28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya19°C

DÜNYAYI DOLAŞAN EN İYİ 18 KÜÇÜK YOLCU GEMİSİ

Küçük gemilerde birlikte seyahat eden az sayıda yolcu ve mürettebat arasında gelişen yakınlık ve anlık topluluk seyahatseverleri cezbediyor

Dünyayı dolaşan en iyi 18 küçük yolcu gemisi

19 Mart 2023 Pazar 21:00

NEW YORK-Devasa mega gemilerin tüm dikkatleri üzerine çektiği bir dünyada, küçük gemileri her zaman en iyisi olarak görmüşümdür. Her boyutta 125'ten fazla yolcu gemisinde seyahat ettim, ancak favorim hiçbir zaman büyük "yüzen tatil köyleri" olmadı.
Birlikte seyahat eden az sayıda yolcu ve mürettebat arasında gelişen yakınlık ve anlık topluluk beni cezbediyor. Gemide bekleyecek sıralar veya uğraşacak kalabalıklar olmadan küçük gemi yolculuğunun dinginliğinin tadını çıkarıyorum.
Ayrıca küçük gemilerin sunduğu sıra dışı seyahat programlarına da ilgi duyuyorum çünkü bunlar yalnızca küçük gemilerin erişebildiği alışılmadık ve uzak yerlere odaklanıyorlar.
Arktik Okyanusu'ndaki bir Norveç takımadası olan Svalbard'ı keşfederken hareketli Karayipler'e kimin ihtiyacı var; Skopelos ve Skiathos gibi daha az bilinen Yunan Adaları; Fransız Polinezyası; veya Galapagos Adaları?
İnsanlar bana sık sık en iyi küçük gemi yolculuklarının hangileri olduğunu soruyor ve bu soruya cevap vermek zor.
En son donanım ve tasarım dokunuşlarıyla donatılmış yeni yüksek teknoloji keşif gemileri inanılmaz derecede çekici. Bununla birlikte, mirasları ve atmosferleri nedeniyle bazı eski küçük gemilere de bayılıyorum.
Tabii ki, sizin için en iyi küçük gemi, nereye seyahat etket istediğinize ve yat benzeri dinlendirici bir deneyim mi yoksa zorlu bir macera mı aradığınıza bağlı olabilir.
İşte hem eski hem de yeni, dünyanın en iyi okyanusa giden küçük yolcu gemilerinden 18'i. Her biri 400'den az yolcu taşıyor ve hepsi bir sonraki samimi boyutlu seyahat maceranız için ideal.

lindblad-expeditions,-.jpgLINDBLAD EXPEDITIONS

Ne kadar küçük? 128 yolcu

Lindblad Expeditions, şirketin kurucusu Lars-Eric Lindblad'ın Antarktika, Paskalya Adası ve Galapagos'a keşif gezilerine öncülük ettiği 1966 yılından beri küçük gemi keşif gezilerinde liderdir. Aygıt seven maceracılar için idealdir

Bugün, hattın küçük gemi filosu, her zaman etkileyici bir uzman ve fotoğrafçı kadrosuyla birlikte neredeyse tüm gezegeni keşfediyor.

Lindblad'ın en yeni 128 kişilik gemileri National Geographic Resolution (2021) ve National Geographic Endurance (2020), evleri olarak adlandırdıkları kutup bölgelerinde zorlu keşifler için inşa edildi.

Çarpıcı bir X-bow tasarımına (yakıt verimliliği için ters bir gemi pruva tasarımı), PC 5 Kategori A kutup sınıfı derecesine (Antarktika yolcu gemilerinin çoğundan bir çentik) ve gemilerin sessizce havada süzülmesini sağlayan dinamik bir konumlandırma sistemine sahipler. yer. Yolcular, her geminin Zodiac ve kano filosunu ve keşfe yardımcı olan kar ayakkabısı ve kros kayağı zulasını kullanabilir.

Uzaktan kumandalı araç ve su altı video kamerası, hidrofon, uzaktan kumandalı hava kamerası ve video mikroskop gibi yüksek teknolojili oyuncaklar, konukların gemiler nerede olursa olsun denizaltı yaşamının görüntülerini izlemelerine olanak tanır.

Gemilerde ayrıca bir spor salonu, yoga stüdyosu, spa, okyanus manzaralı saunalar, kütüphane ve iki yemek mekanı bulunuyor. Güvertede iki adet sonsuzluk jakuzisi muhteşem manzaralar sunmaktadır.

