• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Manisa turizm seferberliği başlıyor

Manisa turizm seferberliği başlıyor
Vali Daşöz, "Bir turizm algımız yok. Turizmi saat 5'ten sonra İzmir'e gitmek anlıyoruz. İlle ilçeler arasında da sirkülasyon zayıf" dedi.

MANİSA- Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 'Manisa Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi' ismiyle büyük bir turizm projesi başlatacaklarını açıkladı. Vali Daşöz, proje ile ilgili ayrıntılı bilginin 28 Şubat'ta yapılacak olan tanıtım toplantısında verileceğini bildirdi.
Manisa'ya yönelik turizm algısını geliştirmek istediklerini belirten Vali Daşöz, "Burada en büyük eksiklik bu. Bir turizm algımız yok. Turizmi saat 5'ten sonra İzmir'e gitmek anlıyoruz. İlle ilçeler arasında da sirkülasyon zayıf" dedi.
Projenin toplumun bütün kesimlerini kapsayacağını belirten Vali Daşöz, "Bu proje sürdürülebilirliği sağlanacak bir proje. Bunun içinde bir çok ayak var. İlimize çok sayıda müze, sanat galerileri, kültür merkezleri, el sanatları merkezleri oluşturmak hedeflerden bir tanesi. Bir diğeri ise İlimizdeki tarihi kültürel eserleri restore edip turizme yönelik fonksiyonlar kazandırmak. Diğer bir amaç ise tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşların meslek örgütlerinin STK'ların turizm de bir aktör haline getirmek. Amaçları arasında ise turizm ürünleri, turizm paketleri ve destinasyonlar oluşturmak. İlin kültür envanterini çıkarmak. İlin marka kent eylem planını çıkarmak var. Bunu tüm kurum ve kuruluşları işin içine katıp, oluşturulacak konsey, kurullar ve marka takımları oluşturmak suretiyle gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla nihai olarak ilin turizmde markalaşmasını sağlamak istiyoruz. Her yıl üstüne koyarak makul bir gelecekte bu şehre tarım ve sanayi şehrinin yanında, turizm şehri özelliğini de katmak istiyoruz" dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.