• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marmaris Skal'da yeni dönem

Marmaris Skal'da yeni dönem
Marmaris Skal Derneği, 2008 ile 2010 yılları arasında görev yapacak olan yeni dostluk yönetimini ve yeni başkan Erol Turanlıoğlu'nu belirledi

MARMARİS- Marmaris Skal Derneği, 2008 ile 2010 yılları arasında görev yapacak olan yeni dostluk yönetimini ve başkanını belirledi.

Marmaris Martı Resort Otel'de bugün (16 Ocak Çarşamba) gerçekleştirilen 6. Marmaris Skal Olağan Genel Kurulu'na 45 üyeden 22'si katıldı.




Marmaris Skal Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2006 yılından beri Turizmci Özer Diler yürütüyordu.

Bugün gerçekleştirilen seçimli 6. olağan kenel kurul Yönetim Kurulu Başkanı Özer Diler'in açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığına turizmci Güven Yağman (Irmak Otel) üyeliğe ise Sibel Sisneli (Hawaii Otel) ve Ümit Darcan'ın (Karavan Turizm) oybirliğiyle seçilmesinin ardından diğer maddelere geçildi.

Yönetim kurulunun 2006-2008 faaliyet raporunu okuması için Divan Başkanlığı'nca kendisine söz verilen Özer Diler, şöyle konuştu:

"Yeni dönemde aramızdan ayrılan üyelerimiz ve aramıza katılan altı yeni üye ile toplam üye sayımız 45 olmuştur. 2006 yılı Ocak ayında yapılan genel kuruldan yıl sonuna kadar 10, 2007 yılında ise yine 10 olmak üzere bu dönemde toplam 20 kez düzenli olarak toplanılmıştır. Düzenli toplantılara ilaveten 2006 yılı Mayıs ayında devir-teslim töreni, Kasım ayında eşli davet ve 2007 yılı Ağustos ayında da eşlerin ve konukların da katıldığı bir davet gerçekleştirilmiştir. 2006 Kasım ayında Mares Otel'de düzenlenen eşli davette hem kulubümüzün kuruluşunun 10. yılı kutlanmış, hem de aramıza katılan 6 yeni üyenin yemin töreni yapılmıştır. Milli Komiteden de konuklarımızın katıldığı bu davette 10. yılını dolduran tüm üyelerimize de birer plaket sunulmuştur.

2007 yılının Mayıs ayında hepimizin gurur duyduğu bir organizasyon gerçekleştirilmiştir. Rodos Kulübü de dahil olmak üzere bütün Ege Bölgesi kulüplerini bir araya getirmeyi amaçladığımız bu organizasyonun MK toplantısı ile birleşmesiyle Kulübümüz katılanların unutamayacakları anılarla dolu bir hafta sonu yaşamalarını sağlamış ve kulüplerarası dostluk ve dayanışmanın güçlendirilmesine öncülük yapmıştır. Katılımcılara ayrıca çeşitli hediyeler sunulmuştur.

Dönemimizde düzenli toplantılara devam oranı 2006 yılında % 52, 2007 yılında da % 49 oranında olmuştur. Üyelerimizin mesleki yoğunlukları nedeniyle toplantılara katılımları arzu edilen düzeyin altında olmakla beraber bütün toplantılarımız yoğun bir gündemle, coşkulu ve dostluğun öne çıktığı bir ortamda geçmiştir.




Düzenli toplantılarımız dışında, aylık ''Happy Hour''larda üyelerimiz daha sık bir araya gelme fırsatı bulmuştur. 2006 ve 2007 Nisan ayındaki Happy Hour'larımız Dünya Skal gününde gerçekleştirilmiş ve bu özel gün misafirlerin de katılımıyla kutlanmıştır.

2007 yılının Nisan ayında ise uzun süredir arzu ettiğimiz bir gezi gerçekleştirilmiştir. Sevgili üyelemiz Şadan ve Aycan Önen'in destekleriyle yapılan jeep safari gezisi ve fotoğraf yarışması ailelerarası dostlukları geliştirmek için yapılabilecek nice organizasyonun ilki olarak anılarımızda yerini almıştır.

Yönetim Kurulumuz 2006 yılında 12, 2007 yılında 13 kez olmak üzere görev süresinde toplam 25 toplantı yapmıştır.

Bu dönemde gerek dernekiçi, gerek Milli Komite ve Skal International ile ilgili tüm bilgi ve duyurular e-mail aracılığıyla tüm üyelerimize duyurularak iletişim sağlanmıştır.

Ayrıca Web sitemiz geliştirilmiş ve kullanıcı sayısı büyük oranda artmıştır. Yönetim Kurulu üyemiz Sevgili Menderes Sarıgül'ün katkıları ile iletişimimiz ağırlıklı olarak sanal ortamda sağlanmıştır.

