• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Londra’da temiz hava için elektrikli araçla dağıtım başlıyor

Londra’da temiz hava için elektrikli araçla dağıtım başlıyor
Elektrikli ticari araç üreticisi Volta Trucks, emlakçı The Crown Estate ve dağıtımcı Clipper Logistics, Central Londra’da dağıtımda karbonsalınımına karşı işbirliği kurdular

EMRE ALTINTAŞ
LONDRA-
İngiltere’nin tam elektrikli ticari araç üreticisi ve hizmet sağlayıcısı Volta Trucks, Londra'nın en büyük mülk sahiplerinden The Crown Estate ve dağıtım sağlayıcısı Clipper Logistics ile Londra'daki teslimatları karbondan arındırmak için ortaklık kurdu. Kullandıkları elektrikli araçlarla Londra’nın dünyaca ünlü Regent Street’teki perakendeciler bölgesini ve şehir merkezinde hava kalitesini iyileştiriyorlar.

2022 yazında bir deneme olarak piyasaya sürülecek olan tam elektrikli Volta Zero, The Crown Estate'in West End genelinde emisyonları azaltma konusundaki devam eden taahhüdünün bir parçası olarak Regent Street müşterileri için en son teslimat konsolidasyon planının önemli bir bileşenidir.

clipper-logistics-.pngCrown Estate'in Londra portföyü 10 milyon metrekarelik bir alana yayılıyor ve işyeri, perakende, yemek, eğlence ve konut sektörlerini kapsayan bir teklifle Regent Street ve St James'in yaklaşık yarısından oluşuyor. 260 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan The Crown Estate, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da geniş bir portföye sahip benzersiz bir işletmedir. Portföyü, hem bugün hem de gelecek nesiller için anlamlı ve kalıcı finansal, sosyal ve çevresel değer yaratmaya yönelik uzun vadeli bir bakış açısıyla, ulus için kalıcı ve paylaşılan refah yaratmak için aktif olarak yönetilmektedir. Tüm kârını ulusa fayda sağlamak için Hazine'ye iade eder.

Crown Estate'in Regent Street müşterileri için bu, teslimatlarının birleştirildiği ve mağazaya ve mağazadan gönderildiği Londra'nın tıkanıklık ücret bölgesinin hemen dışında tek bir erişilebilir konsolidasyon merkezine erişim sunar.

95 - 125 mil menzili ile tam elektrikli Volta Zero, konsolidasyon merkezi ve mağazalar arasında sıfır emisyonlu teslimatlar sunarak bu rol için mükemmel bir şekilde uygundur. Amaca yönelik olarak üretilmiş Volta Zero, sürücü görünürlüğünü en üst düzeye çıkaran ve endüstri lideri güvenlik ve sürücü çalışma ortamı standartları sağlayan camdan bir kabin ile mümkün olduğunca güvenli olacak şekilde tasarlanmıştır. 8,6 tonluk büyük yük kapasitesi, trafik sıkışıklığının azaltılmasına yardımcı olan birkaç küçük 3.5 tonluk minibüsleri de sokaklardan kaldırıyor.

Clipper Logistics, 2008'den bu yana, birden fazla bireysel mal teslimatını daha az sayıda birleşik yolculukta birleştiren, Londra'nın trafik sıkışıklığının üstesinden gelmeye, yerel hava kalitesini iyileştirmeye ve perakendeci verimliliğini desteklemeye yardımcı olan Regent Street teslimat planını işletmek için The Crown Estate ile birlikte çalışıyor. . Girişim, Londra'da türünün ilk örneğiydi ve birçok Regent Street müşterisine fayda sağladı.

-volta-trucks-kurucusu-carl-magnus-norden-ve-volta-trucks-ceo’su-essa-al-saleh,.png
Volta Trucks CEO’su Essa Al-Saleh ve Volta Trucks kurucusu Carl-Magnus Norden 

Volta Trucks CEO'su Essa Al-Saleh, Crown Estate ve Clipper Logistics ile yapılan anlaşmayı teyit ederek; “ Tam elektrikli Volta Zero, The Crown Estate ve Clipper Logistics'in kullanım durumu göz önünde bulundurularak sıfır emisyonlu kentsel dağıtım için özel olarak tasarlanmıştır. Ve 8,6 tonluk yük ile, teslimatları birleştirmek ve şehir merkezindeki caddelerde daha küçük araçların sıkışıklığını azaltmak için oluşturuldu. Sadece birkaç ay içinde Londra'nın West End bölgesinin ünlü caddelerinde çalışan Crown Estate ve Clipper Logistics markalı araçları görmek için sabırsızlanıyorum. ”

The Crown Estate'in Amaç, Sürdürülebilirlik ve Paydaşlardan Sorumlu İcra Direktörü Judith Everett şunları ekledi; “ Bu ortaklık, tıkanıklığı azaltmak, hava kalitesini iyileştirmek ve West End genelinde sokaklarımızı daha güvenli ve daha erişilebilir hale getirmek için atılan bir diğer önemli adım. Teslimatlarını ve ortak sürdürülebilirlik hedeflerimizi desteklemeye yardımcı olarak, bizim ve müşterilerimiz için bir kazan-kazan olacak. Şimdi ve gelecekte sokaklarımızı kullanan herkes için en iyi neyin işe yaradığını görmek için deneme ve test etme çalışmalarımıza dayanıyor.”