Tüm kabinler dışa dönüktür (ve 12'si tek kabindir, nadirdir), bir tablet, birden fazla elektrik ve USB prizi, bir TV, bir barometre ve bir National Geographic Atlas içeren bir "keşif komuta merkezi" vardır. Yolculuk ücreti, şarap ve alkollü içkileri, gezileri ve gezi ekipmanlarını kapsar.

EN IYI ANTARKTIKA YOLCU GEMILERI
seadream.jpg

SEADREAM YACHT CLUB: SEADREAM I VE II

Ne kadar küçük? 112 yolcu.

SeaDream Yacht Club'ın 40 yıllık gemileri yeni olmayabilir, ancak yine de denizdeki en güzel klasik lüks yatlardan bazılarıdır. Süitlerde balkon yoktur. Ancak, ferahtırlar, yakın zamanda yenilenmişlerdir ve klasik bir denizcilik hissi uyandıran ahşap detaylara sahiptirler.

Gemilerin modern dokunuşlardaki eksikliklerini, deneyim ve hizmette telafi ediyorlar. Yemekler mükemmel ve hem romantik açık teraslarda hem de rahat restoranın içinde servis ediliyor.

Uzak bir kumsalda, sörfte şampanya ve havyar ile tamamlanan, hattın ikonik haftalık plaj barbeküsü, tüm seyahat programlarında öne çıkan bir seyir noktasıdır. Açık bir bar, gemideki sosyal atmosfere katkıda bulunur ve koşullar uygun olduğunda kıç yat limanından su sporları, aktif gezginler için harika bir avantajdır. SeaDream ikizleri, kışı Karayipler'de, yazın ise Akdeniz, Kuzey Avrupa ve İskandinavya'da geçiriyor.

sea-cloud,-.jpgSEA CLOUD I

Ne kadar küçük? 64 yolcu.

Türünün tek örneği, dört direkli Sea Cloud, ilk olarak 1931'de multi-milyoner Wall Street devi EF Hutton tarafından özel bir lüks yat olarak görevlendirildi. Tarih meraklıları ve yelkenli gemi sevenler için idealdir.

Hutton'ın abartılı varisi ve iş kadını eşi Marjorie Merriweather Post, geminin iç tasarımını denetledi. , mermer, maun ve altın kaplama armatürlerle donatıyor.

Çeşitli sahiplerden geçtikten sonra Sea Cloud I, son birkaç on yılını Avrupa ve Kuzey Amerika'dan eski gemi severlere gelişigüzel zarif rüzgar sörfü gezileri sunarak geçirdi.

Yolcular, Post'un XIV.Louis tarzı yatak ve komodinleri, mermer şöminesi ve banyosu, avizeleri ve karmaşık pervazları olan kendi süiti de dahil olmak üzere 10 orijinal kabin arasından seçim yapıyor.

Deniz Bulutu kışları Karayipler'de ve yazları Akdeniz'de geçirerek Yunan Adaları, İtalya ve Kanarya Adaları'nı ziyaret eder.
uncruise-adventures.jpg

UNCRUISE ADVENTURES: WILDERNESS LEGACY

Ne kadar küçük? 90 yolcu.

1983 yılında inşa edilen UnCruise Adventures 'Wilderness Legacy, gerçekten türünün tek örneği ilginç bir gemidir. Eskitme tarzı dış cephesi, 20. yüzyıldan kalma bir buharlı gemiyi anımsatıyor. İlginç gemileri seven sportif seyahatseverler için idealdir.

Gemi, geniş boyutu ve (merkezi bir iç koridor yerine) kapalı gezinti güvertelerine açılan kabinleri sayesinde sadık bir hayran kitlesini kendine çekiyor. Güvertede bir jakuzi ve bunun gibi eski küçük macera gemilerinde nadiren görülen bir asansör bile var.

Kıç taraftaki portatif, özel yapım “deniz ejderhası” platformu, UnCruise'ın sportif hayranları arasında popüler olan kano, paddleboard ve yüzme aktivitelerine kolay erişim sağlıyor. Maceraperestler ayrıca bazı limanlarda yürüyüş yapabilir, ormanda yürüyüş yapabilir ve bisiklete binebilirler.

Ücretlere şarap, bira ve alkollü içeceklerden günlük gezilere kadar her şey dahildir.