Bu dönemde farklı bölgelerde yapılan Milli Komite toplantılarının bir bölümüne katılım sağlanmıştır.

2007 Kasım ayında Antalya'da yapılan Dünya Kongresine Genel Sekreterimiz ve değerli üyemiz Ümit Darcan katılmışlardır. Sevgili Hülya Aslantaş'ın bu dönemde Dünya Başkanlığını küçük bir oy farkı ile kaybetmesi hepimizi üzmekle beraber kongreden güzel anılar ve dostluklar ile dönülmüştür. Katılan üyelerimiz izlenimlerini Aralık ayındaki toplantımızda bizlerle paylaşmış ve evrensel dostluğun ve dayanışmanın örneği olan Skal Dünya Kongrelerine katılmanın mutluluğunu belirtmişlerdir.

2006 ve 2007 yılı Kasım aylarında İstanbul Skal Kulübünün organize ettiği Skalite törenlerinde kulubümüz yoğun bir katılımla temsil edilmiştir.

 



Milli Komite tarafından başlatılan burs uygulamasına paralel olarak turizm öğrencilerine yönelik benzeri bir uygulama bölgemizde gerçekleştirilmiş ve Halit Narin Turizm Okulu öğrencilerinden 3 öğrenciye burs verilmiştir. Bu bursun kaynağı kulübümüz dışından sağlanmıştır.

Ayrıca Sevgili üyemiz Selma Kılınç'tan gelen bir yönlendirme üzerine ihtiyaç içinde olan başarılı bir öğrencinin bir sınava katılabilmesi için para yardımında bulunulmuştur.

Halit Narin Turizm Okulu ile koordinasyon içinde yürütmeyi planladığımız okulun eğitim ve bir kısım fiziksel standartlarını yükseltmeye yönelik bir proje de heyecanla başlatılmış ancak kendilerinden kaynaklanan bazı sorunlar yüzünden yürütülememiştir", diyerek yaptıkları çalışmaları özetle açıkladı.

Özer Diler, başkanlık yaptığı sürede çalışmalarına katkılarından dolayı ise Erol Turanlıoğlu'na, Ömür Hetman'a, Akın Aka'ya, Davut Doğurga'ya özel olarak teşekkür etti.

Diler'in konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ibra edildi.

Marmaris Skal Derneği Saymanı Leventina Tourism Sahibi Levent Güner, Denetleme Kurulu raporunu okudu ve oybirliği ile ibra edildi.

2008-2010 dönemi Marmaris Skal Yönetim Kurulu Başkanı Marmaris Martı Resort Otel Genel Müdürü ve GETOB Başkan Yardımcısı Erol Turanlıoğlu oldu.

Yeni dönem (2008-2010) Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Erol Turanlıoğlu, gelecek döneme ilişkin tahmini bütçeyi açıkladı ve bütçe ile ilgili olarak üyelerin görüşleri alındı.

Daha sonra gündem gereği yapılan seçimde liste şu şekilde belirlendi.

 



Yönetim Kurulu Asil Üyeler

 

Erol Turanlıoğlu - Başkan

Sibel Romano Saraçoğlu - Asbaşkan

Seha Büyükkalfa Özirik - Genel Sekreter

İsmail Özbozdağ - Sayman

Sibel Sisneli - Üye Geliştirme

Aycan Önen - Protokol, Basın ve Halkla İlişkiler

Öznur Ot - Ar-Ge sorumlusu

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

 

Denizhan Güngelen

Galip Yavuz

Cem Selik

Şadi Kara

Engin Bozok

Fatih Sualp

Hasan Çankaya

 

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

 

Emre Özgündoğdu

Murat Azgun

Halil Fıratlı

 

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler

 

Pir Ufuk Üzüm

Davut Doğurga

Ahmet Varımlı

 

 

Olağan genel kurulun sona ermesinden sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Turanlıoğlu "Skal yasalar gereği bir dernektir ancak asıl işlevi bölgemizde profesyonel turizmcilerin bir araya gelmesiyle çalışmalar gerçekleştirilen bir dostluk oluşumudur. Skal'da fikir alışverişinde, karşılıklı işimizle ilgili değerlendirmelerde bulunarak hem birbirimizi geliştirir hem de sektörümüzün diğer aktörlerine de katkıda bulunuruz. Bölgemizde bulunan birçok profesyonel turizmci, işletmeci derneğimizin üyesidir. Önceki dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de hem diğer STK'larla hem de yerel yönetimlerle daha sıkı işbirliği içerisinde bulunacağız." dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.