• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Merzifonluların Avrasya çıkarması

Merzifonluların Avrasya çıkarması
MESİAD, TUSKONt arafından düzenlenen Türkiye Avrasya 2. Dış Ticaret Köprüsü zirvesine 6 işadamı ile katıldı.

AMASYA -Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye Avrasya 2. Dış Ticaret Köprüsü zirvesine 6 işadamı ile katıldı.

TUSKON'un organize ettiği 2. Avrasya Dış Ticaret Zirvesi'ne katılan MESİAD üyeleri, bir çok yabancı ülkenin işadamıyla iş görüşmelerinde bulunma fırsatı elde etti. TUSKON tarafından düzenlenen 1. Avrasya programına katılarak tecrübe kazanan Merzifonlu işadamları, ikinci program olan Türkiye-Avrasya Zirvesi'nde önemli iş bağlantıları kurdular.

 

MESİAD Genel Sekreteri Tahsin Kızıltaş, Avrasya Zirvesi'nin Merzifonlu işadamları adına çok verimli geçtiğini söyledi. Merzifonlu işadamlarının ticari bağlantılarını artırmak ve Merzifon'a yeni sanayi kollarını kazandırmak için daha önce de Avrasya Zirvesi'ne katıldıklarını ifade eden Genel Sekreter Kızıltaş, "Merzifonlu işadamlarımızla Tuskon tarafından düzenlenen Avrasya zirvesine katıldık. Üyelerimiz çok ciddi iş görüşmelerinde bulundular. Merzifon'un ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak görüşmeler ve toplantılar oldu. Tuskon'a böylesine organizasyonlar yaptığı için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Merzifonlu işadamlarından İbrahim Çerezci, TUSKON Zirvesi'nde bir çok ülke işadamıyla önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, "MESİAD'ın bir üyesi olarak katıldığım bu önemli zirvede Ülke tanıtım toplantılarına katıldım. Kendi iş alanımla ilgili önemli görüşmeler kurdum. Kazakistan, Moldovya ve Rusya işadamlarıyla çok ciddi iş bağlantılarımız oldu. İlimizin gelişimi için güzel adımlar atılıyor" dedi.

 

Bunun yanı sıra, İbrahim Çerezci, Moldovyalı işadamını Merzifon'a davet ederek üretim yerlerini bizzat görmesini isteyerek söz aldı. Tekliften memnun kalan Moldovyalı işadamı en kısa sürede Merzifon'a geleceğini belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.