UnCruise filosundaki en büyük gemi olan ve kıyı gezintisi için inşa edilen Wilderness Legacy, zamanını Alaska'nın Inside Passage ve Glacier Bay Ulusal Parkı'nın yanı sıra Columbia ve Snake nehirlerinde geçiriyor.
 

royal-clipper.jpgSTAR CLIPPERS: ROYAL CLIPPER

Ne kadar küçük? 227 yolcu
 

Geçmişe düşkün yelken tutkunları için en iyisidir.

Star Clippers'ın yakışıklı, beş direkli uzun gemisi Royal Clipper, hizmette olan en büyük kare armatör olarak kabul ediliyor. 1902'deki büyük Alman yelkenli Preussen'den sonra modellenen gemi, çok sayıda ahşap ve pirinç özelliği ve denizcilik tarzı unsurlarıyla gerçek bir nostaljidir. Her tür gezgin için en iyi Alaska yolculukları yapıyor.

Royal Clipper ayrıca, ücretsiz su sporlarına kolay erişim için üç küçük havuz ve kıç yat limanı dahil olmak üzere, bu boyuttaki bir gemi için etkileyici modern özelliklere sahiptir. Ayrıca küçük bir spor salonu ve spa sunmaktadır.

Kışın, Royal Clipper adası, Barbados'tan daha az bilinen bazı adalara gidiş-dönüş yelken açarak Karayipler'i dolaşır. Yaz aylarında, Akdeniz'i Fransız ve İtalyan rivieraları boyunca gezer ve Hırvatistan kıyılarını ve Kanarya Adaları'nı keşfeder.

windstar-cruises.jpg

WINDSTAR CRUISES

Ne kadar küçük? 148 yolcu

Windstar Cruises'ın 148 yolcu kapasiteli dört direkli motorlu yatları, James Beard Vakfı ile ortaklaşa işletiliyor. Lüks ama rahat yelken havasıyla romantikler ve gurmeler taraından harika yemekleri ile seviliyor.

Yelkenler açıldığında güvertede durmak, muhtemelen herhangi bir gemide yaşayacağınız en romantik anlardan biridir.

Wind Star ve Wind Spirit'teki geniş ahşap güneşlenme güverteleri, yatçılık hayatının tadını çıkarmak için mümkün olduğunca üst kısımda olmak istemenizi sağlar. Her biri, güvertede yıldızların altında haftalık barbekü de dahil olmak üzere hem içeride hem de güvertede birden fazla yemek yeme seçeneğine sahiptir.

Her ikisi de kano ve kürek sörfü gibi su sporlarına kolay erişim için kıç yat limanına sahiptir.

Rahat kabinler çok büyük değildir, ancak ahşap detaylar ve denizcilik havasıyla iyi bir şekilde döşenmiştir. Süitler, iki kabinin birleşiminden oluşur.

Windstar hem sadece gemi seyahati hem de her şey dahil fiyatlar sunar. Alakart bir tatil oluşturabilir veya açık bar, sınırsız Wi-Fi ve dahil olan mürettebat bahşişlerini içeren kolay bir yolculuk için peşin ödeme yapabilirsiniz.

Wind Spirit, Fransız Polinezyası adalarında konuşlanmış ve Şubat 2024'e kadar yıl boyunca Tahiti'den yelken açmıştır. Wind Star, yazın Yunan Adalarına, kışın ise Kosta Rika ve Panama'ya odaklanan dünyayı dolaşanın kardeşidir.
-laustral-.jpg

PONANT: L'AUSTRAL

Ne kadar küçük? 264 yolcu (Antarktika'da 200).

Ponant, etkileyici Kaşifler serisinde altı yeni gemiyi denize indirmekle meşgul. Ancak L'Austral (kardeş gemileri Le Boreal, Le Soleal ve Le Lyrial ile) filodaki en sevdiğim gemidir. Şık Fransız hayranı gurmelerin tercihidir.

Neden? L'Austral, küçük bir gemi için ideal boyuttadır - samimi ama yine de spor salonu, spa ve gösteri salonu gibi olanaklar için yeterince büyüktür.

Muhteşem kademeli kıç güverteleri, Güverte 6'nın arkasında, güneşlenmek ve manzarayı izlemek için mükemmel bir güverte uzantısı ve muhteşem manzaralar için yukarıda bir açık hava barı bulunan hoş bir açık havuz alanına sahiptir.

