• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marmara Skal Van kahvaltısında

Marmara Skal Van kahvaltısında
Rescate Oteli’nin Koordinatörü Şule Gökırmak’ın ev sahipliğinde Van Kahvaltısı brunch’ında buluşan Marmara Skal en iştah açıcı yöresel lezzetleri tattılar.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Marmara Skal, Guiness Rekorlar Kitabı’na dünya rekoru kırarak giren Van Kahvaltı’sı ile pazar keyfi yaşadı.  Ümraniye’de bulunan Rescate Oteli’nin Koordinatörü Şule Gökırmak’ın ev sahipliğinde Van Kahvaltısı brunch’ında buluşan Marmara Skal en iştah açıcı yöresel lezzetleri tattılar.  
Tüm malzemeleri Van’dan gelen kavrulmuş buğday ununu bal ve cevizle harmanlayan kavut, süzme yoğurtla yapılan jaji, tereyağlı cevizli mırtuğa, otlu peynir, karakovan balı, kaymak, sahanda yumurta ve daha bir çok yiyecek ile sofralar donatıldı.

marmara-skal2.jpg

van-kahvaltisi.jpg

KAHVALTI MUTLULUK VERİYOR

Cemal Süreya "Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem. Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı" demiş… İşte Marmara Skal üyeleri Cemal Süreya’yı haklı çıkarırıcasına mutlu bir gün geçirdiler.
Kahvaltı sırasında Rescate otellerinin tanıtımı ve Van'da gerçekleşen dünya rekoru denemesine ilişkin görüntüler izlendi.

zeynep-yilmaz.20141221183225.jpg

VAN KAHVALTISININ ÇEKIM GÜCÜ

Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz Rescate Oteli’nin salonundaki üye kalabaliğini görünce şaşırdı ve “Bu kadar beklemiyordum. Herkes gelmiş” dedi.

sule-gokirmak.jpg

Rescate Oteli Koordinatörü ve Marmara Skal Genel Sekreteri Şule Gökırmak ise “Bu toplantının çekim gücü artık dünyaca ünlü Van kahvaltısıdır. Van kahvaltısı "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoru 51 bin 793 kişi ile kırılarak Guiness Rekorlar Kitabı’na “Dünya Rekoru” olarak girdi” şeklinde konuştu.

sule-zeynep.jpg
Marmara Skal üyelerine rekortmen Van kahvaltısını tattıran Şule Gökirmak ve Zeynep Yılmaz Özkan Altıntaş ve eşi Bahar Altıntaş 

dilaver-selfi.jpg
Artık selfisiz toplantı olmuyor. Özkan Altıntaş, Dilaver Doğru, Ferzan Kırhan, Somer Özkök

tayfun.20141221183403.jpg
Tayfun Sancar, Emin Güde, Ahmet Hamza, Özkan Altıntaş ve eşi kahvaltının nimetlerini konuştular. Tayfun Sancar, "Bu bal kaymak tehlikeli" dedi. Emin Güde "Murtuga daha tehlikeli" dedi. Ahmet Hamza "Bize vız gelir. Bir bardak çay yeter" dedi. Ama masada kahvaltı bitmişti ve sıcaklar bekleniyordu ki kalktık.

emin-ahmet.jpg
Emin Güde ve Ahmet Hamza Özkan Altıntaş'a "Böyle olmuyor. bizim Van'a gitmemiz lazım" dediler.

VAN KAHVALTISININ REKOR KIRDIĞI GÜNÜN VİDEOSU ŞÖYLE
:

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.