• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Mısır Nil'e Türkleri çekmek istiyor

Mısır Nil'e Türkleri çekmek istiyor
Mısır, Nil Nehri tekne turlarını özendirerek iki yıl içinde 500 bin Türk turist çekmek amacıyla Türkiye'de bir tanıtım kampanyası açıyor.

KAHİRE- Piramitler Ülkesi olarak adlandırılmaktan kurtulmak isteyen Mısır, ekonomik Nil Nehri tekne turlarını özendirerek iki yıl içinde 500 bin Türk turist çekmek amacıyla Türkiye'de bir tanıtım kampanyası açıyor.
Sadece piramitler Ülkesi olarak nitelendirişmektenn kurtulmak isteyen Mısır, ekonomik Nil Nehri tekne turlarını özendirerek iki yıl içinde 500 bin Türk turisti çekmek amacıyla Türkiye'de bir tanıtım kampanyası açıyor.
Mısır Turizm Bakanlığı'nın eşgüdümünde 15 aralıkta başlayacak ve nisan ayına kadar sürecek olan kampanya sırasında, İstanbul'un cadde ve toplu taşıma araçlarına Mısır'ı tanıtan reklamlar yerleştirilecek.
Dört ayda 200 bin dolar harcanacak olan proje uyarınca Mısır hükümeti, Türk turistlerin sayısını iki yıl içinde 500 bine çıkartmayı amaçlıyor.



Mısır Turizm Konsolosu Nahed Gamal Eldin, Türk turistlerin Mısır'da daha çok Kahire, Şarm El Şeyh ve Nil Nehri turunu tercih ettiğini bildirdi ve "Yeni destinasyon olarak da İskenderiye ve Kızıldeniz'deki Marsa Alem gibi yerleri öne çıkarmak istiyoruz. Türkler Mısır'ı piramitlerden ibaret zannediyor. Ancak yeni seçenekler olarak sağlık, golf ve çöl turizmini sunacağız," şeklinde konuştu.
Eldin "Türkiye'den her yıl yurt dışına gezmek amacıyla giden 9,5 milyon kişi var, bunlardan 500 bininin Mısır'a gelmesi için uğraşacağız," dedi.

Nil'de 254 gezi teknesi dolaşıyor
Nahed Gamal Eldin, Nil Nehri üzerindeki tekne turlarına Türk turistlerin daha çok ilgi göstermesini beklediklerini de dile getirdi ve turlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"Nil Nehri üzerinde yer alan Luksor, Aswan, Edfu gibi şehirlerin gezildiği turlara her geçen yıl daha fazla ilgi gösteriliyor. Nil üzerinde tura çıkan 254 kruvaziyer var. Gemide konaklanarak civardaki bütün tarihi yerlerin ve Isis, Edfu, Karnak gibi ünlü tapınakların dolaşılabildiği turların kişi başı gecelik fiyatı 150 dolardan başlıyor. Bu turlarla ziyaretçilere unutulmaz bir Nil deneyimi yaşatıyoruz. Böylece uğranılan şehirlerde yerel insanlarla iletişime geçme ve alışveriş imkanı sunuluyor. Nil Nehri üzerindeki eski medeniyetlerin izlerini yakından görme şansı tanınıyor. Turlarda her gece yöresel eğlenceler düzenleniyor, yöresel yemek ve eğlenceler sunuluyor."

"Türkiye'ye Asılacağız"
Mısır"ın bu yıl turizm fuarı EMİTT'e konuk ülke olarak katılacağına da işaret eden Nahed Gamal Eldin, "11-14 şubatta gerçekleştirilecek olan fuarda ülkeyi tanıtan çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Mısır geceleri ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Gerçek bir Mısır deneyimi yaşatacağız," dedi.
Mısır'daki Türk yatırımları hakkında da bilgi veren Eldin, Mısır'da tekstil, otomotiv gibi sektörlerde 205 Türk firmasının yatırımı bulunduğunu ve bu firmaların 90 bin kişiye istihdam sağladığı bilgisini de verdi. Eldin, turizm sektöründe hiç Türk yatırımcı bulunmadığını, bu alana da Türkleri yatırıma beklediklerini kaydetti.
2008 yılında Türkiye'den Mısır'a 52 bin kişi gitti, Mısır'dan Türkiye'yi görmeye gelen turist sayısı ise 58 bin kişi.
Mısır'ı en çok gezenler sırasıyls Rus, Alman, İtalyan ve İngiliz turistler oldu.

Akşam

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.