• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Malezyalı işadamları İstanbul’da

Malezyalı işadamları İstanbul’da
Malezya ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde iki ülke arasındaki ticaretin 2018 yılında 5 milyar ABD Doları’na ulaşması hedefleniyor.

İSTANBUL- Türkiye ile Malezya arasındaki ticaretin arttırılması için 2014 yılında imzalanan ve bu yıl Ağustos ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde iki ülke arasındaki ticaretin 2018 yılında 5 milyar ABD Doları’na ulaşması hedefleniyor.

Bu ikili anlaşmalar turizm, gıda, teknoloji, kimya, otomotiv beyaz eşya gibi çok çeşitli sektörleri kapsıyor. İki ülke arasındaki ticareti arttırması için kurulan Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) Türkiye ofisi, bu nedenle Malezyalı ve Türk işadamlarını İstanbul’da bir araya getiriyor.

HEDEF 5 MİLAR DOLAR
Türkiye ile Malezya arasındaki ticaretin arttırılması için 2014 yılında imzalanan ve bu yıl Ağustos ayında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması sayesinde iki ülke arasındaki ticaretin 2018 yılında 5 milyar ABD Doları’na ulaşması hedefleniyor.

Bu ikili anlaşmalar turizm gıda, teknoloji, kimya, otomtotiv beyaz eşya gibi çok çeşitli sektörleri kapsıyor.

İki ülke arasındaki Ticaret hacmini artırmak adına yoğun çalışmalarını sürdüren MATRADE Türkiye, İstanbul’da geçtiğimiz yıl düzenlediği sektör buluşmaları ile Malezya ile Türk firmaları arasında yaklaşık 500 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi ve 300 milyon Amerikan doları ticari potansiyel ortaya çıkardı.

MATRADE NEDİR?

Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu (MATRADE) 1 Mart 1993 yılında, Malezya Uluslararası Sanayi ve Ticaret Bakanlığı (MITI) bünyesinde kuruldu. Matrade Türkiye ofisi 2013 yılında İstanbul’da faaliyetlerine başladı. Çalışma alanları: Malezya dış ticaretini yönlendirmek ve geliştirmek üzere işlenmiş ve yarı-işlenmiş ürünlerin ihracatının arttırılması. Malezya ihracatını arttırmak üzere pazarlama stratejileri uygulamak ve ticaret tanıtım faaliyetlerinde bulunmak. Ticaretinin geliştirilmesi için gerekli pazar araştırmalarını yaparak kapsamlı veritabanı oluşturmak. Malezyalı ihracatçıların uluslararası pazarlama becerilerini geliştirmek üzere eğitim programları düzenlemek. Malezyanın uluslararası yatırımlarını arttırmak ve korumak.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.