Ponant'ın Fransız soyağacıyla, yiyeceklerin, özellikle tatlıların, peynirlerin ve şarabın yukarıda olması şaşırtıcı değil. L'Austral'da hayatımın en iyi çikolatalı musunu yedim. Açık havada havuz güvertesinde veya zarif kapalı restoranda yemek yiyin. Akşamınızı ücretsiz şarap (çoğunlukla Fransız), Charles Heidsieck Şampanya, bira ve alkollü içkilerle zenginleştirin.

L'Austral, hem kutup bölgelerini keşfediyor hem de Akdeniz'de, Hırvatistan kıyılarında ve Amorgos, Milos ve Delos gibi daha küçük, daha az turistik Yunan adalarında gezinerek vakit geçiriyor.

emerald-cruises.jpg

EMERALD AZZURRA

Ne kadar küçük? 100 yolcu

Emerald Cruises'ın yeni Emerald Azzurra'sı (ve yakında çıkış yapacak olan kız kardeşi Emerald Sakara), denizdeki en küçük lüks yolcu gemilerinden biridir ve Silversea veya Seabourn'un sunduklarından daha samimi bir şeyler arayan gezginler için iyi bir seçimdir. Emerald Azzurra, en küçük lüks yolcu gemilerinden biridir. Samimi lüks arayan gezginler.q terihzideyor.

Geminin altı pırıl pırıl beyaz katlı güvertesi, limana vardığında tüm bakışları üzerinde toplayan fütürist piramit benzeri bir profile sahiptir.

Emerald Azzurra, kano, kürek sörfü, şnorkelli yüzme ve SEABOB'lara (elektrikli su altı scooter benzeri jet ski) binmeye kolay erişim için kıçta bir su sporları platformuna sahiptir. İçeride küçük bir spor salonu ve spadan yararlanabilirsiniz.

Yemekleriniz için açık hava ve kapalı mekan seçeneklerinden birini seçin. Şarap ve alkollü içkiler dahildir, bu nedenle bir içki ve muhteşem manzaralar için iki etkileyici dış mekan noktasından yararlanın - geminin tepesindeki Sky Bar ve bir dinlenme salonu ile kafenin bitişiğindeki Güverte 3'ün kıç tarafındaki şık sonsuzluk havuzu.

Yaz aylarında güzergahlar, çoğunlukla Hırvatistan, Arnavutluk, İtalya, Fransa, Türkiye ve Yunan Adaları kıyılarındaki limanlara uğrayan bir ila iki haftalık yolculuklarla Akdeniz'e odaklanır. Kışları Karayipler'de geçirir.

scenic-eclipse-.jpg
SCENIC ECLIPSE

Ne kadar küçük? 228 yolcu (kutup bölgelerinde 200).

Etkileyici donanıma sahip bir keşif gemisi olan Scenic Eclipse , Kuzeybatı Geçidi'nde gezinmek de dahil olmak üzere kutup gezileri için uygun C6 derecesi ile buzla güçlendirilmiş bir gövdeye sahiptir. Yüksek teknoloji özellikleri, bir konumu demir atmadan korumak için bir GPS dinamik konumlandırma sistemini içerir. Yolculuk tutkusi olanlar tasarımına hayran kalıyor.

Avustralya merkezli hattın okyanus yolculuğuna çıkışı, Scenic Eclipse'in bir çift altı kişilik helikopter ve beş kişilik bir denizaltı (her ikisi de ek bir ücret karşılığında sunulur) gibi etkileyici eklemelerin yanı sıra kanolar, zodyaklar ve e-bisikletlerle dikkat çekmesini sağladı. . (Sister Scenic Eclipse II yakında çıkacak.)

Geminin zarif açılı silüeti yakışıklı bir profil oluşturuyor. Göz alıcı iç mekan, sade siyah, gri ve bej renk paleti, hoş ahşap detaylar, beyaz Carrara mermer yüzeyler ve cesur sanat eserleri ile sofistike.

Yolcular, nispeten büyük bir spa ve fitness alanının yanı sıra Asya, Japon, Fransız ve Avrupa restoranları dahil olmak üzere çok sayıda yemek mekanının keyfini çıkarabilir. Şarap ve alkollü içkiler ücrete dahildir.

