• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

Milyarderlere ‘gizli’ turizm yapıyor

Milyarderlere ‘gizli’ turizm yapıyor
Bergemann, Rus bir çiftin yıldönümü için Bodrum Kalesi’ni kapattıklarını, İtalyan Toto’nun gizlice konsere geldiğini anlatıyor.

İSTANBUL - İstanbul, Bodrum ve Antalya’da Swarowski ailelesi, Tiffany’nin torunu gibi konukları ağırlayan Adviye Bergemann, ‘kişiye özel lüks turizm’ yapıyor. Bergemann, Rus bir çiftin yıldönümü için Bodrum Kalesi’ni kapattıklarını, İtalyan Toto’nun gizlice konsere geldiğini anlatıyor.
Lüksün de lüksü, ‘kişiye özel turizm’ denen kavram çok uzun yıllardır dünyada var. Milyarlarca dolarlık bu turizm, güvenlik ve mahremiyet nedeniyle gizlice yapılıyor. Otellerde çoğu zaman başkalarının isimleriyle konaklıyorlar. Bazen bütün bir kat veya otelin tamamı bu gizli ‘VIP’ turistlere ayrılıyor, gizli güvenlik ekibi tebdili kıyafet emniyeti sağlıyor. Lüks turizmin Türkiye’deki en önemli temsilcisi Aida Turizm’in sahibi Adviye Bergemann, bu çok gizli turizmin detaylarını anlattı. Çoğu zaman gizlilik anlaşması imzalandığını söyleyen Bergmann, açıklamasında sakınca olmayan bazı isimleri paylaştı.

KRALLARI AĞIRLIYOR
Forbes’ta listelenen dünyanın en zenginlerini ağırladığını anlatan Adviye Bergemann, “Aslında bu tam anlamıyla bir klan işi. Bu dünyadan birkaç kişiye hizmet ederseniz, diğerlerine ulaşabiliyorsunuz. Kişisel referans çok önemli. Gizlice kraliyet aileleri, prensler, başbakanlar, cumhurbaşkanları ağırlıyoruz” dedi. Türkiye’ye karşı çok önyargılı olan Swarovski ailesini 10 yıl önce Bodrum’da bir yatta ağırladığını, bütün ailenin Türkiye aşığı olarak ülkelerine döndüğünü söyleyen Bergemann, Russian Standard Vodka ve Russian Standard Bank’n sahibi Roustam Tariko’nun da ilk müşterilerinden biri olduğunu anlattı.

ÖZEL BOEING 737
Bergmann, Roustam Tariko’nun ailesinin Antalya’da tatil yapması için kendisini bulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Aileyi Antalya’ya özel jet getirecekti; kendi uçaklarıymış. Uçak geldi, gördük ki Boeing 737 imiş. Aile o kadar memnun kaldı ki Roustam Tariko, Antalya’ya teşekküre geldi. O gün bugündür Türkiye aşığı bütün aile. Sık sık gelirler ve bütün programlarını gizlice yaparız.”

TİFFANY, ‘TURKUVAZ’I OSMANLI’DAN ALINMIŞ
Adviye Bergemann, mücevher markası Tiffany’nin torunu Stephen Burlingham’ı İstanbul ve Bodrum’da ağırladığını belirterek, “Topkapı Sarayı’nı özel turla gezdi. Ve ‘markanın kurucusu büyük dedesi Charles Lewis Tiffany’nin evinin Topkapı Sarayı’ndan motifler taşıdığını, markanın rengi turkuvazın da Osmanlı’dan esinlendiğini’ söyledi. George Soros, Rokerfeller’e arayıp Türkiye’nin güzelliğini anlattı” dedi. Kaşıkçı Elması’nın eski sahibi bir Arap aileyi de İstanbul’da ağırladığını anlattı.

SOSYETEYE KOKOREÇ
Adviye Bergmann, Rus bir çiftin 10’uncu evlilik yıl dönümü için Bodrum’da dünya jet sosyetesini ağırladığını belirterek, “Bu etkinlikte İtalyan şarkıcı Toto konser verdi. Etkinliğin bedeli 1 milyon dolardı. Jet sosyeteye kokoreçli, işkembeli, sucuk-ekmekli özel bir gece düzenledik” dedi.

İŞİN KAYMAĞINI FRANSIZLAR YİYOR
Lüks turizm sektörünün dünyada Fransa, Monako ve İtalya ekseninde döndüğünü ve işin kaymağını Fransızların yediğini belirten Adviye Bergmann şu tespitlerde bulundu: “Türkiye’yi lüks destinasyona sokmak çok zordu. Bodrum’da Shamana oteli açtık. 7.5 dönüm arazi üzerindeki otelde sadece 32 oda (suit) var. Lux in Turkey (LIT) isimli lüks otel kulübünü de kurduk.”

BU HEDEFİ KİTLE TURİZMİYLE SAĞLAMANIZ ZOR
Turizm sektörü 2012 yılını 32 milyona yakın turist ve 23 milyar 440 milyon dolar turizm geliriyle kapattı. Ancak 2023 yılında hedef, 63 milyon turist, 86 milyar dolar dış turizm geliri ve turist başına yaklaşık bin 350 dolar harcamaya ulaşılması yönünde. Bu hedefi kitle turizmiyle sağlamanız zor. Çeşitlilik şart. Ben profesyonel olarak çalışırken 1 pound'a oda sattığımızı biliyorum. Gelinen yatak kapasitesi ile kitle turizmini göz ardı edemeyiz tabi. Ben lüks turizm alanında bir açık olduğunu görerek girdim. Şirketi kurduğumda herkes “3-5 müşteriye hizmet ederek bu çark dönmez" dedi. Ama ben vazgeçmedim. THY’nin yeni destinasyonlar açması, otel kalitesinin artması da işimi kolaylaştırdı tabii. Ama önce destinasyon bilinirliliğini artırmak gerekiyordu. Ben de oradan başladım işe.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.