• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 10 °C

Mesajların cezası 8.3 milyon TL

Mesajların cezası 8.3 milyon TL
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı “istenmeyen ticari” mesajlara yapılan şikatler üzerine kesilen cezaların 8.3 milyon TL’ye ulaştığını bildirdi.

ANKARA- “İstenmeyen ticari ileti “ olarak bilinen ve firmalar tarafından vatandaşlara yollanan mesajlara vatandaşın şikayeti üzerine kesilen toplan ceza miktarı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre, 2015 yılından beri istenemeyen ticari mesajlara yapılan şikayetler üzerine kesilen ceza miktarı 8.3 milyon lira civarında…

Açıklanan verilere göre sadece geçtiğimiz yıl kesilen idari para cezaları 8 milyon 226 bin 874 lirayı buldu. Toplamda ise kesilen ceza tutarı 8 milyon 339 bin 986 lira olarak açıklandı.

İlgili bakanlıktan yapılan açıklamaya göre şirketler tarafından reklam, tanıtım ve pazarlama amacıyla telefon numarasına ulaşabildikleri vatandaşlara e-mail, kısa mesaj ya da sesli arama şekilden yollanan mesajlardaki şikayetler 2016 yılında rekor seviyeye ulaştı.

Vatandaşlar şikayetlerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın resmi internet adresinden ve bakanlığın sayfası ile entegrasyonu sağlanan E – Devlet Kapısı sayfasından yapabiliyorlar.

Yapılan şikayetlerde ilk sırada 218.843 şikayet başvurusu ile kısa mesajlar aldı. İkinci sırada 15.877 şikayet başvurusu ile sesli aramalar ve üçüncü sırada da 5.181 şikayet başvurusu ile e- mail yoluyla yollanan reklam, pazarlama ve tanıtım mesajları aldı.

Cezaları İl Müdürlükleri kesiyor. Yapılan incelemelerin sonucu olarak il müdürlükleri tarafından kesilen ceza tutarının 8 milyon 300 bin liraya yakın olduğu gözlemlendi. İl müdürlükleri kendilerine yapılan başvurulardan sonra şirketlere ulaşarak savunma istiyor. Daha sonra ise idari para cezası kesiliyor.

Toplam şikayet sayısının 93 bin 562 adedinin 2016 yılına ait olduğu görülürken, geçtiğimiz yıl istenmeyen ticari mesajlar hakkında gelen şikayet sayısında oldukça büyük bir artış olmuş.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.