Küçük lüks gemiler tipik olarak lüks gemi sahiplerine ait süitlere sahipken, Scenic Eclipse'deki en iyi konaklama çifti başka bir seviyededir. Her biri 2.000 fit karenin üzerindedir ve büyük bir jakuzili küvet ile tamamlanan, öne bakan tik ağacıyla kaplı büyük bir terasa sahiptir.

Scenic Eclipse, Fransız Polinezyası ve Pasifik Adaları, Avustralya, Endonezya takımadaları ve Antarktika dahil olmak üzere dünyanın hemen her köşesine yolculuk yapıyor. Tekne gezisi ücretine geziler dahildir.

Bu gemi yolculukları 30.000 $'a mal olur ve belirlenmiş bir güzergahı yoktur. İşte beklenenler

silversea-cruises,.jpg

SILVERSEA CRUISES VE SILVER ENDEAVOUR

Ne kadar küçük? 200 yolcu.

Silversea Cruises, en yüksek lüksü talep eden cesur gezginler için idealdir. Silversea Cruises, lüks küçük gemi gezilerinde bir profesyoneldir - hat 30 yılı aşkın bir süredir devam etmektedir. Silver Endeavour ile, kutup yolculuğuna odaklanmak için ultra lüks çevre ile çivi kadar sağlam keşif donanımının mükemmel karışımını elde ediyor.

Gemide birçok oda, tümü mermer banyolu 356 fit kare büyüklüğünde (özel balkon dahil) veranda süitleridir. En büyük Grand ve Owner's süitleri, devasa özel verandaları olan devasa çok odalı odalardır. Yolcu-mürettebat oranı bire birdir; servis mükemmel.

Yemek için, İtalyan ve Fransız esintili bir mekan da dahil olmak üzere dört ana restoran bulunmaktadır. Grill, evin en iyi manzarası için yerden tavana camla çevrili bir restorandır.

Panoramik okyanus manzaralı etkileyici bir spa, salon ve spor salonu ile içecekler (her zaman dahildir) ve dersler için çeşitli salonlar vardır.

İyi stoklanmış kütüphanenin yanında, 20 kişilik keşif ekibinin sorular için erişilebilir olduğu Keşif Çalışması vardır. Açık güverte alanı, açık jakuzili öne bakan pruva alanını içerir.

PC6 buz sınıfı derecesi ile Silver Endeavor, Kasım'dan Nisan'a kadar Antarktika'da ve yılın geri kalanını Grönland, Arktik Kanada, İzlanda ve Norveç dahil olmak üzere Kuzey Kutbu'nda geçiriyor. Geziler her zaman ücretsizdir.

seabourn-venture-.jpg
SEABOURN VENTURE

Ne kadar küçük? 264 yolcu

Lüks ve özel güzergahlar için yüksek standartlara sahip gezginler için idealdir. Zarafet ve seçkinlik için en iyi lüks yolcu gemileridir.

Seabourn'un yeni Seabourn Venture (ve yakında çıkacak olan kardeşi Seabourn Pursuit), birinci sınıf lüksü ve inanılmaz seyahat programlarıyla kendinizi şımartmayı bir araya getirme konusunda Silver Endeavour ve Scenic Eclipse ile eşittir.

Zarif iç mekanlar arasında bir ana restoran, tüm içeceklerin dahil olduğu çeşitli salonlar ve barlar, lüks bir konferans salonu, kahve ve atıştırmalıklar için bir kafe ve 355 fit kareden (balkon dahil) başlayan geniş balkon süitleri yer alır.

Pencereli fitness merkezi ve spa alanında okyanus manzaralı bir sauna vardır ve Güverte 5'in arkasındaki sonsuzluk havuzu muhteşem manzaralara sahiptir.

Sadece güzel bir gemi değil, Seabourn Venture sağlamdır ve kutup bölgelerinde keşif gezilerine odaklanmak için PC6 Polar Class standartlarına göre yapılmıştır. Gemide iki denizaltı, çift deniz kanosu filosu ve tüm konukları aynı anda ağırlayabilecek 24 Zodiac bulunuyor.

Seabourn'un büyük keşif ekibi, Zodiac gezi turları, kıyı yürüyüşleri, doğa yürüyüşleri, şnorkelli yüzme ve kano gezileri gibi günlük ücretsiz geziler düzenlemektedir. Ayrıca, başarılı konuk öğretim üyeleri gemide konuşmalar yapıyor.

