• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat'a Macarlar geliyor

Manavgat'a Macarlar geliyor
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2008 turizm sezonunun gözde misafirlerinin Balkan ülkeleri ile Macaristan'dan olacağı bildirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2008 turizm sezonunun gözde misafirlerinin Balkan ülkeleri ile Macaristan'dan olacağı bildirildi.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) 2008 yılı turizm sezonu çalışmasına 8 Ocak'ta Hollanda'da Utrech Turizm Fuarı'na katılarak başlayacak. Geçen yıl turizm sezonunda Manavgat'a 2 milyon 600 bin turistin geldiğini ifade eden Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, 2008 yılında 'Dünyanın turizm cenneti Manavgat'a hoş geldiniz' diyerek 3 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Barut, Side-TUDER'in 2008'de 20 ülkede turizm fuarına katılarak stant açacağını aktardı. Barut, Slovenya, Bosna-Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Romanya, Makedonya, Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Kosova, Romanya, Hırvatistan ve Macaristan'dan Manavgat ve beldesi Side'nin özel tanıtımını yapacaklarını belirtti.

 

Barut, Tur Operatörleri İnisiyatifi ve Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin her yıl geleneksel olarak bir ülkeye verdiği Juri Çevre Özel Ödülü'nü Side-TUDER ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB)'a vermesinin Manavgat'ın turizmde marka olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Barut, "2008 yılında 6 gün sürecek olan ve ilk katılacağımız yurtdışı turizm fuarı Hollan'da Utrech'te olacak. Ardından 17 Ocak'ta Avusturya Feiren Messe ile Slovakya Turizm Fuarına katılacağız. Bu yıl Avrupa ve İskandinav ülkeleri yanında Balkan ülkeleri turizm fuarlarına özel önem veriyoruz. Bizim için WTM Londra, ITB Berlin Turizm Fuarı ne kadar önemli ise Prag, Budapeşte ve TNT Turizm Fuarı o kadar önemli. Yeni sezonda Balkan ülkelerinden ve Macaristan'da çok büyük oranda turist geleceğine inanıyorum." diye konuştu.

 

Öte yandan bu yıl eşi ile birlikte tatillerini Türkiye'de geçirmek için 10 günlüğüne Side'ye geldiklerini belirten Hırvatistan Zahrep'li elektrik-elektronik mühendisi Zoran Nedic, geçen yıl tatillerini bilgisayar mühendisi eşi ile birlikte tatillerini Yunanistan'da yaptıklarını söyledi. Side'nin tarihi ve doğal güzelliğine hayran kaldıkları için 20 Nisan'da Manavgat'a yeniden tatile geleceklerini ifade eden Zoran Nedic, Türk halkının örf, adet, anane ve gelenekleriyle Hırvatlara yakın olduğunu belirtti. Zoran Nedic, "Tatil için eşimle birlikte Türkiye'ye ilk defa geldik. Türkiye'de tatil yapmak Yunanistan, İtalya, Fransa ve İspanya'ya göre ucuz. Eşimle birlikte 20 Nisan'da yeniden geleceğiz. Gelirken de tatil için anne ve babalarımızı da getireceğiz. Türkiye'nin tatil yapmak için iklim ve havasını sevdim." diye konuştu.

 

Yılbaşı tatillerini Side'de geçirmek için bir haftalığına ilk defa Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Slovenya Ljubljana'nı sınıf ve beden eğitimi öğretmeleri Barbara Lepej ile Mojca Nahberger, bir haftalık tatil süresince Side'nin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak öğrenci ve velilere turizm şehrini tanıtacaklarını ifade etti.

 

2007 Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Manavgat ve ilçesi Side'ye Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Romanya, Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Slovenya'dan 19 bin 779 turist konakladı. 2007'de Manavgat'a gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Almanya, Rusya, İskandinavya ve Baltık ülkelerinden gelenleri vatandaşları oluşturdu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.