi hal indirimine son verecek “acil yargı paketi”nin bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz” dedi.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ UYGARLIKTIR
TTYD Başkanı Oya Narin, şunları anlattı: “Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini korumaktadır. Bizlere Cumhuriyeti ve kadın-erkek eşitliğinin temellerini armağan eden Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmenin ancak kadınların toplumsal hayatın tüm yönlerine tam ve eşit katılımıyla mümkün olacağının bilincindeyiz.


KADıNıN IŞGÜCÜNE KATıLıMı DÜŞÜKTÜR
Katma değerimizi artırmamızın, büyümeye katkı sağlamamızın en etkin yolu

kadınların ekonomik hayata katılımlarını kolaylaştırmaktır. Uluslararası araştırmalar, kadınların ekonomik hayata erkeklerle eşit katılımının sağlanması halinde küresel çapta toplam GSYH’de yüzde 11’lik artış öngörmektedir. Ülkemizde gerek ekonomide gerekse turizm sektörümüzde kadının işgücüne katılımı küresel ortalamaların maalesef gerisinde kalmıştır. Turizm sektöründe istihdamın cinsiyete göre dağılımında AB-28 için %46,3 olan kadın oranı Türkiye’de ise %31,9’dur.

KADIN ÖN PLANA ÇIKARILMALIDIR
Kadının işgücüne katılımının artırılmasında turizm sektörü gibi geleneksel olarak kadın istihdamını destekleyen sektörlerin çeşitli politika ve uygulamalar vasıtası ile ön plana çıkartılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu vesileyle, TTYD olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.”

KADIN KARAR MEKANIZMASINDA YER ALMALIDIR
Toplumsal refahımızı artırmak ancak toplumun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarda daha fazla yer alması, karar mekanizmalarına daha çok katılmaları ile mümkün olacaktır.

Bununla birlikte, en caydırıcı şekilde mücadele edilmesi gereken ve uzun bir süredir beklediğimiz, kadına yönelik şiddette cezaları artıracak ve iyi hal indirimine son verecek “acil yargı paketi”nin bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA