• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Leros Adası’nda lezzeti keşfettik

Leros Adası’nda lezzeti keşfettik
Turgutreis’e Katamaran Bot ile 45 dakika uzaklıkta olan Leros adasını ve balık restoranlarını keşfettik. Hala Türk kültürünü koruyan torunlarını gördük.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
LEROS / BODRUM -
Ekonomik krizdeki komşu Yunanistan,keşfedilmemiş adalarına hudut kapıları açarak turist kazanmak için çaba gösteriyor.Bu adalardan biri de Turgutreis’e Katamaran Bot ile 45 dakika uzaklıkta olan Leros adası. Bu küçük ve şirin ada buram buram ege kokuyor.

leros2b.jpg

leros2a.jpg

İtalyan istilası sırasında adadan kaçan Yunanlılar, İzmir, Kuşadası, Çeşme ve Söke gibi Türkiye’nin belli başlı yerlerine sığınmışlar. İstila sona erdikten sonra Leros’a dönen Yunanlılar, Türkiyede kaldıkları süreçte öğrendikleri Türk kültüründen bazı örnekler, adada torunları tarafından yaşatılıyor.

leros3.jpg

leros5.jpg

leros6.jpg

leros7.jpg

LEROS DENINCE BALıKSıZ OLMAZ

Leros adasının ilk Türk turistleri, yatları ile ege turuna çıkanlardan oluşmuş.Türkiye’nin tanınmış iş adamlarının ziyaret ettiği bu küçük fakat şirin ada Balık Restoran’ları ile adeta lezzetin durağı olmuş.O lezzet durağından biride,Limana 100 metre mesafedeki Fish Tavern Bourtzi.Symi adasındaki
Dünyaca tanınmış Manos Restoran’ın sahibinin kardeşi olan Michael Magkos tarafından bu sene açılan bu güzel Balık Tavernası, Leros burçlarının hemen altında olmasından dolayı Bourtzi (Burç) adı ile tanınıyor.

leros2.jpg

MICHAEL MAGKOS LEZZET DAĞıTAN BIR ŞEF
Symi Manos Restoran’ta 13 sene mutfak şefliği yapan Magkos, artık kendi mekanını açmanın zamanı geliğini düşünerek, ağabeyi ile helalleştikten sonra, şimdi kendi restoranı olan Fish Taverna Bourtzi ile lezzet dağıtmaya devam ediyor.Nişanlısı Marina Nousi ile beraber çok iyi bir ekip oluşturan Michael Magkos, yaptığı özel mezeler ile Türk misafirlerini ağırlamaktan çok mutlu olacağını belirterek, her türlü balık çeşitlerini tatmaları için misafirlerini beklediklerini söyledi. Turkiyeturizm.com olarak bizde Magkos’un misafiri olduk ve o güzel lezzetlerden tatma fırsatımız olmuş oldu. 

leros9.jpg

leros8.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.