• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Meribel Unique Hotels tanıtıldı

Meribel Unique Hotels tanıtıldı
Meribel Unique Hotels Yardımcı Direktörü Victory Fenestra: İyi hizmet ve uygun fiyatlarla Türk kayakseverleri Meribel’e bekliyoruz

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Fransa Alpleri’nde karın devamlı bulunduğu, kadife gibi kayak pistleriyle donanmış Üç Vadi (Trois Valles) denilen 600 km’lik bir bölgede yer alan gözde kayak merkezi Meribel  İstanbul’da tanıtıldı. Meribel Unique Hotels Yardımcı Direktörü Victory Fenestraz “Büyüleyici doğa içinde 3 ve 4 yıldızlı 5 farklı otel ile konuklarımıza uygun fiyatlarla iyi hizmet  veriyoruz. Türkiye’den kayak meraklılarını bekliyoruz”dedi. 2015 yılında Dünya Kayak Şampiyonası (2015 Ski World Cup Final) final yarışmalarına hazırlann Meribel kayak meraklılarının rezervasyon yaptırdığı bildirildi.

meribel8.jpg

meribel5.jpg

telebar.jpg

SÖMESTR’DE TÜRKİYE’YE ÖZEL FİYATLAR

İstanbul Rixos Pera İstanbul Oteli’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda Meribel Unique Hotels Yardımcı Direktörü Victory Fenestraz, 1500 metrede Meribel’in merkezinde bulunan 4 yıldızlı  Le Savoy ile L’Helios, 1600 metrede Meribel Les Hauts’da bulunan 3 yıldızlı L’Adray Telebar ile 4 yıldızlı Le Yeti, 1750 metrede Meribel  Mottarett’te yer alan 4 yıldızlı Alpen Ruitor otellerinin özelliklerini anlattı.  Bölgeye Cenevre ve Lyon havalimanlarından ulaşım imkanı bulunduğunu belirten Victory Fenestraz, “Her otelin kendi özel kayak alanları bulunuyor. Meribel’de her zaman kayak yapma imkanı var. Türkiye içih sömest tatilinde cazip fırsatlar hazırladık”dedi.

yeti1.jpg

meribel2.jpg

meribel22.jpg

yeti2.jpg

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KAYAK MERKEZİ

Fransız Alpleri’nin dünyaca ünlü kayak merkezlerinin bulunduğu Üç Vadi (Trois Valles) denilen bölge Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-Les-Bains, Les Menuires, Saint Martin, Val Thorens ve Orelle tatil bölgelerini kapsıyor. Dünyanın en büyük kayak alanındaki bu merkezler birbirine 180 telesiyej ile bağlı bulunuyor. Bu 8 farklı tatil bölgesinde düşük maliyetli konaklamadan prestijli 5 yıldızlı tesislere kadar çok geniş seçenekler sunuluyor. Meribel’de 23 otel ve 150’nin üzerinde ahşaptan yapılan şale bulunuyor.

meribel4.jpg

MERİBEL ÜÇ VADİYE BAĞLI

Meribel 150 km uzunluğunda kayak pistleri, 16 gondol lift ve 18 chair lift tesislerine sahip bulunuyor. Meribel’in en yüksek tepesi 2952 metredir. Merkez 1450 ve 1700 metre yükseklikler arasında kuruludur. Sonradan inşa edilen 1800 metre yükseklikteki Mottaret isimli bir uydu kayak alanı da yer alıyor.

meribel3.jpg

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ YER ALIYOR

1938 yılında bir İngiliz vatandaşı tarafından kurulan Meribel Kayak Merkezi Trois Valles kayak bölgesinde bulunuyor. Meribel’in ana merkezi batıya bakan bir tepe üzerinde kuruldu.  Vadinin aşağısında birçok köy bulunuyor. Bunlar gondol kanalıyla ana telesiyej sistemine katılıyor. 600 km üzerindeki bu  muhteşem bölge kış sporları tutkunlarına kayak imkanları sunuyor.
Meribel'in kuruluşu oldukça eski tarihlere dayandığından burada “sale” denilen otantik ahşap evler konuklara otantik ortam sunuyor. Aynı kayak alanı içinde yer alan Mottaret ise ilk defa 1970’lerde kurulduğundan burada çok daha modern bir görünüş sergiliyor. 

telebar8.jpg

APRE SKİ İLE EGLENCE

“Apres Ski” kayaktan sonra dışarı çıkma, çeşitli bar ve sosyal yerlere gidip içki almak ve diğer insanlarla kaynaşmak için dışarı çıkmaya verilen isim olarak biliniyor. Meribel Town eğlence arayanlara bu imkanları yaşatıyor. Meribel kayak merkezlerinin güzelliği, alışveriş olanakları ve “apre ski” imkanı ile tercih ediliyor. En canlı turistik yerleri Meribel Rond Point, Jacks Bar ve LDV dir.
Meribel’de her seviyedeki kayakçıların gereksinimlerini karşılayan 24 ten fazla kayak dükkanı yer alıyor. Burada piyasaya çıkarılmış olan her türlü kayak malzemesini satılık veya kiralık olarak bululunuyor. Burada kayak dükanları yanında 30-40 ünlü mağazanın yer aldığı alişveriş merkezleri bulunuyor. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.