• BIST 10319.96
  • Altın 2466.756
  • Dolar 32.2483
  • Euro 35.1194
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 18 °C

Marmara Skal’dan barış çağrısı

Marmara Skal’dan barış çağrısı
Atatürk’ün “Yurtta barış cihanda barış” sözlerinden yola çıkan Marmara Skal’un düzenlediği konserde Antakya Medeniyetler Korosu barış için şarkı söyleyecek.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Atatürk’ün “Yurtta barış cihanda barış” sözlerinden yola çıkan Marmara Skal’un düzenlediği konserde Antakya Medeniyetler Korosu barış için şarkı söyleyecek. 26 Mayıs’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan konserde sahne alacak olan özel koro Türk insanın ortak yaşama kültürünü ve barışı ilahilerle, şarkılarla, dünyaya haykıracak.

marmara-skal-hilton4.jpg

Hilton Kozyatağı Oteli Genel Müdürü Kemal Sinmez'in ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Marmara Skal Başkanı Murat Yumak, Türkiye’ye büyük zarar veren terörün durması için birlik olmak gerektiğini söyledi. Murat Yumak, Atatürk’ün “barış” sözcüklerinin tüm dünya ve insanlık için olduğunu belirterek üç semavi dinden insanların oluşturduğu koronun barışın simgesi olduğunu belirterek herkesi konsere çağırdı.

marmara-skal-hilton1.jpg

hilton Kozyatağı ekibi konuklara iyi hizmet verdi.

marmara-skal-hilton6.jpg

OTİSTİK ÇOCUĞU YARDIM İÇİN KİTAP
Toplantıya katılan TÜROB Yönetim Kurulu Üyesi  ve My Dora Oteli sahibi Levent  Erdoğan, otistik bir çocuğa yardım için Aysun Altınışık tarafından yazılan “Ülkemdeki Yabancı” adlı kitabın tanıtımını yaptı. Marmara Skal üyeleri masalara dağıtılan kitabı alarak yardıma katıldılar.

marmara-skal-hilton7.jpg

BERK ALBAYRAK: İSG’YE A380 İNECEK
Marmara Skal’ın yemeğine katılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak 900 bin yolcudan 28 milyon yolcuya ulaştıklarını belirterek “İkinci pist yapıldığı zaman hedefimizin 40 milyon yolcuya ulaşmasını bekliyoruz” dedi. İSG’den orta gövdeli bir uçak ile tek uçuşla 111 ülkede 3.1 milyar insana ulaşılabildiğini belirten Albayrak “İSG’den rünyanın yüzde 70’ine ulaşıyoruz. Boeing 777 tipi buyuk uçaklarla ise dünyanın her yerine gidilebiliyor. Ortalama bagaj teslimi 19 dakikadır. Yeni pist ile birlikte terminal ve imkanları büyüyor. 16 körük 24 olacak. İkinci pist ile diğerinin arası 1100 metre olacak. 3500 metre uzunluğundaki pistlere aynı anda iki uçak inip kalkabilecek. Hatta A 380 tipi uçak bile inebilecektir.

marmara-skal-hilton8.jpg

KADİR ÇELİK: İNSANI KUTSAYAN İLAHİLER DİNLEYECEĞİZ
Skal Marmara’ya Antakya Medeniyetler Korosu konseri fikrini veren televizyonun Objektif Programı Yapımcısı Kadir Çelik “Türk insanının son yıllarda ortaya çıkardığı ortak yaşama kültürünün simgesi olan Antakya Medeniyetler Korosu Türkiye’nin değerlerini dünyaya haykıracaktır” dedi. Kadir Çelik, koronun Türkiye’nin ortak yaşama kültürünü ilahilerle, şarkılarla dünyaya barış olarak haykıracağını belirterek şöyle devam etti: “Koro Türk insanının değerlerini en iyi şekilde müzikle anlatıyor. Çeşitli mesleklerden 3 semavi dini temsil eden insanlar ilahı, şarkı ve türkülerle insanları ve insanlığı kutsuyorlar. Dünyaya insan diye bakmanın anlamını müzikle sunuyorlar. Konserde insanı ve insanlığı kutsayan ilahiler dinleyeceğiz.”

marmara-skal-hilton9.jpg

YILMAZ ÖZFIRAT: MÜZİKLE BARIŞA ÇAĞIRIYORUZ
Antakya Medeniyetler Korosu’nun Yönetmeni Yılmaz Özfırat, ABD’de verilecek konserden sonra koronun Marmara Skal’un konseri için İstanbul’a geleceğini belirterek “Koroyu 2007 yılında Turizm Haftası’nda kurduk. Müziklerimizle önce insanı düzeltiyoruz. Bu şekilde dünyanın düzeleceğine inanıyoruz.” Dedi.
Özfırat, Osmanlıdan bu yana Türkiye’nin değeri olan bir arada yaşama kültürünü dünyaya gösterdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin tek bir Allah’ın kulu olduğumuzu insanlara hatırlatmak istiyoruz. Allah’ın verdiği canı Allah alır diyerek insanlığı barışa çağırıyoruz. Bizim yaptığımız işler tuhaf değil, bunların olmamesı tuhaftir. Dünya tarihine bakarsak insanlar 2000 yılda sadece 136 yıl savaşmadan durmuşlar. Biz insanlara müzikle tek bir Allah’ın varlığını hatırlatıyoruz. Hiçbir kuruluşa bağlı olmadığımız için insanlık için faydalı olan yerlerde konserler veriyoruz. Devletin nerede sıkıntısı varsa bizi göndersin.” 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.