Silver Endeavour gibi Seabourn Venture de, Buenos Aires'ten Malaga, İspanya'ya 51 günlük Antarktika, Atlantik ve Kuzeybatı Afrika yolculuğu gibi, arada uzun yeniden konumlandırma yolculukları ile yılı kutup bölgelerinde geçirecek.

atlas-ocean-voyages.jpg

ATLAS OCEAN VOYAGES

Ne kadar küçük? 196 yolcu

World Navigator, 1B Buz Sınıfı sertifikalı bir gövdeye ve hareketi ve gürültüyü en aza indirmek için GPS tabanlı dinamik konum sistemi gibi en son teknolojilere sahip lüks bir keşif gemisidir. World Navigator'ın seyahat programları çoğunlukla kutup bölgelerine odaklanırken, Avrupa ve Kanarya Adaları'nı da ziyaret ediyor

Birden fazla yemek seçeneği arasında, geminin dümen suyuna bakan açık ve kapalı oturma alanlarına sahip ana restoran ve Lido Güvertesi'ndeki bir et lokantası yer alır. Kokteyller için konferans salonunun hemen dışındaki iki piyano barından birine, Dome Observation Lounge'a veya Atlas Lounge'a gidin.

Atlas Ocean Voyages gemisi, Güverte 5'te suya yakın bir nokta ve Güverte'de "gizli" bir güverte kavisi dahil olmak üzere, olağanüstü manzaralar için (helikopter pisti veya kıç ve kıç süit balkonları tarafından sabitlenmemiş) müthiş dış mekan noktalarına sahiptir. 6 kıç.

Ayrıca geminin sığ havuzundan ve iki bitişik spa küvetinden manzarayı seyredebilirsiniz.

Masaj rezervasyonu yapmasanız bile spa'yı kaçırmayın. Denize bakan çekici bir oturma alanı ve okyanus manzaralı bir sauna sunmaktadır. Yürüteçler ve koşucular, geminin tepesindeki pistte formlarını koruyor.

World Navigator'ın seyahat programları kutup bölgelerine odaklanır, ancak gemi yeniden konumlanırken Avrupa ve Kanarya Adaları'nı ziyaret eder.

Antarktika yolculuklarına inişler ve Zodyak safarileri dahildir, ancak geziler diğer seyahat programlarına dahil değildir. Nisan'dan Ekim'e kadar sunulan kutup dışı tüm gemi yolculuklarına Epikuros Keşif Gezileri denir (seyir başına bir ücretsiz şarap veya yemek odaklı deneyim).

american-queen-voyages-001.jpg

AMERICAN QUEEN VOYAGES

Ne kadar küçük? 186 yolcu

İçin en iyisi: Doğa severler için derinlemesine Alaska yolculukları. Newcomer Ocean Victory, küçük bir yolcu gemisi için büyüktür ve bu da onun Alaska keşif gezilerinde daha fazlasını sunmasına olanak tanır.

Belirli seferlerde sayısı 18'i bulan oldukça büyük keşif ekibi, jeoloji, balina iletişimi ve fotoğrafçılık gibi çok çeşitli alanlarda tecrübeli yetkililerden oluşmaktadır. Ekip üyeleri, yolcuların buzulları, buzdağlarını ve vahşi yaşamı yakından deneyimleyebilmeleri için deniz kanoları ve 18 Zodiacs üzerinde ücretsiz geziler düzenler.

Pek çok benzer geminin sunduğu gibi, suyu doğrudan gören bir gözetleme pruvası yerine, Victory, kendine özgü X-bow tasarımı sayesinde geminin her iki yanında bir çift izleme platformuna sahiptir. Bu platformlar, bergy bitlerinin ve potansiyel deniz yaşamının harika manzaraları için doğrudan suyun üzerinde konsol şeklindedir. American Queen Voyages gemisinde üç yemek mekanı, artı çok sayıda bar ve dinlenme salonu bulunur (içecekler ücretinize dahildir).

