• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 16 °C

Marmara Skal Başkanı Yumak oldu

Marmara Skal Başkanı Yumak oldu
Marmara Skal'un 34 üyesinin katılımıyla The Green Park Bostancı Hotel'de yapılan Genel Kurul'da 19’unun oyunu alan Murat Yumak başkanlığa seçildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Turizm profesyonellerini bir çatı altında toplayan ve dünyada 90 ülkede 22 bin üyesi bulunan kuruluşun İstanbul'daki temsilcisi Marmara Skal'un Genel Kurul’unda 34 üyenin 19’unun oyunu alan Murat Yumak başkanlığa seçildi. Üç üyenin oyu da boş çıktı. Genel Kurul’da 12 oy alan diğer aday Bülent Karamanoğlu “Benim gönlümde Murat’tan yanadır” diyerek oyunu Murat Yumak’a verdi.

bulent-murat-yumak.jpg

Yapılan oylama sonucunda Bülent Karamanoğlu 12 oy aldı. Oylama sonrası iki aday birbirlerini kutlayarak barış ve bareberlik mesajları verdi.

marmara-skal11.jpg

dilaver-oy11.jpg

divan-orhon.jpg

sayim12.jpg

YENİ YÖNETİM

Genel Kurul’da Mert Okan 29 oy, Çağla Aydın 23 oy alarak yönetim kuruluna girdi. Yönetim kuruluna seçilen diğer adaylar Melih Kırlı 18 oy, Melih Buluç’ta 17 oy aldı. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Onur Gülbahar (11 oy), Emin Güde (10 oy), Cenk Demircioğlu (9 oy), Burak Akşahin (5 oy) seçildi.
Yönetimin diğer organları ise şöyle oluştu:
Denetim Kurulu Asil Üyeleri Ali Güler, Mete Özmenç, Hikmet Oktay,
Denetim Kurulu Yedek Üyeler Gökçe Gönenç, Alp Numanoğlu, Cem Türkkan

faik-dilaver.jpg

Disiplin Kurulu Asil Üyeler Faik Alsaç, Dilaver Doğru
Disiplin Kurulu Yedek Üyeler Alper Alp, Serkan Gümrükçü

somar-ozkok.jpg

RAPORLAR İBRA EDİLDİ
The Green Park Bostancı Hotel’de üyelerden 34 kişinin katılımıyla yapan Genel Kurul’da Skal International Şeref Üyesi Somer Özkök’te yer aldı.

yonetim-eski.jpg

Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz’ın açış konuşması sonrası saygı duruşu yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Orhon Atameriç, yardımcılıklarına Hikmet Oktay ve Ali Güler seçilerek yönetimadına imza yetkisi verildi.
Zeynep Yılmaz görev döneminde yaptıkları faaliyetleri içeren raporu okudu. Daha sonra Denetim Kurulu Raporunu Mete Özmenç okudu. Sayman olarak Mert Okan kasa mevcudu hakkında bilgi verdi. Daha sonra yapılan oylamada yönetim ve denetim kurulu raporları oybirliğiyle ibra edildi. Ayrıca 2016 yılı tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

murat-yumak2.jpg

MURAT YUMAK: DAHA GÜÇLÜ MARMARA SKAL İÇİN ADAY OLDUM
Skal Marmara Başkanlığına aday olanlara söz verildi. İlk aday Murat Yumak söz alarak “Skal Marmara’yı daha iyi yerlere getirmek ve daha güçlü temsil edebilmek için aday oldum” dedi.
Murat Yumak bir çok projeleri bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük mücadelelerle Skal Marmara’yı bugünlere getirdik. Skal’ın ilkesine uygun olaar hareket ettim. Benim için söz vermek ve sözünde durmak çok önemlidir. Tek düşüncem dostluk ve arkadaşlıkları artırıp, yapılanlara bir tuğla daha eklemektir. Skal Marmara’nın bir çok etkinliklerde yer almasını arzu ediyorum.

bulent-ergun.jpg

BÜLENT KARAMANOĞLU: BENİM GÖNLÜM MURAT’TAN YANADIR
Bülent Karamanoğlu, üç dönemdir Marmara Skal’ın içinde olduklarını belirterek şunları anlattı:
“Yardım kuruluşları ile birlikte yaşıyorum. Dalaman’a yerleştim. Bebek Oteli aile otelimizdir ve 9 yaşımda yatak düzeltmekle turizmin içindeyim. Kardeşlik dostluğun lafta kalmamıs ve birbirimizi desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda geri kalıyoruz. Amacım Skal Marmara’yı tanıtmaktır. Gelecek arkadaşların Skal Marmara’yı federasyonda tanıtması önemlidir. Bayrağı devretmek istiyorum. Benim arzum gençlerin daha aktif olmasıdır. Dünya Skal’a bakarsanız tam bir huzurevidir. Skal Marmara’nın kabuğunu kırması gerekiyor. İlişkileri Dünya Skal’ı ile geliştirmemiz gerekiyor. Biraz içimize kapanık olduğumuzu düşünüyorum. Skal Marmara kör topal demek yerine dışa açık olmalıdır. Murat arkadaşımın başkan olmasını istiyorum.Benim gönlüm ondadır. Murat arkadaşıma başarılar diliyorum. Murat’ın başaracağına inanıyorum.Çekilmiyorum, ama benim gönlüm Murat’tan yanadır”


ergun-demiray.20160121212824.jpg

ERGUN DEMİRAY: HELALLİK İSTEDİ
Söz alan üyelerden Ergün Demiray, kendine özeleştiri yaptığını belirterek “İki yılda verimli olmadığımı görerek sizlerden helalilk istiyorum” dedi. Demiray, “Kardeşlik, dayanışma deniliyor. Ancak yeterince bunlar yerine getirilmiyor. Bende yapmak istediklerimi yerine getiremedim. Görev alacak arkadaşlarımın benim bu davranışımdan örnek alarak iyi şeyler yapmalarını istiyorum” şeklinde konuştu. 

