• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat'a 3 milyon turist

Manavgat'a 3 milyon turist
Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Bu yıl ki hedefimiz 500 bin artışla 3 milyon olacak" dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Manavgatlı turizmciler, 2008 yılı için hedef büyüttü. 2007 yılında turizm şehri Manavgat'ı 2 milyon 500 turistin ziyaret ettiğini belirten Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Bu yıl ki hedefimiz 500 bin artışla 3 milyon olacak" dedi.

Turizm sezonu öncesi ilk yurtdışı turizm fuarını ocak ayı başında Hollanda'nın Utrecht şehrinde yaptıklarını belirten Barut, geçen yıl ilçenin tanıtımı ile ilgili Almanya'nın başkenti Berlin'de halk otobüslerine ve metrolara verdikleri reklamları bu yılda vereceklerini söyledi. Turizm şehrinin tanıtımında deniz, kum, güneş turizmi yanı sıra arkeoloji, eko, yayla, doğa yürüyüşü, kültür, sanat, dağ bisikleti ve gastronomi turizmini de ön plana çıkardıklarını belirten Cengiz Haydar Barut, bu yıl Avrupa Birliği (AB), Rusya Federasyonu, Baltık ve İskandinav ülkeleri tanıtımı yanında Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya, Slovenya, Kosova, ve Macaristan'da özel tanıtım yapacaklarını ifade etti.

 

Cengiz Haydar Barut, "Hedefimiz Türk turizmini dünyada marka haline getirmek. Yapacağımız tanıtımlarla Manavgat'ta turizmi 12 aya yaymayı hedefliyoruz. Turizm sezonu bitince her yıl 30 bin personel kış döneminde işsiz kalıyor. Sürdürülebilir turizm için turizm 12 aya yaymak zorundayız. Almanya'da kışın bisiklet sporu tutkunu 2 milyon kişi İspanya Mayarko, İtalya ve Güney Kıbrıs'a gidiyor. Dağ bisikleti turizmi için dünyanın en güzel parkuru Manavgat'ta. Dünyanın en güzel parkuru bizde olduğu için Uluslararası Bisiklet Birliği(UCI) 2008 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası'nın birinci ayağını 15 ile 16 Mart'ta Manavgat'ta yapma kararı aldı. İspanya ve İtalya'ya giden bisiklet sporu tutkunlarını ilçemize çekersek kışın otellerimiz kapanmaz. " diye konuştu.

 

Dünya turizminde yaygın hale gelen her şey dahil sisteminin mevcut şartlarda kaldırılmasının imkansız olduğunu belirten Barut, bazı esnafın otelciler tarafından turistlerin dışarı çıkarılmadığı eleştirilerine katılmadığını ifade etti. Bacasız sanayi olarak bilinen turizmden birçok sektöründen ekmek yediğini ve gelen turisti ağırlamada turizmci ve esnafın birbirini tamamlayan zincirin halkaları gibi olduğunu belirten, turistleri şehir merkezine çekecek bir aktivite olmadan 'turistler otelden çıkartılmıyor demek' taşın altına eline koymadan işin kolaycılığa kaçmak olduğunu söyledi. Barut, "Manavgat'a her turizm sezonu öncesi turist çekmek için 4 ayım bir uçaktan bir uçağa binmekle geçiyor. Bunların hepsi bir risktir. Ne yapalım 3 bin kilometreden Manavgat'a turist getiriyoruz, esnaf 3 kilometreden turisti çekmek için çaba harcamıyor. Bir bölgeye turist çekmek sadece turizmcini görevi değil. Esnafında, esnaf odalarında, yerel yönetimlerinin de ve velhasıl bu işten ekmek yiyen herkesin görevi. Bu konuda gayret bekliyoruz. Turist lafla değil, ilgiyle, alakayla ve tanıtımla geliyor."diye konuştu.

 

Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 12'nin, Antalya'ya gelenin ise yüzde 31'nin Manavgat'ta ağırladığını belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği(AKTOB) Başkanı Suriri Çorabatır, 140 bin yatak kapasitesi ile 3 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini ifade etti. Side, Sorgun ve Titreyen gölün coğrafi iklim yapısı ve kültür varlıkları bakımından dünyanın en önemli yerlerinden biri olduğunu belirten Sururi Çorabatır, Side'nin güneş, kum, deniz, eko, arkeoloji, doğa ve kültür turizmini bünyesinde barındırdığını kaydetti.

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.