• BIST 10899.14
  • Altın 2511.801
  • Dolar 32.1907
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 31 °C

Metro Turizm'e kredi notu

Metro Turizm'e kredi notu
Metro Turizm CEO'su Ömer Bilgiseven: JCR Eurasia Rating'den BBB notu alan Metro Turizm, bu notla uzun dönemli yatırım yapılabilir kategoride yer aldı.

İSTANBUL- Dünyanın en büyük dördüncü derecelendirme kuruluşu olan JCR Eurasia Rating'den BBB notu alan Metro Turizm, bu notla uzun dönemli yatırım yapılabilir kategoride yer aldı.
Kurumsallaşma ve şeffalık adına JCR'ye başvurduklarını kaydeden Metro Turizm CEO'su Ömer Bilgiseven, raporun açıklanmasıyla Goldmann Sachs ve Alman West LB'den maden ve enerji sektörleri için ortaklık teklifi aldıklarını söyledi. Bu teklifi yapanların kredi notunu esas aldığını söyleyen Bilgiseven, Yapılacak görüşmelerle ortaklık veya işbirliği için önümüzdeki haftalarda adımlar atılacak diye konuştu.

"Not performansımızın ispatı'
Kredi notu almak için Türkiye'de firmaların kendi talepleriyle mali verilerini denetime açtıklarını ve böylece şeffaflıklarını ortaya koyduklarını ifade eden Bilgiseven, aldıkları notun başarılı performansın ispatı olarak gösterdi.
Raporun kurumsal ve uluslararası yatırımcılar ve uluslararası kredi kuruluşları tarafından önemli olduğunu aktaran Bilgiseven, Metro AŞ olarak yeniden yapılanma sürecimiz devam ettiği halde, Derecelendirme Raporu sonucuna göre ilk kredi notumuz ile "yatırım yapılabilir' kategoride yer aldık. Bu, şirketin gösterdiği başarılı performansın ispatıdır. Uzun dönem görünümümüzün "pozitif' olması ise gelecek dönemde yapacağımız yatırımlarla kredi notumuzu daha da artıracağımızı gösteriyor dedi.
Raporun yayımlanmasıyla kendilerine yerli ve yabancı yatırımcılardan işbirliği teklifleri geldiğini dile getiren Ömer Bilgiseven, Görüşme yapacağımız iki isimden biri Goldman Sachs diğeri ise West LB. Bu görüşmelerden enerji ve maden sektörüne yönelik bir işbiriliği çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki hafta Kanadalı bir grup da bizimle görüşme yapacak diye konuştu. Gelecek yıla iki ortalık kurarak girmek istediklerini dile getiren Bilgiseven, iki sektöre yapacakları yatırımın ise 100 milyon doları bulacağını kaydetti.

Holdingleşme 6 Ağustos'ta
Geçen yıl işlem hacmi 1 milyar TL'yi bulan grubu bu yıl 1.5 milyar TL'lik işlem hacmi yapacak noktaya getirmek istediklerini dile getiren Bilgiseven, bu nedenle holdingleşme çalışmalarına da hız verdiklerini söyledi. 6 Ağustos'ta gerçekleşecek genel kurulla holdingleşerek 29 şirketi grup halinde bir araya getireceklerini ifade eden Bilgiseven, Kara yolu taşımacılığı, tesis işletmeciliği ve gıda başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren Metro Şirketler Grubu'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. çatısı altında holdingleşme süreci fonksiyonel olarak devam ediyor.
Global ekonomik kriz nedeniyle oluşan daralma ve buna bağlı olarak düşüş gösteren karlılık oranlarına, kırmızı et ve taşımacılık sektörlerinde yüksek düzeyde kayıt‐dışılıktan kaynaklanan haksız rekabete rağmen Grup, yüksek aktif kalitesini, oldukça yeterli çalışma sermayesini ve özkaynak seviyelerini korudu. Bu da Grubun yüksek likidite seviyelerinin devamlılığını muhafaza etmesini sağladı dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.