Clipper Logistics'te Taşıma Operasyonları Direktörü Mick Doe; “ Bir işletme olarak, yüksek kilometreli yol kullanıcıları olduğumuzun farkındayız, ancak gereksiz yol millerini azaltmaya ve yaptıklarımızın daha temiz olmasını sağlamaya kararlıyız. Regent Street ortamını iyileştirmeye yönelik süregelen taahhüdümüzün bir parçası olarak Volta Trucks ve The Crown Estate ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ortaklık, dünyanın en yoğun perakende alanlarından birinde tıkanıklık ve çevresel etkiyle mücadele etmek için çalışarak Clipper'ın çevikliğini ve lojistik yeteneğini gösteriyor .”

volta-trucks,.pngVOLTA SıFıR HAKKıNDA.

Volta Zero, şehir içi lojistik için tasarlanmış, şehir merkezlerindeki yük teslimatlarının çevresel etkisini azaltan, dünyanın amaca yönelik ilk tam elektrikli 16 tonluk aracıdır. Sıfırdan 150 - 200 km (95 - 125 mil) saf elektrik menzili ile tasarlanan Volta Zero, 2025 yılına kadar tahmini 1,2 milyon ton CO2'yi ortadan kaldıracak .

Güvenlik, şehirlerimiz için en güvenli kamyonları üretme tutkusuyla Volta Trucks'ın da merkezinde yer alıyor. Volta Zero, araç, sürücü ve yaya güvenliğinde bir adım değişikliğini kolaylaştıran en başından itibaren elektrik için tasarlanmıştır. İçten yanmalı motorun çıkarılması sayesinde Volta Zero'nun operatörü, geleneksel bir kamyondan çok daha düşük bir koltuk yüksekliği ile merkezi bir sürüş pozisyonunda oturuyor. Bu kombinasyon ve cam ev tarzı kabin tasarımı, sürücüye tehlikeli kör noktaları en aza indirerek 220 derecelik geniş bir görüş açısı sağlar. Prototip Volta Zero, Eylül 2020'de piyasaya sürüldü ve ilk araçların 2022'nin ortalarında müşterilerle birlikte çalışması bekleniyor.

VOLTA TRUCKS HAKKıNDA.

Volta Trucks, tam elektrikli bir ticari araç üreticisi ve hizmetleri şirketidir. Volta Trucks'ın Genel Merkezi, İngiltere'den gelen mühendisliği ve yakında Steyr, Avusturya'daki üretim tesisi ile İsveç'in Stockholm kentindedir. Şirketin ayrıca Fransa, İspanya, İtalya, Almanya ve Birleşik Krallık'ta satış ekipleri bulunmaktadır. Volta Trucks, Volta Zero'nun geliştirilmesi ve üretimi için tedarik zincirinde bir dizi küresel liderle ortaklık yapıyor.

THE CROWN ESTATE HAKKıNDA:

Estate, ülke çapında geniş bir portföye sahip benzersiz bir işletmedir. Varlıklarımızı, ulus için kalıcı ve ortak refah yaratmak amacımız doğrultusunda aktif olarak yönetiyoruz. Portföyümüz, Londra'nın merkezindeki çalışmak, alışveriş yapmak, yaşamak ve deneyimlemek için en iyi yerlerden bazılarının yanı sıra ülke çapında bölgesel perakende ve eğlence destinasyonlarını, önemli bir kırsal portföyü, bir dizi karma kullanımlı ve stratejik arazi fırsatlarını ve Windsor Estate'i içerir. , dünyaca ünlü Windsor Great Park dahil.

Ayrıca İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda çevresindeki deniz tabanını ve deniz kıyısının yarısını yönetiyoruz ve bu nedenle Birleşik Krallık'ın dünya lideri açık deniz rüzgar sektörü ve deniz agregaları, kablolar dahil olmak üzere bu önemli ulusal varlığın sürdürülebilir gelişiminde temel bir rol oynuyoruz. ve boru hatları ve CCUS. Bir Parlamento Yasası ile kurulan, ülkenin maliyesinin yararına Hazine için kâr sağlamakla görevlendirildik, bu son on yılda toplam 3 milyar sterlin oldu.

The Crown Estate'in Londra Merkez portföyü hakkında:

10 milyon fit karelik bir Londra portföyüyle, çeşitli müşteri tabanıyla West End'in en büyük mülk sahiplerinden biriyiz. Regent Street'i ve St James's'in yaklaşık yarısını kapsayan teklifimiz, işyeri, perakende, yemek, eğlence ve konut sektörlerini kapsamaktadır. Son on yılda, mekanlarımızı şimdi ve gelecek nesiller için kullanan insanların ihtiyaçlarına göre tasarlanmış modern, bağlantılı bir West End sunmak için destinasyonlarımızın olağanüstü mirası üzerine inşa ettik.

Ayrıca kamusal alanlar, erişilebilirlik, hava kalitesi ve biyolojik çeşitlilikte iyileştirmeler yoluyla West End'i daha yeşil ve daha sürdürülebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Yatırım programımız Londra'nın merkezinde değişimi yönlendirmeye ve insanları şehre getirmeye devam ediyor, başkentimizin nüfusunun ve ziyaretçilerinin değişen ihtiyaçlarını desteklemeye yardımcı oluyor ve küresel bir şehir olarak önemini korumasını sağlıyor.

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.