ergun-sule.20160121215108.jpg

SKAL NEDİR?
SKAL, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütüdür. Bünyesinde, uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörleri toplaması bakımından da dünyada tektir. Turizmin üst düzey yöneticileri olan üyeleri, yerel ,ulusal ve uluslararası platformlarda buluşurlar ve turizmin gündeminde bulunan belli başlı konuları tartışırlar. Skal, turizm profesyonelliğini geliştirmek ve bu alanda üyelerine yarar sağlamak amacındadır. ‘’Doing Business Among Friends’’ sloganını benimseyerek uluslararası dostluk ve iş bağlantısını pekiştirmek , Turizm endüstrisinde profesyonelliği kuvvetlendirmek amacı ile düzenlenen seminer, konferans ve benzeri organizasyonların yapılmasını teşvik eder.

İlk kulüp, İskandinavya’da yapılan bir eğitim gezisi sonucunda Florimond Volckaert ve birkaç turizmci arkadaşı tarafından 1932 yılında Paris’te kurulmuştur. 2 yıl sonra, 1934 yılında, bu oluşum, dostluk ve uluslararası bazda gelişmiş, ‘’Association Internationale des Skal Clubs’’ formasyonunda ve Paris Skal Başkanı olan ‘’Father of Skal’’ olarak da bilinen Florimond Volckaert öncülüğünde Skal, uluslararası kimliğine kavuşmuştur.

Uluslararası Skal, bugün yaklaşık 89 ülkede, 500 kulüp ve 17.000 üye ile temsil edilmektedir.Tüm kulüpler ve Ulusal Komiteler İspanya/Torremolinos’da SKAL INTERNATIONAL şemsiyesi altında birleşmiştir ve Genel Sekretarya ile bu merkezden idare edilir.

Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan Dünya kongresinde, genel kurul tarafından seçilen 7 kişilik bir yönetim kadrosu ile yönetilir. Bu kongreler, üyelere , dünyada turizm sektöründeki gelişmeleri birinci ağızdan dinleme ve izleme fırsatı verir.

SKAL TÜRKİYE HAKKINDA
57 yıllık geçmişi olan TÜRKİYE SKAL, dünya SKAL hareketi içinde çok önemli bir yere sahiptir.
SKAL TÜRKİYE Milli Komitesi; Mart 2011 yılında federatif yapıya kavuşmuş ve ULUSLARARASI SKAL DERNEKLERİ FEDERASYONU adını almıştır. Türkiye genelinde kuruluş yılları itibari ile, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Kapadokya, Alanya, Çukurova, Marmara, Eskişehir, Konya, Karadeniz ve Troya Kulüpleri olmak üzere toplam 17 kulüp ile 1100 turizm profesyonelini çatısı altında toplayan SKAL Türkiye Federasyonu, yılda 6 kez Kulüpleri ile sektöre ilişkin konuların görüşüldüğü toplantılarda bir araya gelir.

Dünya SKAL hareketi içinde büyüme hızı, potansiyeli göz önüne alındığında 4. sırada yer alan SKAL TÜRKİYE, 2013 ve 2014 te büyük atılım yaparak, bünyesine yeni kulüpler katmış ve yeni kulüp projeleri için çalışmalar yürütmektedir. Bunun yanı sıra, işlevi geçici olarak beklemeye alınan DENİZLİ Kulübümüzün de dinamik yapısına kavuşarak, faal dernek statüsüne tekrar girmesi beklenmektedir. (Kulüp halihazırda askıdadır)
Yepyeni bir gelişim de, Ayvalık, Balıkesir i içine alan ve kuruluş çalışmaları devam eden KÖRFEZ Kulübü dür.

Türkiye SKAL Federasyonunun öncelikli amacı, büyüme konusunda destek vermenin yanı sıra, bünyesinde barındırdığı kulüplere yön vererek destek olmak, projeler üretmek, sektör içindeki ağırlığını kuvvetlendirmek ve yararlı toplantılar düzenleyerek, kamuoyunu ve sektörü bilinçlendirmek, kulüpler arasında ve Turizm Endüstrisinde çalışan üyeleri arasında dostluk, ortak bir anlayış ve işbirliği oluşturmak.

Federasyon Dernekler toplantıların yanı sıra, sektörle ilgili belirli konuların derinlemesine irdeleneceği, ve her yıl Mart ayında SKAL TURİZM ARENASI ve her yıl Eylül ayında SKAL YARI YIL ATÖLYESİ adı altındaki faaliyetlerle sektöre ışık tutan çalışmalar düzenler.

Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu, faaliyetlerini, ilkeleri olan dostluk , dayanışma ile perçinlerken, Sosyal Sorumluluk Projelerinin de yürütülmesinde büyük görev almaktadır.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.