Herhangi bir iyi keşif gemisinde olduğu gibi, Ocean Victory'de de sunumları izlemek için büyük düz ekranlı derslere ayrılmış bir salon vardır. Okyanus manzaralı bir fitness merkezi, küçük bir spa ve iki jakuzili açık yüzme havuzu bulacaksınız.
Ocean Victory'nin 11 ve 12 gecelik Alaska yolculukları, Mayıs ve Eylül ayları arasında başlar. Gemi, Vancouver, Britanya Kolumbiyası ve Sitka, Alaska arasında seyrediyor. Kanada'nın İç Geçidi'ndeki Frederick Sound, Endicott Arm, Tracy Arm, Waterfall Coast (Gut Bay), Misty Fjords Ulusal Anıtı ve Fiordland (Kynoch Inlet) gibi destinasyonları ziyaret eder. Ocean Victory kışın, Albatros Expeditions için Antarktika'da yelken açar.

swan-hellenic.jpg

SWAN HELLENIC

Ne kadar küçük? 152 yolcu

İçin en iyisi: Afrika ve Güney Amerika da dahil olmak üzere benzersiz güzergahlar arayan kruvazörler. Swan Hellenic'in kompakt, iyi yerleştirilmiş SH Vega'sı, PC5 buzla güçlendirilmiş gövdesiyle keşif gezileri için üretildi.

İç mekan, çağdaş, İskandinav esintili sade bir tasarım anlayışına sahiptir. SH Vega, küçük kız kardeşi Minerva ile neredeyse aynıdır. Üçüncü, biraz daha büyük kardeş Diana, Mayıs ayında çıkış yapacak.

Soğuk bir Antarktika gezisinden dönerken, tüm kabinlerin duvarlarına yerleştirilmiş şömineleri (evet, bu doğru) takdir edeceksiniz. Alevler ve çıtırtı sesleri ile elektrikli ama oldukça gerçekçiler.

Hava güzel olduğunda, ana restoranı atlayın ve Güverte 7'nin arkasında, çekici (ve ısıtmalı) sonsuzluk havuzunun bitişiğinde kurulan açık büfede yemek yiyin. Vega'da ayrıca küçük bir spor salonu ve okyanus manzaralı saunası olan bir spa vardır.

Geniş Gözlem Salonu, Güverte 7'nin çoğunu kaplar ve keşif derslerinin yeridir. On üç Zodyak ve sekiz kano, konukları su maceralarına ve karaya çıkarıyor.

Güverte 6'da Kuğu Yuvası denen küçük gözlem noktasını kaçırmayın. Orada Jack ve Rose fantezilerinizi canlandırıyorsunuz.

SH Vega, Arktik bölgesini (Grönland, İzlanda ve kuzey Kanada'yı ziyaret ederek), Güney Amerika'yı, Afrika kıyılarını (Güney Afrika, Namibya ve Angola dahil) ve Antarktika Yarımadası'nı geziyor. Gemi ücretine, gemi yolculuğu öncesi bir gecelik otel konaklaması ve her limanda bir gezi dahildir.
 

viking-octantis.jpg

VIKING OCTANTIS

Ne kadar küçük? 378 yolcu

Listemizdeki daha büyük gemiler arasında, Viking'in yeni 378 yolcu kapasiteli Viking Octantis'i (kardeşi Viking Polaris ile birlikte), Hangar adı verilen iki katlı büyük bir garaj da dahil olmak üzere bazı oldukça harika özelliklerle kutup bölgelerini keşfetmek için tasarlandı. İçeride sadece Zodiacs ve kanolar değil, aynı zamanda bir çift altı kişilik denizaltı ve gezilerde kruvazörleri mekik olarak kullanmak için kullanılan askeri düzeyde hız var.

Gemi, uzaktan kumandalı bir su altı robotu, yemli su altı kamerası ve geminin bilim laboratuvarında mikroskop altında görüntüleyebileceğiniz su örnekleri toplamak için bir FerryBox sistemi ile bilimsel araştırma için donatılmıştır. Hava balonları, sıcaklık, nem ve rüzgar hızı hakkında bilgi toplamak için her yolculukta serbest bırakılır.

Kesinlikle daha az akademik uğraşlar için, Viking Octantis'te bir fitness merkezi ve deniz manzaralı güzel bir kapalı havuz, sauna, kar mağarası (soğutulmuş hava yoluyla tavandan yavaşça inen kar taneleri) ve açık hava spa küveti içeren bir spa vardır.

Dört yemek seçeneği arasında Manfredi's Italian ve dersler için pencereli Aula oditoryumu gibi birkaç çekici salon bulunmaktadır.

Viking Octantis, yılın bir bölümünü Antarktika'da ve yılın geri kalanını Büyük Göller ve Kanada'da, arada bir avuç yeniden konumlandırma yolculuğuyla geçiriyor.

Heidi Sarne / Points Guy

Kaynak: Heidi Sarna / Points Guy
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA