• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mersin'de yazlık kışın kolay

Mersin'de yazlık kışın kolay
mersin'de konut fiyatlarının kış mevsiminde yüzde 15'e varan oranlarla düştüğü bu nedenle kış mevsiminde yazlık almanın daha cazip olacağı bildirildi.

MERSİN- Mersin'deki tatil yörelerinde yaz mevsiminde artan konut fiyatlarının kış mevsiminde yüzde 15'e varan oranlarla düştüğü bu nedenle kış mevsiminde yazlık almanın daha cazip olacağı bildirildi. 

 

Mersin'deki tatil yörelerinde yaz mevsiminde artan konut fiyatlarının kış mevsiminde yüzde 15'e varan oranlarla düştüğü bu nedenle kış mevsiminde yazlık almanın daha cazip olacağı bildirildi.

 

Mersin Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yaz aylarında Mersin'deki yazlık konut fiyatlarının 180 bin YTL'ye kadar çıktığına dikkat çekti. 326 kilometrelik kıyı şeridine sahip Mersin'de müstakil olanlarla birlikte 100 bine yakın konut bulunduğunu anlatan Madenli, kıyı şeridindeki konutların ise 80 bininin ikinci konut olarak değerlendirildiğini kaydetti.

 

Yazlık sahibi olmanın, kış aylarında talebin azalmasından dolayı daha kolay olduğunu ifade eden Madenli şöyle devam etti: "Turizm sezonunun kapandığı, devre mülk ve ikinci konut fiyatlarının düştüğü kış aylarında, vatandaşların yastık altındaki birikimlerini konuta yatırmaları daha avantajlı. Çünkü yazlık konutların alışveriş potansiyeli doğal olarak yaz aylarında artıyor. Yaz aylarında 180 bin YTL'ye kadar çıkan tatil yörelerindeki ikinci konutların fiyatları, şu anda yüzde 10-15 oranında düştü. Bu nedenle karlı bir alışverişin yanı sıra yatırım yapmak isteyen vatandaşların kış sezonunu iyi değerlendirmeleri gerekiyor."

 

Yörede konut fiyatlarının şu anda 30 ile 150 bin YTL arasında değiştiğini anlatan Madenli, bu rakamın yaz aylarında 50 ile 180 bin YTL arasında değiştiğini anlatarak şöyle devam etti: "Şu anda konut kredisi faiz oranları da makul seviyede. Ayrıca, önümüzdeki günlerde konut kredisi faiz oranlarının düşmesi de gündemde. Eğer konut kredisi faizleri daha da düşerse, konutlara talep artacağı için fiyatların da beklenenin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle konut almanın tam zamanı.'' 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.