• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Manavgat'ta yavru kaplumbağalar vali eliyle denize ulaştı

Manavgat'ta yavru kaplumbağalar vali eliyle denize ulaştı
Antalya Valisi Ersin Yazıcı,Sorgun’da yumurtalarından çıkan caretta carettaların denizle buluşmasına gözlemledi ve bazı yavru kaplumbağaları kendi eliyle denize bıraktı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Valisi Ersin Yazıcı,  Manavgat Sorgun’da yumurtalarından çıkan caretta carettaların denizle buluşmasına gözlemledi ve bazı yavru kaplumbağaları kendi eliyle denize bıraktı.
Vali Ersin Yazıcı, Manavgat'ta yumurtadan çıkan caretta carettaların denizle buluşmasını gözlemlemek ve yardımcı olmak amacıyla, Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği nin (DEKAFOK) düzenlediği etkinliğe katıldı. Manavgat Sorgun Plajında DEKAFOK'un Bilgi Gözlem Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Vali Yazıcı, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile birlikte DEKA FOK Başkanı Seher Akyol'dan dernek çalışmaları ve caretta carettalar hakkında bilgi aldı.


yavru-kaplumbagalar-vali-.jpg

yavru-kaplumbagalar-vali--002.jpgYuvadan çıkan caretta carettalar denize ulaşmaya çalışırken, bazılarının hareketlenmemesi üzerine Vali Yazıcı, katılımcılar ve Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri yavruları elleriyle denize taşıdı. Yabancı turistlerin de ilgiyle izlediği etkinliğin ardından Vali Yazıcı, caretta carettaların korunması adına çaba harcayan sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
yavru-kaplumbagalar-vali--001.jpg

yavru-kaplumbagalar-vali--003.jpgSorgunda yüzlerce carettanın yavrularını bıraktığı alanda iki sivil toplum örgütünün caretta carettaların yuvalarının korunması ve sağlıklı bir şekilde denizle buluşması adına faaliyet gösterdiğini açıklayan Vali Yazıcı; “Yeni doğan caretta carettaları denizle buluşturmak için biz de bölgeye geldik. Bıraktığımız yavru caretta carettalar suya doğru ilerliyorlar, inşallah uzun sürecek olan yaşamlarına buradan başlangıç yapmış olurlar. Antalya Valiliği olarak buradaki tüm çevre kuruluşları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere bölgedeki caretta carettaların yaşamlarına gönül rahatlığıyla devam edebilmeleri için gerekli koşulları sağlamaya gayret ediyoruz. Bu doğal yaşamı ve güvenli ortamı oluşturdukları için tüm sivil toplum kuruluşlarına ve Seher Hanım'a çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Başkan Seher Akyol da bugüne kadar 80 bin deniz kaplumbağası yavrusunun denizle buluştuğunu bildirdi.

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.